ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εβαλε Πετράκο στη μηχανή της

εβαλε-πετράκο-στη-μηχανή-της-822018

Ο 25χρονος αμυντικός μέσος η τρίτη μεταγραφή για την ομάδα της Νίκης Βόλου

Το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα μετά τους Βαλάντη Κόκκα και Κώστα Τσιουρέλη αποτελεί ο 25χρονος Χαράλαμπος Πετράκος για την ομάδα της Νίκης Βόλου, προσθέτοντας ένα δυναμικό ποδοσφαιριστή στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όπου ήδη υπάρχουν οι Κώστας Κυπτίου, Νέτι Μέτσε και Κώστας Τσιουρέλης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με ύψος 1.84 ο ποδοσφαιριστής από την Ημαθία αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος αλλά και ως κεντρικός αμυντικός και κατά την περσινή περίοδο αγωνίστηκε στην ομάδα της Κοζάνης, και τη Γ’ Εθνική όπου κατέγραψε 22 συμμετοχές και 1 γκολ. Συνολικά στο πρωτάθλημα της Football League μετά 39 συμμετοχές με 1 τέρμα ενώ στη Γ’ Εθνική έχει 43 παιχνίδια με 2 γκολ.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του στον Ατρόμητο Διαβατού Ημαθίας στο τοπικό πρωτάθλημα και από εκεί ακολούθησαν η Νάουσα στη Δ’ Εθνική, οι Πόντιοι Κατερίνης στη Γ’ Εθνική την περίοδο 2011-12 με δύο συμμετοχές και η Ζάκυνθος το 2012-13 στην ίδια κατηγορία με 19 ματς και ένα γκολ.

Μάλιστα με την ομάδα του Ιονίου κατάφερε να κερδίσει και την άνοδο στη Football League, κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και με την ομάδα της Νίκης Βόλου. Στο πρωτάθλημα της Football League και με τη φανέλα της Ζακύνθου, ο Πετράκος αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια και η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο Ρέθυμνο και στην ομάδα της Επισκοπής, παίζοντας και πάλι σε επίπεδο Football League, έχοντας μια γεμάτη σεζόν 25 παιχνίδια και ένα γκολ.

Ο Πετράκος έχει τεθεί αντιμέτωπος στο παρελθόν της Νίκης Βόλου, όταν οι κυανόλευκοι στις 10/11/13 επικρατούσαν της Ζακύνθου με 5-0 στο Πανθεσσαλικό, παίζοντας και στα 90 λεπτά σε ένα παιχνίδι όπου σκόρερ ήταν οι Παπαδόπουλος (2’), Ανιέτε (9’), Γκότοβος (66’),
Τζιώρας (75’) και Τσίτας (84’).

Το νέο απόκτημα των κυανόλευκων υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και αναμένεται να ενταχθεί μέχρι το Σεπτέμβριο στο ρόστερ της ομάδας, μετά από συνάντηση που είχε με το Λεωνίδα Μπίλη και ξεπεράστηκε και αυτός ο σκόπελος.

Η ανακοίνωση απόκτησης του Μπάμπη Πετράκου: «Ανακοινώνεται από τον πρόεδρο Σάκη Τζήμα και την Δ.Ε. η απόκτηση του Μπάμπη Πετράκου. Ο 26χρονος αγωνίζεται στον άξονα ως καθαρόαιμο «6αρι» ενώ το ύψος του (1.84μ.), του επιτρέπει να μπορεί να καλύψει και τη θέση του στόπερ. Τελευταία ομάδα του δυναμικού μέσου ήταν η Κοζάνη, στην οποία μεταγράφηκε λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Στη Football League είχε γεμάτες χρονιές με Επισκοπή και Ζάκυνθο ενώ έχει περάσει και από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όταν στον πάγκο ήταν ο Λεωνίδας Μπίλης.

Περαιτέρω στην σύσκεψη μεταξύ του προέδρου της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης, κ. Τζήμα με τον επικεφαλής του τεχνικού τιμ, κ. Μπίλη και του τεχνικού διευθυντή, κ. Κοκκινάκη, πραγματοποιήθηκε με σκοπό να καθοριστούν τα επόμενα βήματα ενίσχυσης του ρόστερ της ομάδας. Στη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων ως προς τα χαρακτηριστικά που θα έχουν οι παίκτες που θα αποκτηθούν. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι ποδοσφαιριστές για τους οποίους θα γίνει κίνηση απόκτησης να είναι νέα παιδιά με κίνητρο, φιλοδοξία, ταλέντο και προπάντων οι μεταγραφικές κινήσεις να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερο ρίσκο».

Με δήλωση του στην ιστοσελίδα της Ημαθίας, Sportsup, ο ποδοσφαιριστής σχολίασε: «Και μόνο που ενδιαφέρθηκε για μένα μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία, νιώθω ιδιαίτερα περήφανος. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει φέτος τον σύλλογο έδειξαν πως με ήθελαν πολύ και η αλήθεια είναι πως το σκέφτηκα ελάχιστα στο να συμφωνήσω! Αλλωστε η πρόκληση για μένα είναι μεγάλη, τόσο για το ότι θα αγωνιστώ με τη φανέλα της Νίκης όσο και για την επίτευξη του βασικού στόχου που είναι η επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, να είναι σίγουροι οι πολυπληθείς φίλοι της ομάδας πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να επιστρέψει η Νίκη εκεί που της αξίζει!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου