ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενα χρυσό αφιερωμένο στην… μπέμπα

ενα-χρυσό-αφιερωμένο-στην-μπέμπα-505546

 Το χρυσό μετάλλιο της Βίκυς Κοσμίδου στο 45ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε που διεξήχθη στην Γλυφάδα, ήρθε για να κάνει ακόμη μεγαλύτερη την χαρά της οικογένειας του Γιώργου Κοσμίδη. Την ημέρα που η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια ανέβαινε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην Ευρώπη, η αδερφή της Γιώτα, που επίσης ασχολούνταν με το καράτε στο παρελθόν, έφερνε στον κόσμο το πρώτο της παιδί και το πρώτο ανιψάκι της Βίκυς. Διπλή η χαρά για την οικογένεια Κοσμίδη και ιδιαίτερα για τους γονείς των δυο κοριτσιών, που είδαν δυο μεγάλα όνειρα τους να πραγματοποιούνται. Οπως ήταν φυσικό η Βίκυ δεν σκέφτηκε και πολύ που θα αφιερώσει το μετάλλιο. Αλλωστε η ανιψιά της με το που γεννήθηκε της έφερε γούρι.
«Ηταν κάτι που το περίμενα πολύ καιρό και μου το χρωστούσε τόσα χρόνια ο αθλητισμός. Ηθελα ένα χρυσό Πανευρωπαϊκό και μάλιστα μέσα στην Ελλάδα. Ημουν πολύ σίγουρη και μόνο τον τελικό σκεφτόμουν σε αυτή τη διοργάνωση. Επαιζα στον τελικό και χαμογελούσα, γιατί ήμουν αισιόδοξη και μέσα μου ήξερα ότι θα το έπαιρνα. Είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το μετάλλιο το αφιερώνω στην μπέμπα μας. Στην ανιψιά μου που γεννήθηκε την ίδια μέρα που κέρδιζα το μετάλλιο. Ηταν πραγματικά διπλή χαρά για μένα και για την οικογένειά μου».
Η Βίκυ κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί της Ευρώπης, εκπληρώνοντας έναν μεγάλο της στόχο. Όμως δεν σκοπεύει οι επιτυχίες της να κλείσουν με ταβάνι το Ευρωπαϊκό μετάλλιο. Πλέον βάζει πλώρη για το Παγκόσμιο και αισιοδοξεί για το βάθρο: «Βάζουμε πλώρη για το Παγκόσμιο του Οκτωβρίου. Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν την προετοιμασία και όλο το καλοκαίρι με περιμένει πολύ σκληρή δουλειά. Όλα ξεκινάνε από την αρχή. Ξεχνάμε το Πανευρωπαϊκό και κοιτάμε το Παγκόσμιο. Θέλω κι εκεί μια διάκριση. Αν όχι χρυσό, μια θέση στο βάθρο. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω και αυτό τον στόχο μου. Υπάρχουν πολλές διοργανώσεις μέχρι να φτάσουμε εκεί και θα έχω την ευκαιρία να τεστάρω τις δυνάμεις μου και να βελτιωθώ. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».
Να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στην τελική κατάταξη των μεταλλίων με πρώτη την Ιταλία και δεύτερη την Ισπανία, μεταξύ των 42 χωρών που συμμετείχαν στην διοργάνωση. Στους αγώνες μετείχαν 1.200 αθλητές.
Τέλος, με πρόταση του Γ. Γραμματέα Γιώργου Γερόλυμπου προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προάγονται στον Βαθμό του 4ου DAN οι Αθλητές της Εθνικής Ομάδος, οι οποίοι τα τελευταία 5 χρόνια σημείωσαν τις περισσότερες και σημαντικότερες διακρίσεις. Μεταξύ αυτών είναι και η Βίκυ Κοσμίδου, η οποία μαζί με τον Παπαδόπουλο Κώστα είναι οι παλαιότεροι αθλητές στην Εθνική Ομάδα.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου