ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απλώνει στην Τούμπα το σεντόνι!

απλώνει-στην-τούμπα-το-σεντόνι-505559

Πτήση Champions League για τον ΠΑΟΚ που νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και παίρνει τη 2η θέση! Τα πνεύματα ήταν ηλεκτρισμένα πριν ακόμα ξεκινήσει ο αγώνας με το επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα να φάει αρκετές… ψιλές ο φροντιστής του ΠΑΟΚ και με το πρώτο φάουλ η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, απόρροια της μεγάλης έντασης που είχαν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων με τον τίτλο «τελικός» να ταιριάζει απόλυτα στη μάχη του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.
Ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που μπήκε με πάθος κόντρα στην ΑΕΚ και δημιούργησε κάποιες φάσεις κυρίως από στημένες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, περίμενε και «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή, φεύγοντας για δεύτερη φορά φέτος με το «διπλό» από το Καραϊσκάκη, όμως αυτή τη φορά πήρε μαζί του -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League!
Ο «δικέφαλος» χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης πέρασε ανώδυνα τις επιθέσεις του Ολυμπιακού, περίμενε πίσω τον Ολυμπιακό και προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-1-1, με τους Αβρ. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας, τους Μπράβο, Πάντο αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, τους Μαρέσκα, Ντουντού αμυντικά χαφ, τον Λούα Λούα αριστερά, τον Τοροσίδη δεξιά, τον Οσκαρ σε πιο ελεύθερο ρόλο και τον Ντάρμπισιρ μοναδικό προωθημένο.
Ιδια συνταγή και για τον Φερνάντο Σάντος, που παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-1-1. Μαλεζάς, Τσιρίλο ήταν τα σέντερ μπακ, δεξιά ο Κοντρέρας, αριστερά ο Λίνο, αμυντικά χαφ οι Βιτόλο, Γκαρσία, ο Βιεϊρίνια δεξιά, ο Σορλέν αριστερά, ο Ιβιτς σε ελεύθερο ρόλο και ο Φιλομένο μοναδικός προωθημένος.
Η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 8’ όταν ο Χαλκιάς έκανε κακή έξοδο σε κόρνερ του Οσκαρ, ο Τοροσίδης έπιασε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, όμως ο Κοντρέρας έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους και στο 14 ο Λούα Λούα σημάδεψε το «Γ» της εστίας του Χαλκιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαρέσκα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ και ο Ντάρμπισιρ πετάχτηκε μπροστά από τον Χαλκιά έπιασε την κεφαλιά, όμως ο διεθνής γκολκίπερ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.
Ο ΠΑΟΚ επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα καρέ του Νικοπολίδη στο 30’ με τον Γκαρσία έπειτα από ατομική προσπάθεια να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει άουτ από πλάγια θέση.
Τελικά, ο δικέφαλος κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε μια κόντρα με τον Ιβιτς να γίνεται δημιουργός κι εκτελεστής στο 33’. Ο Ντουντού έκανε κακό κοντρόλ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκλεψαν τη μπάλα και βγήκαν στην κόντρα. Ο Ιβιτς έσπασε ωραία τη μπάλα αριστερά στον ακάλυπτο Σορλέν κι έκανε την κούρσα, αυτός με την άνεσή του μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Σέρβο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ και να ανακάμψουν, όμως δεν το κατάφεραν καθώς έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και στο τελείωμα της φάσης.
Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Βολιώτη Γιωργο Δαλούκα βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν, τον Ιβιτς να δέχεται μπουκάλι και να το επιστρέφει στην εξέδρα και την φυσούνα να πηγαινοέρχεται!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-1
ΣΚΟΡΕΡΣ: 33′ Ιβιτς
ΔΟΚΑΡΙΑ: 14′ Λούα Λούα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μέλμπεργκ – Κοντρέρας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Μαρέσκα, 45′ Α. Παπαδόπουλος, 59′ Τοροσίδης, 81′ Ντουντού, 85′ Ραούλ Μπράβο – 23′ Βιτόλο, 45′ Φιλομένο, 59′ Γκαρσία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος (46′ Mήτρογλου), Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (73′ Γ. Παπαδόπουλος), Τοροσίδης, Λούα Λούα, Οσκαρ, Ντάρμπισαϊρ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μαλεζάς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια (86′ Εντίνιο), Σορλέν, Ιβιτς (90+1’ Φωτάκης), Φιλομένο (62′ Μουσλίμοβιτς).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου