ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Διήμερο δοκιμών για νεαρούς παίκτες που ανήκουν σε ερασιτεχνικές ομάδες προανήγγειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Η ερυθρόλευκη ομάδα που δουλεύει σε πρότυπα ομάδων Σούπερ Λιγκ και προσπαθεί να οργανωθεί ακόμα περισσότερο στις ακαδημίες της και να στελεχώσει τις ομάδες Νέων, ρίχνει το βάρος στη νέα γενιά αθλητών του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου.
 
Μέχρι τώρα τα ταλέντα της Μαγνησίας δεν είχαν πρότυπα, ούτε μια ομάδα στην περιοχή που να ονειρεύονται να αγωνιστούν στην Σούπερ Λίγκα με τα χρώματα της. Τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις και δεν θα πρέπει να παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο με αυτό των περασμένων χρόνων, που ταλαντούχα παιδιά από την Μαγνησία, προσπαθούσαν να βρουν επαφή για να δοκιμαστούν σε μεγάλες ομάδες του κέντρου ή ακόμα και της Περιφέρειας, αν ήταν στην Α’ Εθνική, όπως συνέβη με τους Λαγό, Χαλάτση, Μπουσινάκη, Χολέβα κ.α.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν περιμένουν μόνο αυτό το διήμερο για να ανακαλύψουν τους «θησαυρούς που κρύβονται» στα τοπικά πρωταθλήματα. Ο Αντώνης Μάνδαλος όλη την σεζόν «όργωσε» τα γήπεδα της Μαγνησίας και έχει δημιουργήσει την λίστα σύμφωνα με την οποία θα κινηθούν οι ιθύνοντες την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Φυσικά όμως και οι δοκιμές που θα γίνουν θα βοηθήσουν το Σάκη Τσιώλη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και σε συνεργασία με τον προπονητή των νέων, να δει και κάποια άλλα παιδιά.
Το θετικό σε όλη την υπόθεση είναι ότι ο Καρδιτσιώτης προπονητής παρακολουθεί μέχρι στιγμής τους νέους του Ολυμπιακού, υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ της ομάδας της ΠΑΕ και της Β’ ΠΑΕ, ενώ θα ζητηθεί η άποψη του και για την στελέχωση των ομάδων των νέων ενόψει της Σούπερ Λίγκα. Στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα παιδί που είναι ικανό να εξελιχθεί και να μπορέσει κάποια στιγμή να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα.
Με την άνοδο του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα, αλλάζουν πολλά στο μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο. Ανοίγει μια νέα σελίδα. Μαζί με την Β’ Εθνική, θα χρειαστεί να αφήσουμε πίσω και μια διαφορετική νοοτροπία. Στην προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της ιστορικής βολιώτικης ομάδας θα πρέπει να μετέχουν με καλή διάθεση και οι προπονητές των ταλαντούχων αθλητών και οι σύλλογοι τους και να είναι αρωγοί.
Σίγουρα όταν ένας σύλλογος κατέχει τα δικαιώματα ενός παίκτη θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από κάποια ενδεχόμενη μεταγραφή του σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ομως καλό θα ήταν να γίνουν και οι αναγκαίες υποχωρήσεις και να μην «κόψουν» τον δρόμο σε κανένα παιδί που μπορεί να ενσωματωθεί στην ομάδα του Ολυμπιακού. Να μην προτιμήσουν δηλαδή οι παράγοντες κάποιου συλλόγου να τον παραχωρήσουν σε ομάδα άλλης πόλης, προκειμένου να κοιτάξουν καθαρά το σωματειακό τους όφελος…
Οι ομάδες της Μαγνησίας πρέπει να αποτελέσουν τον αιμοδότη των συγκροτημάτων Νέων των ερυθρολεύκων. Ετσι μόνο μπορούμε να ελπίζουμε ότι ίσως κάποια στιγμή θα καμαρώσουμε τα δικά μας παιδιά να αγωνίζονται στο ΕΑΚ με τα ερυθρόλευκα. Σε άλλη περίπτωση, που οι σύλλογοι δεν κρατήσουν την σωστή στάση, δεν θα φταίει ο Μπέος και οι συνεργάτες του και ούτε θα έχουμε δικαίωμα να παραπονιόμαστε ότι δεν υπάρχουν Βολιώτες στον Ολυμπιακό. 
 
 
 
 
 
 
Επιτυχίες λιλιπούτειων κολυμβητών του Ο.Υ.Κ.
Με επιτυχία ολοκλήρωσε την παρουσία της η ομάδα προ-προαγωνιστικών κατηγοριών (8 -9 ετών ) του Ο.Υ.Κ. Βόλου στα «Ακρίσια 2010» που έγιναν στην Λάρισα. Οι μικροί κολυμβητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να κατακτήσουν τρία χρυσά, τρία αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο, να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις, αλλά και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στους πρώτους τους αγώνες.
Στην αποστολή συμμετείχαν οι εξής αθλητές: Λιβογιάννης Κων/νος 1ος 50 πεταλούδα – 2ος 100 ελεύθερο ΑΓ.9, Δεληκούρας Γιώργος 1ος 50 πρόσθιο – 1ος 50 ελεύθερο ΑΓ.9, Κουφιδάκης Χρήστος 3ος 50 ύπτιο ΑΓ.9, Τριανταφύλλου Γιώργος 2ος 50 πρόσθιο – 7ος 50 ελεύθερο ΑΓ8, Μπένης Λευτέρης 5ος πρόσθιο – 8ος 50 ελεύθερο ΑΓ.9, Βαρδάκη Χρυσούλα 6η 50 ελεύθερο – 8η 50 πεταλούδα ΚΟΡ.9, Γκούφας Χριστόφορος 7ος 50 πεταλούδα – 6ος 50 ελεύθερο ΑΓ.9, Ζαχαράκης Παναγιώτης 8ος 50 πεταλούδα ΑΓ.8, Πανταζής Αδαμάντιος 5ος 50 πρόσθιο ΑΓ.8, 4×50 ελεύθερο ΑΓ.8 2οι (Γκούφας Χριστόφορος, Κουφιδάκης Χρήστος, Δεληκούρας Γιώργος, Λιβογιάννης Κων/νος).
Επισης συμμετείχαν: Συνετοπούλου Ελισάβετ, Γαργαλέτσος Απόστολος, Μπένης Κων/νος, Καλαποδά Μαρία, Χαρίση Μαρία, Γεωργατζή Ελένη, Παπαθωμάς Αθανάσιος, Μέργιας Κων/νος, Λαμπριάδης Κων/νος, Ζαμιλούδης Ιωάννης, Γκανάτσιος Δημήτρης, Φιλιππίδης Λεωνίδας, Γκογκινούδης Σωτήρης, Καρακαστανιάς Μάρκος, Καλογήρου Σταματία.
Προπονήτριες είναι οι Ανθή Σακελλάρη και Ελένη Σακελλάρη, ενώ έφορος-συνοδός της ομάδας, ο Απόστολος Βαρδάκης.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ο.Υ.Κ. συγχαίρουν τους μικρούς κολυμβητές και την προπονήτριά τους και εύχονται ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στον έφορο κ. Βαρδάκη στο τηλ.6944147621 και στην πισίνα από 5.00- 8.00 στην κ. Ανθούλα Τσουκαλά.    
 
 
 
 
 
 
 
 
 Κάνουν λάθος     
Οσοι λένε ότι το ματς της Κυριακής στο ΕΑΚ θα είναι διπλό, γιατί ο Εθνικός δέχτηκε την πρόταση να γίνει το ματς στο Βόλο, ώστε να γιορτάσει η ερυθρόλευκη ομάδα την άνοδο, κάνουν λάθος. Ο Εθνικός είναι γηπεδούχος… Ο Βόλος θα έχει την ευκαιρία να κάνει διπλό στην έδρα του! Οπότε προσέξτε πώς θα το παίξετε στο στοίχημα…
 
Τραπεζώματα
Δεν θα κάνει μόνο η ΠΑΕ Ολυμπιακός τραπέζι στους δημοσιογράφους… Και οι δημοσιογράφοι που κάνουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού αναμένεται να κάνουν τραπέζι στα μέλη του τεχνικού τιμ των ερυθρολεύκων την ερχόμενη εβδομάδα. Αλλωστε ο Σάκης Τσιώλης είναι ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στους φιλάθλους και στους παίκτες του, αλλά και στους ανθρώπους των ΜΜΕ στον Βόλο.
 
Κανένα παράπονο για τη διαιτησία
Εντύπωση προκάλεσε στη Δευτεριάτικη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ.Θ. ότι υπήρχαν μόνο θετικά σχόλια για τη διαιτησία… Προηγούμενες χρονιές υπήρχαν αρκετά παράπονα για τους ρέφερι των τοπικών πρωταθλημάτων. Και βέβαια αυτός που καμάρωνε περισσότερο ήταν ο Σπύρος Κανούλης.
 
Σάββατο παίζει η Νίκη
Αύριο Σάββατο θα δώσει τον τελευταίο της αγώνα τη φετινή σεζόν η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου στην Γ’ Εθνική μπάσκετ. Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ύστερα από συμφωνία των ενδιαφερομένων σωματείων, ο αγώνας ΓΣ Νίκη Βόλου – ΑΟ Αίολος Τρικάλων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, αντί της Κυριακής 16/5/2010 θα διεξαχθεί το Σάββατο 15/5/2010 και ώρα 18:00 στο ίδιο γήπεδο.

 

Τα καλύτερα έρχονται
Ο επίδοξος που έγινε γραφικός και είναι πάντα ευεργετηθείς αχάριστος ζητάει έλεος, αλλά και απειλεί μέσω τρίτων και μάλιστα μέσω παλιών εχθρών του! Αυτό που δεν ξέρει είναι το που μπορεί να φθάσει η τρέλα ενός που είναι καλός, αυθεντικός και τίμιος (άγνωστες λέξεις γι αυτόν) για να φυλάγεται! Και μάλλον δεν θα έχει ακούσει στους κύκλους του το… «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»… Και για να… ανησυχεί… τα καλύτερα έρχονται! Tο καλύτερο γράφτηκε στο Facebook… ότι δηλαδή ο γραφικός και κοστούμι να φορέσει… πάλι καραγκιόζης είναι!
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Οσοι τα «έχουν» με Καρδιτσονικιώτες μήπως έπρεπε να υποστηρίζουν την ομάδα της καταγωγής τους;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου