ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με επιτυχία το 7ο Greek summer camp kyokushinkai karate

με-επιτυχία-το-7ο-greek-summer-camp-kyokushinkai-karate-814558

Πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Στεφάνου στο νησί της Σκιάθου

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στο όμορφο νησί της Σκιάθου η διοργάνωση του 7ου Greek summer Camp του Kyokushinkai karate της χώρας μας όπου έδωσαν το παρών προπονητές και αθλητές τόσο της Πανελλήνιας Οργάνωσης όσο και του εξωτερικού.

Το εν λόγω Greek Summer Camp διεξήχθη από την Τετάρτη 6 Ιουλίου έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε ΕΛ.Ο.Κ.

Επίσημος προσκεκλημένος δάσκαλος όπου δίδαξε στο Summer Camp είναι ο Παγκοσμίου Φήμης Ιάπωνας δάσκαλος Σιχάν Τσουτόμου Βακεούτσι 6 Dan. Ο δημοφιλής δάσκαλος ήρθε στην χώρα μας για τέταρτη φορά και δήλωσε πολύ ευτυχής που είχε την χαρά να επισκεφτεί ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας.

Μοναδική εμπειρία για τους Ελληνες και ξένους συμμετέχοντες στο summer camp καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Ιάπωνα δάσκαλο και να μοιραστούν μαζί του την μεγάλη εμπειρία και γνώση του στο δυναμικό στιλ του αγωνιστικού Kyokushinkai karate και παράλληλα τόσο των τεχνικών αυτοάμυνας όσο και του παραδοσιακού Καράτε.

Ο Σιχαν Τσουτόμου Βακεούτσι ήταν μαθητής του θρυλικού ιδρυτή Sosai Mas Oyamas 10 Dan και διατέλεσε επί σειρά ετών προσωπικός βοηθός του μεγάλου δασκάλου. Το 4ήμερο πρόγραμμα του Summer Camp περιλάμβανε 3 προπονήσεις ημερησίως συνδυάζοντας εκπαίδευση σε φυσικές συνθήκες εδάφους και θάλασσας προσφέροντας στους συμμετέχοντες τον ιδανικό συνδυασμό του φυσικού περιβάλλοντος που μπορεί να δώσει το νησί της Σκιάθου!

Ολοι οι συμμετέχοντες πήραν δωρεάν συλλεκτικό μπλουζάκι και διπλώματα συμμετοχής του Kyokushinkai Karate υπογεγραμμένα από τον μεγάλο Ιάπωνα δάσκαλο και είχαν την δυνατότητα αναμνηστικής φωτογραφίας μαζί του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Sosai Mas Oyamas στα τέλη της δεκαετίας του 1980 έστειλε τον Σιχαν Τσουτόμου Βακεούτσι να διδάξει και να διαδώσει το δυναμικό Kyokushinkai Karate αρχικά στην Αμερική, μετά στην Μαλαισία και από τις αρχές του 1990 στην Ιταλία. Ο Σιχάν Τσουτόμου Βακεούτσι είναι υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης του Kyokushinkai Karate και μέλος της εξεταστικής επιτροπής.

Στο εν λόγω 4ήμερο Summer Camp συμμετείχαν αθλητές της Πανελλήνιας Οργάνωσης καθώς τους προσφέρθηκε η μοναδική ευκαιρία εντός της Ελλάδας να ζήσουνε την εμπειρία ενός Summer Camp ιδιαίτερα με τον Ιάπωνα Δάσκαλο χωρίς να ταξιδέψουνε στο εξωτερικό!

Από το εξωτερικό συμμετείχε ο Αρχηγός – Εκπρόσωπος του Λιβάνου Shihan Ibrahim Kamal με την οκταμελή ομάδα της αστυνομίας όπου εκπαιδεύονται στο δυναμικό Kyokushinkai Karate. Το 7ο Greek Summer Camp 2016 τίμησε με την παρουσία του και έλαβε μέρος με τους 2 γιους του ο Στρατηγός της Αστυνομίας του Λιβάνου Fouad El Khoury, ο οποίος κατέχει την μαύρη Ζώνη 2 Dan.

Τόσο ο Στρατηγός όσο και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έμειναν πολύ εντυπωσιασμένοι από την διοργάνωση του Summer Camp τόσο σε επίπεδο διδασκαλίας από τους: Shihan Tsutomou Wakiuchi και τον Γιάννη Στεφάνου όσο και από το πρόγραμμα, την πλήρη διατροφή και την ευχάριστη διαμονή! Στο τέλος του Greek Summer Camp ο εκπρόσωπος της χώρας μας κ. Στεφάνου βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον μεγάλο Ιάπωνα δάσκαλο Shihan Tsutomou Wakiuchi για την προσφορά του στο 7ο Greek Summer camp, τον εκπρόσωπο του Λιβάνου Shihan Ibrahim Kamal καθώς και τον στρατηγό της αστυνομίας Fouad El Khoury για την συμμετοχή τους στο 7ο Greek Summer Camp.

Ολοι οι συμμετέχοντες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό έμειναν ενθουσιασμένοι από την συμμετοχή τους στο Greek Summer Camp και δήλωσαν ότι με μεγάλη χαρά θα παρευρεθούν και του χρόνου. Μάλιστα χαρακτηριστικό της μεγάλης τους ευχαρίστησης αποτελεί το γεγονός να προτείνουν στον κ. Στεφάνου του χρόνου το Summer Camp να γίνει για 7 ημέρες.

Επίσης τόσο ο εκπρόσωπος του Λιβάνου Shihan Ibrahim Kamal όσο και ο στρατηγός Fouad El Khoury προσκάλεσαν τον κ. Γιάννη Στεφάνου να διδάξει σε σεμινάριο στο Λίβανο. Ευχάριστη έκπληξη για τον Ελληνα εκπρόσωπο στο τέλος του Summer Camp ήταν η βράβευσή του από τον στρατηγό της αστυνομίας του Λιβάνου με τιμητική πλακέτα με το σήμα της Αστυνομίας καθώς και συλλεκτικά δώρα από τον εκπρόσωπο του Kyokushinkai Karate του Λιβάνου Shihan Ibrahim Kamal ένα ρολόι χειρός του Kyokushinkai και ένα μπλουζάκι.

Τέλος ο εκπρόσωπος του Kyokushinkai Karate στην Ελλάδα Γιάννης Στεφάνου ευχαριστεί τον σύλλογο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους ιδιαίτερα σε αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης και τους εύχεται καλή αντάμωση και του χρόνου!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου