ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλικές αναμετρήσεις πριν το τέλος

φιλικές-αναμετρήσεις-πριν-το-τέλος-426462

 Δύο φιλικές αναμετρήσεις με μια πρώην και μια νυν ομάδα της Σούπερ Λιγκ θα δώσει την επόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου λίγες μέρες μετά την φιέστα ανόδου των ερυθρόλευκων την ερχόμενη Κυριακή.
 
Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου πανηγυρίζει από την περασμένη Κυριακή την άνοδο της ως πρωταθλήτρια στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία της χώρας, μετά από 20 χρόνια και για τον λόγο αυτό την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ η φιέστα ανόδου των ερυθρόλευκων με αντίπαλο τον Εθνικό.
 
Με έξι βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Κέρκυρα οι παίκτες του Ολυμπιακού από την 33η αγωνιστική εξασφάλισαν και μαθηματικά την κατάληψη της κορυφής μετά και την νίκη που σημείωσαν με 5-2 επί της Ρόδου και ταυτόχρονη ήττα των Φαιάκων στην Ηλιούπολη.
 
Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν δύο φιλικά παιχνίδια με το πρώτο να δίνεται την ερχόμενη Τρίτη κόντρα στον Παναθηναϊκό και το δεύτερο να διεξάγεται στον Βόλο με αντίπαλο τον Πανθρακικό τέσσερις μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 22 Μαΐου. Μάλιστα ο αγώνας με την ομάδα της Κομοτηνής θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με τα έσοδα να διατίθενται στην οικογένεια του δημοσιογράφου Γιώργου Πλακίδα.
 
Όπως μάλιστα ανακοίνωσε χθες η ερυθρόλευκη ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα ολοκληρώσει τις φετινές υποχρεώσεις της με δύο φιλικές αναμετρήσεις. Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαΐου, με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Παναθηναϊκό, στην Παιανία. Ο δεύτερος φιλικός αγώνας, είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γιώργου Πλακίδα (ως ελάχιστος φόρος τιμής στο φίλο και δημοσιογράφο που χάσαμε τόσο πρόωρα και άδικα) και θα πραγματοποιηθεί στο ΕΑΚ Βόλου, το Σάββατο 22 Μαίου 2010 στις 6 μ.μ., όπου ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχτεί τον Πανθρακικό. Η γενική είσοδος του αγώνα με τον Πανθρακικό είναι 7 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια του Γιώργου Πλακίδα».
 
Εν αναμονή με Ολίσε
Την πρώτη του μεταγραφή για την νέα σαιζόν έχει στα σκαριά η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου που βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα του Πανθρακικού για τον δανεισμό με οψιόν αγοράς του 30χρονου Νιγηριανού ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει θητεία στις Γαλλικές Νανσί, Λουχάνς, Λα Λουβιέρ, Γκρενόμπλ, Μονπελιέ αλλά και στην Αγγλική ΚΠΡ πριν μεταβεί στην Κομοτηνή και αγωνιστεί με την φανέλα των πράσινων σε 35 παιχνίδια ως αμυντικό χαφ. Οι δύο πλευρές φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά και το μόνο που απομένει είναι να καλυφθεί μια μικρή διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό προκειμένου ο Νιγηριανός να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της σαιζόν 2010-11. Πάντως στα σκαριά βρίσκονται και άλλα ονόματα όπως είναι αυτό του Φουτράδο, ενώ χθες έμειναν ελεύθεροι οι Ορούμα και Κοιλιάρας από Καβάλα και Εργοτέλη αντίστοιχα.
 
Από σήμερα στις προπονήσεις
Οι ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν και πάλι σήμερα στις προπονήσεις με τον τεχνικό Σάκη Τσιώλη να προετοιμάζει την ομάδα του για την αναμέτρηση της Κυριακής. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Ζαραδούκας και Κοτίτσας.
 
Την Κυριακή οι νέοι
Την Κυριακή 16 Μαΐου θα αγωνιστεί και η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου αντιμετωπίζοντας στο γήπεδο της Νεάπολης στις 12μ.μ. τον Εθνικό.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Βλαντής από την ΕΠΣ Πειραιά
και Βοηθούς θα έχει τους κ.κ. Τσουκαράς και Παντέλη του ίδιου συνδέσμου.
 
Συνεδρίαση
της ΕΠΑΕ
Την επόμενη Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 και ώρα 5 μ.μ. αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας με τα εξής θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:
1.– Επικύρωση των ομάδων που προβιβάζονται απευθείας στη Super league και των ομάδων που υποβιβάζονται απευθείας στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
2.– Επικύρωση των ομάδων που θα συμμετέχουν στα play off και στα play out.
3. – Κλήρωση play off – play out.
4. – Ημερομηνίες διεξαγωγής των play off και play out.
5. – Ημερομηνία διεξαγωγής μπαράζ της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.
6.- Διάφορα θέματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου