ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

 Για το καλό εισιτήριο

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θα είναι άνετος και ωραίος στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ. Αντιθέτως με τους απογοητευμένους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη που θα πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να διεκδικήσουν το τελευταίο κίνητρο, δηλαδή το καλό εισιτήριο στο Γιουρόπα Λιγκ και τη συμμετοχή στην τελευταία προκριματική φάση για τους ομίλους τον Αύγουστο. Να αποφύγουν συνεπώς δύο και τρεις προκριματικούς μέσα στο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο ερχόμενο Γιουρόπα Λιγκ στις 19 Αυγούστου (γύρος πλέι οφ), αυτή που θα καταλάβει την τρίτη θέση στις 29 Ιουλίου (γ’ προκριματικός γύρος) κι αυτή που θα μείνει τελευταία στις 15 Ιουλίου (β’ προκριματικός γύρος).

Ο Ολυμπιακός έχει 7 βαθμούς, η ΑΕΚ 6 και ο Άρης 4, συνεπώς όλοι έχουν πιθανότητες. Την Κυριακή θα παίξουν Ολυμπιακός-Άρης με διαιτητή τον Ντάκο και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με ρέφερι τον Κουκουλάκη, ενώ την επόμενη Τετάρτη η φάση των πλέι-οφ ολοκληρώνεται με τα ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Άρης-ΠΑΟΚ.
 
 
 
 
 
Μεγάλες στιγμές αναμένεται να γνωρίσει την Κυριακή το Στάδιο Βόλου και λίγο πριν την Σούπερ λίγκα θα ξαναζήσει μέρες Α΄ Εθνικής. Βέβαια από τότε πολλά έχουν αλλάξει ακόμη και το ΕΑΚ το οποίο πολλοί εύχονται να αλλάξει και πάλι και να είναι έτοιμο τον Αύγουστο για τη νέα εποχή της νέας εποχής του Ολυμπιακού…
 
Το ΕΑΚ μεθαύριο θα φορέσει τα καλά του για να “φιλοξενήσει” την φιέστα ανόδου με το σύνθημα «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές»,  …να ακούγεται σε όλο το Βόλο και το «20 χρονάκια ήταν αρκετά…Α’ Εθνική ερχόμαστε ξανά», να αποδεικνύεται με τη δίψα του κόσμου που θέλει να πανηγυρίσει με τους πρώτους και να περιμένει τα καλύτερα τη νέα χρονιά …
 
Την Κυριακή 16 του Μάη, 22 χρονιά από τις 8 Μαΐου του 1988 όταν ο Ολυμπιακός κέρδιζε τη Δόξα 2-1 με γκολ των Βαϊνά και Καπουράνη και πανηγύρισε την άνοδο στην Α΄ Εθνική θα γραφεί η νέα ιστορία …
Τότε η άνοδος ήταν μετά από 13 χρόνια …ενώ στις 27 Μαΐου του 1990 ο Ολυμπιακός έπαιξε το τελευταίο του ματς στην Α΄ Εθνική…και τώρα τα 20 χρόνια φαίνονται μακρινά….
Λόγω της Κυριακάτικης φιέστας οι παλαίμαχοι ξανασυναντιούνται και έτσι είδαμε και θυμηθήκαμε πολλά από τα μεγάλα ονόματα με παίκτες που τίμησαν την ερυθρόλευκη φανέλα με παίκτες που υπόγραψαν τη δική τους ιστορία στο Βολιώτικο και το ελληνικό ποδόσφαιρο
Στην τελευταία άνοδο του Ολυμπιακού στην Α’ εθνική, οι παίκτες που πανηγύρισαν ήταν οι: Ηρακλής Μαρασίδης, Θανάσης Βήτας, Αντώνης Μάνδαλος, Δημήτρης Βαϊνάς, Τάκης Τσόγκας, Βαγγέλης Τάχος, Αποστόλης Καπουράνης, Ρομπέρτο Αγουερόπολις, Σπύρος Δημόπουλος, Βασίλης Σκούτας, Βασίλης Σκούρας, Βασίλης Δαδάκος, Κώστας Σταματίου, Θανάσης Τσουκαλάς, Χρήστος Μητσογιάννης, Ανδρέας Τσιφόπουλος, Γιώργος Καραγιάννης, Κώστας Γάτος και Δημήτρης Ροδίτης.
ΟΟλυμπιακός έχει πανηγυρίσει οκτώ ανόδους σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, τέσσερις εκ των οποίων είναι στην Α’ Εθνική. Ο «χορός» των επιτυχιών άνοιξε τη σεζόν ‘66-‘67 όταν ο Ολυμπιακός ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α’ Εθνική, τερματίζοντας 1ος και τη σεζόν ‘68-’69 ξανακέρδισε την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια», ενώ την περίοδο ’71-’72 η βολιώτικη ομάδα επέστρεψε στην Α’ Εθνική και άνοδο κέρδισε και το 88… Μετά την Α’ Εθνική στα 20 χρόνια που πέρασαν σαν χαρές μπορούν να καταγραφούν ο τίτλος και η άνοδος από τη Γ ’στη Β΄ Εθνική το 1989 και η επίσης άνοδος από τη Γ’ στη Β’ κερδίζοντας σε μπαράζ (2-1) την Ρόδο.
Μεθαύριο το ΕΑΚ πρέπει να είναι γεμάτο όπως και στο φιλικό με τον Πανθρακικό για άλλους λόγους …
Ωραία είναι λίγο πριν την Σούπερ Λίγκα να θυμηθούν οι παλιοί όπως και  οι νέοι …μια ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτή τις 11ης Σεπτέμβρη του 1988.
Ήταν τότε το πρώτο παιχνίδι μετά την τελευταία άνοδο στην Α΄ Εθνική όταν 14.000 κόσμος (10.781 εισιτήρια )πανηγύρισε νίκη επί του Παναθηναϊκού….
Μεθαύριο το γήπεδο μπορεί να μην έχει αυτή την χωρητικότητα, αλλά θα έχει παλμό πρωταθλητών και θα κυριαρχεί η ευχή για μεγαλύτερες επιτυχίες τη νέα περίοδο και νέα ρεκόρ εισιτηρίων… σε ένα «νέο» γήπεδο…
 
 
 
 
Ημερομηνίες
 
Από 29 Ιουλίου έως 14 Ιουλίου είναι οι σημαντικές ημερομηνίες για τον Σάκη Τσιώλη…
Είναι (σε μόνιμη βάση) το βασικό στάδιο της προετοιμασίας!!!
 
 
Ο οδηγός της ανόδου
 
Μια σημαντική συνέντευξη αύριο. Μιλάει αποκλειστικά στο Ταχυδρόμο ο οδηγός των πρωταθλητών….
 
Ταλέντα
 
Η Γιουβέντους ψάχνει ταλέντα στην Ελλάδα και το Σάββατο στο Αθλητικό Κέντρο Παλλήνης έχει ένα φιλικό δοκιμών έχοντας προχωρήσει σε κάποιες προεπιλογές. Μεταξύ αυτών είναι και ο νεαρός τερματοφύλακας Ηλίας Λαγός του ΓΣΑ.
 
 
Από τα φιλικά
 
Από τα φιλικά κάτι θα “ψωνίσουμε” …Από Πανθρακικό Ολίσε, από Παναθηναϊκό Σίλβα Κλέϊτον !!!
 
“Λαβράκι”
 
Όταν ήρθε ο Ίμρε Μπόντα στην Ελλάδα .. ήξερε για τον Ολυμπιακό αφού νόμιζε πως η ομάδα του ήταν …του Πειραιά.. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει … και με κάτι από τη Γαλλία !!!!
 
Μετανόησε!!!
 
Ευτυχώς για την Άλλη Μεριά ζήτησε συγνώμη … για την συμπεριφορά του εκπροσώπου της !!!
 
Φήμες!
 
Ο Νέναντ Κοβάσεβιτς, έρχεται …. Ο Σέρβος αμυντικός αγωνίζεται στη Λανς, στην οποία τη φετινή σεζόν είχε 26 συμμετοχές και έχει παίξει σε 25 ματς της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.
 
Βοηθούν
 Οι εκπρόσωποι των μεγάλων βρέθηκαν στο γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για τους «στημένους» αγώνες. Η συζήτηση αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο.
 
Με Γκέκα
Ο Φάνης Γκέκας δεν ξεχνάει και ενημέρωσε επίσημα τη διοίκηση της Καλλιθέας πως την Κυριακή θα είναι στο «Ελ Πάσο» στο μεγάλο ντέρμπι με τον Βύζαντα. Ο Γκέκας παραμένει έτσι και αλλιώς πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Καλλιθέας και έδωσε σύνθημα ανόδου.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Καλά πρώτα της έφερνε δώρα ….και τώρα την έβγαλε παράνομη;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου