ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Γεύση τελικού Champions League ο Δαλούκας

Ο Γιώργος Δαλούκας θα πάρει… γεύση από τελικό Champions League. Συγκεκριμένα ο Βολιώτης διαιτητής θα διευθύνει τον άτυπο αγώνα των δυο ομάδων Νέων των δυο φιναλίστ του Μεγάλου Τελικού. Συγκεκριμένα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώθηκε ότι ο Γιώργος Δαλούκας ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό αγώνα Champions League Νέων (U-18) ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ιντερ, που θα διεξαχθεί στην Μαδρίτη στις 19 Μαΐου του 2010. Βοηθοί του θα είναι οι Λεωνίδας Βασιλειάδης-Σπύρος Τρύφωνας και 4ος διαιτητής ο Δημήτρης Καλόπουλος.

Ο Γιώργος Δαλούκας, που αποτελεί τον κορυφαίο Βολιώτη διαιτητή ποδοσφαίρου, και έναν εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα, έχει πλέον αρχίσει να καταξιώνεται και στην Ευρώπη. Φυσικά και όνειρο του θα ήταν να βρεθεί στον πραγματικό τελικό αγώνα του Champions League, αφού είναι το «ταβάνι» για κάθε Ευρωπαίο διαιτητή, καθώς και να συμμετέχει σε μια μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων. Η ηλικία του, του επιτρέπει να κάνει μεγάλα όνειρα και μαζί με την δική του πορεία, αναβαθμίζεται και η Βολιώτικη διαιτησία και ο αθλητισμός γενικότερα.

Μια εβδομάδα πριν τον αγώνα των νέων της Μπάγερν με την Ιντερ, ο Γιώργος Δαλούκας, θα διευθύνει τον σημαντικότερο αγώνα των πλέι οφ μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Αναμέτρηση που θα κρίνει ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

 
 
 
 
 
 
  
Αυτός ο Μάιος ανήκει στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι είναι ομάδα της Σούπερ Λίγκα με τον τίτλο του πρωταθλητή της Β’ Εθνικής να κάνει πιο αστραφτερό το πρεστίζ τους και περιμένουν μόνο τη μεγάλη φιέστα για να γιορτάσουν μαζί με τους φιλάθλους τους τη μεγάλη επιστροφή. Υπάρχει μια ελληνική παροιμία που λέει ότι ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα».
 
Ο σκοπός του Αχιλλέα Μπέου ήταν να ανεβάσει τον Ολυμπιακό ξανά στην Α’ Εθνική. Επετεύχθη και με το παραπάνω. Τώρα αν τα μέσα του «αγιάζονται», το «συγχωροχάρτι» πρέπει να του το δώσουν όλοι αυτοί που βρέθηκαν απέναντί του και δέχθηκαν τα πυρά του. Ο Αχιλλέας Μπέος ήρθε πολλές φορές σε κόντρα με φορείς, φιλάθλους, δημοσιογράφους ακόμα και την πολιτεία. Εφτασε μέχρι τα δικαστήρια, βγήκε πολλές φορές εκτός εαυτού, έριξε ευθύνες, δημιούργησε θέματα για πρωτοσέλιδα, καταφέρθηκε εναντίον στενών συνεργατών του που τον στήριξαν. Αυτό που έδειξε όμως ήταν ότι όταν βάζει κάτι ως σκοπό, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει με σεβασμό και δέος κανένα εμπόδιο στο δρόμο του. Ετσι έκανε και με τον Ολυμπιακό. Τον έφτασε στον σκοπό του, όσες μάχες κι αν χρειάστηκε να δώσει. Ο κόσμος θεωρεί ότι δικαιώθηκε… Βέβαια δεν του τα έχει συγχωρέσει όλα…
Ο,τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, έγινε. Το «αύριο» είναι πιο λαμπρό και περιμένει και το «αύριο» αυτό απαιτεί άπαντες να είναι ενωμένοι για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να συνεχίσει την ένδοξη ιστορία του στην Α’ Εθνική. Μικρότητες όπως αποκλεισμοί σε κανάλια που πριν στήριξαν την ΠΑΕ όσο κανένας, αποκλεισμός σε πρόσωπα που απλά δεν έκαναν τα χατίρια του Μπέου, εχθρότητες και παρεξηγήσεις δεν χωρούν στη μεγάλη γιορτή του Ολυμπιακού την Κυριακή. Ο Βόλος γιορτάζει και δεν περισσεύει κανείς. Αυτό πρέπει να καταλάβουν στον Ολυμπιακό. Ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η ομάδα της πόλης στην Σούπερ Λίγκα, δεν πρέπει να μείνει κανείς που να θέλει να βοηθήσει απ’ έξω.
Στο ΕΑΚ την Κυριακή λοιπόν θα έχει γιορτή. Στο Πανθεσσαλικό θα έχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αύριο. Εχουμε βαρεθεί κάθε χρόνο τέτοιο καιρό να ακούμε για επενδυτές στη Νέα Ιωνία. Αλλοι κάνουν λόγο για έναν Βολιώτη που βρίσκεται στην Γερμανία, στο πιο δίπλα καφενείο μιλάνε για τον άνθρωπο από τη Νέα Ιωνία που έχει επιχειρήσεις στη Λάρισα, σε ένα λίγο πιο μακριά αναφέρονται για ομάδα 10 ανθρώπων επιχειρηματιών που θέλουν να αναλάβουν τη Νίκη και κατάγονται από τον Βόλο! Κάτι επίσημο δεν υπάρχει. Δυστυχώς για τη Νίκη χρόνια τώρα η θεία από το Σικάγο είναι να έρθει κάθε Μάιο, αλλά τελευταία στιγμή αναβάλλει το ταξίδι της. Στη Νέα Ιωνία θα πρέπει, πατώντας όλοι στα πόδια τους και βλέποντας την πραγματικότητα, να δούνε την επόμενη μέρα. Από την ΠΑΕ αρνούνται πάντως κάθε επαφή με φερόμενους επενδυτές. Θα φανεί στη συνέχεια αν όντως είναι έτσι.
Ενα μπράβο πάντως αξίζει στους Γαλάζιους Αγγέλους που εξέδωσαν μια ανακοίνωση συσπείρωσης για τους φιλάθλους. Είχε γίνει παλαιότερα και από το Blue Club, χωρίς όμως επιτυχία λόγω της απογοήτευσης που υπήρχε από την πορεία της ομάδας. Η Νίκη θα παραμείνει Νίκη, είτε με τον Γιδόπουλο είτε με κάποιον άλλον στο τιμόνι της. Αυτοί που πρέπει να μείνουν πάντα δίπλα της και ενωμένοι για να έχει «φωνή» και να είναι δυνατή είναι οι φίλαθλοί της.
 

 

Ιδιες τιμές στα διαρκείας    
Μια είδηση που χαροποίησε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου βγήκε από το στόμα του Αχιλλέα Μπέου στη συνέντευξη της Κυριακής στο Θεσσαλία TV. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας είπε ότι οι τιμές στα εισιτήρια διαρκείας θα είναι περίπου οι ίδιες με τις περσινές στην Β’ Εθνική. Εν μέσω οικονομικής κρίσης η ΠΑΕ σκέφτηκε τον κόσμο της, ώστε να μη χάσει ούτε έναν φίλαθλο στην μεγάλη της προσπάθεια στη Σούπερ Λίγκα. Τα εισιτήρια διαρκείας πρέπει να γίνουν ανάρπαστα και πριν τη σέντρα η βολιώτικη ομάδα να ξέρει ότι ο δωδέκατος παίκτης της θα είναι παρών σε κάθε μεγάλο ραντεβού. Παράλληλα ο Αχιλλέας Μπέος προανήγγειλε 15 μεταγραφές περίπου για το ρόστερ της ομάδας. Δηλαδή θα έχουμε πάρα πολλές αποχωρήσεις… 
 
Εγχρωμος ο πρώτος 
Εγχρωμος αναμένεται να είναι η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού Βόλου. Κι αν επίσημα δεν είναι ο Ολίσε που φέρεται να έχει συμφωνήσει, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, τότε θα είναι ο Φουρτάδο από το Πράσινο Ακρωτήρι, που διαθέτει πάντως πορτογαλικό διαβατήριο. Μπορεί να μην έρχεται από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά φέτος στον Ιωνικό είχε 29 συμμετοχές με 12 γκολ.
 
Του επεφύλαξαν υποδοχή
Με μια ανθοδέσμη και ένα κασκόλ του Ολυμπιακού που του το φόρεσαν, υποδέχτηκαν οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού Βόλου τον Γιώργο Τριχιά στο ΕΑΚ το απόγευμα της Κυριακής. Μάλιστα ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος έσπευσε να τους ευχαριστήσει και τους είπε χαρακτηριστικά πώς όπου και να παίζει ποτέ δεν ξεχνάει τον Ολυμπιακό και θα τους έχει πάντα στην καρδιά του.
 
Ατυχος ο «μικρός»
Ο νεαρός Πολύβιος Παπαϊωάννου στάθηκε τρομερά άτυχος στο παιχνίδι με τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Ηταν η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός με την κυανόλευκη ομάδα (ντεμπούτο έκανε στο Πανθεσσαλικό με τον Εορδαϊκό) στην Γ’ Εθνική, όμως δεν μπόρεσε να την χαρεί. Σε ένα τάκλιν που επιχείρησε χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του φυσικά δεν είναι καθόλου ανησυχητική, αλλά ο μικρός σίγουρα στεναχωρήθηκε που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 32’. Μέχρι εκείνη την στιγμή ο Παπαϊωάννου τα πήγαινε πολύ καλά.
 
Τον περίμεναν με νεράτζια
Ευτυχώς που ο Στράτος Γιδόπουλος δεν πήγε τελικά στην Φιλιππιάδα να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων τον περίμεναν με νεράτζια και ρωτούσαν εναγωνίως να μάθουν αν θα βρεθεί στο γήπεδο. Και αυτό γιατί μετά το περσινό παιχνίδι του Εθνικού με τη Νίκη, ο παράγοντας των κυανολεύκων είχε βγει σε συνέντευξη του και είχε χαρακτηρίσει χωριό τη Φιλιππιάδα…
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ο κ. Μπέος που έχει απαιτήσεις από τον δημοσιογράφους, τους ρώτησε μήπως και εκείνοι έχουν απαιτήσεις από κείνον;   

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου