ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Μόνο αν «αυτοκτονήσει» η Μπάρτσα…
Την ευκαιρία να σώσει τη χρονιά, κατακτώντας το μοναδικό τίτλο που της έχει απομείνει τη φετινή σεζόν, έχει σήμερα η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί φιλοξενούν τη Βαγιαδολίδ στις 10 το βράδυ στην τελευταία αγωνιστική και με νίκη σηκώνουν την κούπα στην Primera Division, αφήνοντας με τη… γλύκα τη Ρεάλ Μαδρίτης, που βρίσκεται ένα πόντο πίσω και αγωνίζεται στη Μάλαγα. Εκτός από το πρωτάθλημα, σε αυτά τα δύο ματς θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η μάχη για τη σωτηρία, καθώς Βαγιαδολίδ και Μάλαγα ισοβαθμούν με Τενερίφη και Σανταντέρ σε μια σχοινοβασία τρόμου, αφού δύο από αυτές θα υποβιβαστούν.
Οι «μπαλουγκράνα» θα παραταχθούν χωρίς τους Κεϊτά, Μάξουελ και Τσάβι, όμως το κενό τους θα καλυφθεί από 90.000 «αφισιονάδος» που θα γεμίσουν το «Καμπ Νου». Εφόσον όλα κυλήσουν φυσιολογικά, η Μπαρτσελόνα στο τέλος της βραδιάς θα είναι πρωταθλήτρια και η ομάδα του Κλεμέντε πιθανότατα στη Segunda Division.
Ο μόνος σύλλογος που έχει κουνήσει μαντήλι από τώρα είναι η Χερέθ, ενώ και η Μάλαγα που έχει 36 βαθμούς, τρεις παραπάνω δηλαδή, δύσκολα θα πάρει το τρίποντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία όμως γνωρίζει ότι για να "κλέψει" τον τίτλο δεν της αρκεί δική της νίκη, αλλά παράλληλα χρειάζεται «αυτοκτονία» της Μπαρτσελόνα.
Στο μέτωπο του Champions League, εκτός από τις δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας, θέση έχει εξασφαλίσει και η Βαλένθια, με την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά να διεκδικείται από Σεβίλλη και Μαγιόρκα. Η πρώτη αγωνίζεται εκτός έδρας με την αδιάφορη Αλμερία. Σίγουρα θα λείψουν οι Ναβάρο και Κονκό, ενώ αμφίβολοι παραμένουν Αντριάνο και Λουΐς Φαμπιάνο. Αδιάφορη είναι και η Εσπανιόλ, αντίπαλος της Μαγιόρκα.
 
 

 

 
  
Ο Ολυμπιακός γιορτάζει!  Ενα όνειρο 20 χρόνων γίνεται πραγματικότητα! Ηρθε η ώρα η ερυθρόλευκη ομάδα να πανηγυρίσει με την ψυχή της την επιστροφή της στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Βόλος θα έχει εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία! Ολη η πόλη γιορτάζει! 
 
 
Κανείς δεν πρέπει να λείψει από την φιέστα σήμερα στο ΕΑΚ. Θα είναι σίγουρα μια στιγμή που θα επαναφέρει το παρελθόν μπροστά στα μάτια των παλιών, θα κάνει τους νέους να ζήσουν για πρώτη φορά μια ανείπωτη χαρά και τα παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό να έχουν μια βάση για να στηρίζουν τα όνειρα για το μέλλον τους.
Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική. Ο Ολυμπιακός τερματίζει πρωταθλητής και από το βράδυ θα ανήκει πλέον στο γκρουπ των μεγάλων… Αυτών που είναι οδηγοί στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν ακολουθούν, προσδοκώντας κάποια στιγμή να «ακουμπήσουν» το ταβάνι.
Κοιτώντας κανείς στο παρελθόν θα δει ότι η βολιώτικη ιστορική ομάδα πάλεψε πολύ για να φτάσει σήμερα να πανηγυρίζει. Ταλαιπωρήθηκε, δοκιμάστηκε, πληγώθηκε, αλλά τελικά επέστρεψε εκεί όπου ονειρεύονταν οι φίλαθλοί της.
Ο άνθρωπος που πραγματοποίησε το όραμά τους ήταν αναμφίβολα ο Αχιλλέας Μπέος. Αν δεν υπήρχε Μπέος, ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο το πού θα βρισκόταν. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του προκάλεσε δονήσεις στην πόλη, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει το σκοπό του τον πέτυχε. Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας τού ανήκει. Μπορεί να δίχασε, μπορεί να προκάλεσε μερικές φορές, μπορεί ακόμα και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ορισμένες φορές να βρέθηκαν απέναντί του, αλλά εκπλήρωσε την υπόσχεσή του. Οταν είχε έρθει, είχε πει: «αν όχι σε ένα χρόνο, σε δυο θα είναι ο Βόλος στη Σούπερ Λιγκ.» Και αυτό το έκανε πράξη. Σήμερα ο Ολυμπιακός γιορτάζει και όλα τα άλλα πρέπει να τα ξεχάσουμε.
Φυσικά και εκτός από τον Αχιλλέα Μπέο, αυτός που βοήθησε όσο κανείς τον Ολυμπιακό να βρει τον δρόμο του είναι ο Σάκης Τσιώλης. Αυτό που προκαλεί εντύπωση και δεν συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο, είναι ότι ακόμα και οι ποδοσφαιριστές που δεν έπαιζαν φέτος και δεν ήταν στις βασικές του επιλογές, ενώ υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό και έκαναν λόγο για ένα υπέροχο κλίμα στα αποδυτήρια. Αυτό ήταν το μυστικό φέτος. Οτι ο Τσιώλης όχι μόνο ήταν «μαέστρος» στο γήπεδο, αλλά κράτησε τα αποδυτήρια με αρκετές βεντέτες στις τάξεις της ομάδας, που επιζητούσαν πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν τον είχαν.
Με αυτούς τους δυο ανθρώπους λοιπόν να κάνουν το κουμάντο τους ο Ολυμπιακός επιστρέφει εκεί που ανήκει. Αυτές είναι οι δυο προσωπικότητες που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη κατηγορία. Χωρίς φυσικά να αδικηθούν όλοι οι υπόλοιποι που αποτέλεσαν τους συνεργάτες και τον κορμό της διοίκησης και του τεχνικού τιμ. Βέβαια και ένα μεγάλο μερίδιο ανήκει στον κόσμο. Υπέροχος όσο ποτέ, μόλις δημιουργήθηκε το όραμα από τον Αχιλλέα Μπέο και είχε το κίνητρο για να ονειρευτεί την μεγάλη επιστροφή, δήλωσε παρών.
Ο Ολυμπιακός έφτασε στη Σούπερ Λίγκα. Σήμερα γιορτάζει. Αλλά δεν έπιασε ταβάνι το όνειρό του. Αυτό που επιθυμούν διακαώς όλοι όσοι αγαπούν την ομάδα είναι να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στο πανελλήνιο. Είκοσι χρονάκια ήταν αρκετά…

Ηταν φυσικό…  

Ηταν φυσικό να ξεχαστούν τα ονόματα μερικών παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου. Αλλά σίγουρα αυτό δεν έγινε επίτηδες. Είναι τόσοι πολλοί που τίμησαν τη φανέλα της βολιώτικης ομάδας. Κανείς τους φυσικά δεν περισσεύει από την σημερινή γιορτή. Αλλωστε είναι λογικό μέσα στις τόσες ετοιμασίες και στο κλίμα ενθουσιασμού που υπάρχει να ξεχάστηκαν και κάποιοι και να υπάρχουν παράπονα. Ομως σήμερα γιορτάζει η ομάδα και θα πρέπει όλα αυτά να μείνουν στην άκρη. 
 
Επτά ώρες…
Επτά ώρες θα κρατήσει η σημερινή φιέστα. Πρόκειται για κάτι που πρώτη φορά γίνεται στα χρονικά για την ομάδα του Βόλου. Καλό θα ήταν ο κόσμος να πάει από την αρχή. Στις 4 μ.μ. οι μικροί των ακαδημιών θα κάνουν παιχνίδια επίδειξης και θα ήταν ωραίο να ακούσουν το χειροκρότημα της κερκίδας. Το πάρτι θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα με το μέλλον του ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού να στέλνει το δικό του μήνυμα και θα ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες σε μαγαζί με ελληνική ζωντανή μουσική. 
 
Τυχερή η 32η
Για 32η φοράο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος Β’ Εθνική…. όπου έχει 462 νίκες, 244 ισοπαλίες και 332 ήττες. Στην Α’, στην όποια θα παίξει από τον Αύγουστο έχει 71 νίκες, 58 ισοπαλίες και 139 ήττες… Αυτό που στοχεύει είναι οι νίκες σιγά, σιγά να φτάσουν τις ήττες και γιατί όχι μέσα στα επόμενα χρόνια να τις ξεπεράσουν κιόλας.
 
Πρώτη φορά στην αποστολή
Πρώτη φορά στην αποστολή της επαγγελματικής ομάδας είναι ο Γιάννης Ζαχαράκης. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής προωθήθηκε στο συγκρότημα της Β’ Εθνικής και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο μέσα στην εβδομάδα, αλλά δεν ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.
 
Θέλουν να ξεχάσουν
Στη Νέα Ιωνία θέλουν να ξεχάσουν την φετινή σεζόν γρήγορα. Οι φίλαθλοι περιμένουν νίκη γοήτρου από τους παίκτες κόντρα στην Δόξα Κρανούλας και περιμένουν από τον Γιδόπουλο να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του για τη νέα χρονιά. Οι οργανωμένοι έχουν δώσει κάτι σαν άτυπη προθεσμία στο Γιδόπουλο και την ευκαιρία να δείξει αν μπορεί πράγματι να κάνει πραγματικότητα την φιλοδοξία των φιλάθλων για επιστροφή στην Β’ Εθνική. Ο σκοπός του θα φανεί από τις μεταγραφές. Για να δούμε…
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Αραγε κάλεσαν και το Γιδόπουλο στους παλαιμάχους του Ολυμπιακού για τη σημερινή γιορτή;
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου