ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τρίτη στον κόσμο με τρύπιο μαγιό!

τρίτη-στον-κόσμο-με-τρύπιο-μαγιό-825391

Η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά έκλαψε, πάλεψε και τελικά τα κατάφερε

Καταπληκτικό ήταν για την ελληνική πλευρά το φινάλε των αγωνισμάτων της τελευταίας ημέρας των τελικών του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης, σε πισίνα, στο κλειστό κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας Βόλου, χθες το απόγευμα… παρά τις αντιξοότητες.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια Σοφία Κτενά κατέκτησε την 3η θέση στον κόσμο και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 50μ. άπνοη, που ήταν και το παρθενικό της στη διοργάνωση, αγωνιζόμενη μάλιστα με τρύπιο μαγιό!

Η Κτενά, που στους προκριματικούς είχε περάσει με την 5η καλύτερη επίδοση, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με το χρόνο της, 16.22, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από τις Γιε Σολ και Γκέιν από την Κορέα.

Η 28χρονη αθλήτρια των Δελφινιών Περιστερίου δικαίωσε και με αυτή την εμφάνιση τις προσδοκίες της, που ήταν υψηλές, καθώς ήθελε ένα μετάλλιο στο «σπίτι» της το Βόλο. Περιχαρής, μετά το τέλος της εκπληκτικής της κούρσας και δεχόμενη το ασταμάτητο χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στο κολυμβητήριο, φωτογραφήθηκε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό και προπονητή της, Αλέξανδρο Ξιάρχο συγκινημένη από τις εκδηλώσεις αγάπης των Βολιωτών φιλάθλων και όλων όσων έσπευσαν να τη συγχαρούν.

Εξάλλου, η Κτενά δίνει πάντα την ψυχή της, σε κάθε κούρσα της και το γεγονός ότι στα 3 αγωνίσματα που επίσης συμμετείχε, δεν ανέβηκε στο βάθρο την πείσμωσε, ώστε η θέλησή της να μεταφραστεί στην 3η θέση στον κόσμο, σε ένα από τα «καλά» της αγωνίσματα, τα 50μ. άπνοη. Ας μη λησμονούμε και το γεγονός ότι η χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια έκανε και ένα Ευρωπαϊκό ρεκόρ, τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, στα 100μ. υποβρύχιο, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει κάποιο μετάλλιο σε αυτό.

Η χαρισματική Βολιώτισσα αθλήτρια ικανοποιημένη από την υπερπροσπάθεια καθώς είχε και πρόβλημα με τον εξοπλισμό και το μαγιό της, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου: «Είμαι καλά και πολύ χαρούμενη γι’ αυτό το μετάλλιο, παρόλο που μας τα χάλασε ο εξοπλισμός και είχαμε πρόβλημα με τα μαγιό. Κυριολεκτικά, λίγο πριν το τέλος αποφάσισα να πέσω στα 50μ. άπνοη και ανέβηκα στο βάθρο με ένα παλιό μαγιό έστω και τρύπιο, έπεσα… και κατάφερα να πάρω το μετάλλιο που τόσο ήθελα. Είμαι τόσο χαρούμενη που κατάφερα στο τέλος να πάρω το μετάλλιο στην Ελλάδα και στο «σπίτι» μου το Βόλο. Τους ευχαριστώ όλους, την ομοσπονδία, τους χορηγούς και όλους τους ανθρώπους που βοηθάνε για την προβολή του αθλήματος. Το πρόβλημά μου ήταν τα μαγιό, αλλά δε με πτόησε, το ήθελα πάρα πολύ (σ.σ. το μετάλλιο) και συνέβη».

Ασημένιος Χριστοφορίδης, παγκόσμιο ρεκόρ ο Καρετζόπουλος

Ενα ακόμη μετάλλιο, ασημένιο από τον Χρήστο Χριστοφορίδη, και ένα εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ από τον Λουκά Καρετζόπουλο συμπλήρωσαν τη μαγική εικόνα των Ελλήνων αθλητών, αφού φύλαγαν τα καλύτερα για το τέλος!

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει πλέον έξι (6) μετάλλια στη διοργάνωση (1 χρυσό, 2 ασημένια και τρία χάλκινα) και περιμένει τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων στο Open Water, σήμερα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του λιμανιού για να ολοκληρώσει τη διοργάνωση ακόμα ψηλότερα. Η συγκομιδή είναι η μεγαλύτερη από το 2010 και μετά οπότε η Τεχνική εντάχθηκε στην ΚΟΕ.

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης τα έδωσε όλα στην κούρσα της γρήγορης σειράς των 800 μ. επιφάνεια ανδρών και κατέκτησε τελικά το ασημένιο μετάλλιο, με 6.21.54, που αποτελεί επίσης μια τεράστια διάκριση για την Ελλάδα. Ο Χριστοφορίδης μπήκε δυναμικά γιατί ήθελε να επαναλάβει το περσινό χρυσό της Κίνας και επειδή -όπως αποκάλυψε- ήθελε το παγκόσμιο ρεκόρ, προηγείτο στο μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας, αλλά στο τελευταίο 100άρι κουράστηκε επειδή τα είχε δώσει όλα και δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρώτη θέση (την οποία έχασε από τον Ρώσο 6.19.28) και ήρθε 2ος στον κόσμο!

Το φινάλε των αγώνων, όμως, και το τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ από τον Λουκά Καρετζόπουλο. Επεσε πρώτος για την ελληνική ομάδα (το πρώτο 100άρι) στη σκυταλοδρομία 4Χ100 επιφάνεια και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατέβηκε τα 34 δευτερόλεπτα στο αγώνισμα των 100 επιφάνεια (έκανε 33.94), σπάζοντας αυτό που είχε κάνει ο το πρωί (στα προκριματικά της σκυταλοδρομίας, επίσης, ο Γερμανός Πόσατ). Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι λίγο νωρίτερα ο Καρετζόπουλος είχε ακυρωθεί στον τελικό των 50 άπνοια.

Η Εθνική ομάδα στη σκυταλοδρομία 4Χ100 επιφάνεια ανδρών, πάντως, πήρε τελικά την 4η θέση, χάνοντας για λίγο το μετάλλιο, με χρόνο 2.20.42. Η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών ήταν 8η στον τελικό με 2.45.83.

Στην τελική κατάταξη των 800 μ. επιφάνεια γυναικών, μετά και τη διεξαγωγή της γρήγορης σειράς, η Δέσποινα Μακριά είναι 10η με 7.12.38 και η Βασιλεία Αγαπητού 13η με 7.15.82.

Πολυνίκης η Ρωσία

Πρώτη δύναμη, μετά το τέλος των αγωνισμάτων στην πισίνα, στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου, είναι η Ρωσία με 18 μετάλλια (9 χρυσά 2 αργυρά και 7 χάλκινα) και 22 παγκόσμια ρεκόρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου