ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέο ξεκίνημα και… στο αύριο

νέο-ξεκίνημα-και-στο-αύριο-825409

Εκτός από την δημιουργία ομάδας για άνοδο σε νέες βάσεις μπαίνουν και οι υποδομές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου

Το νέο ξεκίνημα του Ολυμπιακού Βόλου έχει στόχο την άμεση επάνοδο της ομάδας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα αλλά και το μέλλον ρίχνοντας βάρος και στις υποδομές.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η ομάδα που θέλει να είναι περαστική από την Γ’ εθνική «φτιάχνεται» καθημερινά με μεταγραφές παικτών ανώτερης κατηγορίας και συμφωνίες που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ενώ στις υποδομές γίνεται συγκρότηση και αγωνιστικών ομάδων με τον Αντρέα Μπονόβα να έχει συνεργασία με τους υπεύθυνους προπονητές των τμημάτων.

Με τις έως τώρα γνωστές μεταγραφές ο Ολυμπιακός δίνει και το πρωταγωνιστικό του στίγμα με έμπειρους παίκτες, που έχουν την εμπειρία ανώτερων κατηγοριών αλλά και έντονο το βολιώτικο στοιχείο.
Ηδη έχουν αποκτηθεί 5 Βολιώτες ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι δύο είναι οι τερματοφύλακες Κωνσταντίνος Παλιούρας που ήταν στην Καλαμάτα και ο Νίκος Μπουργάνης από τον Θησέα, δύο αμυντικοί μέσοι ο Αγγελος Κολημήτρας (που ήταν στην Καλαμάτα κι επιστρέφει ύστερα από ένα χρόνο στον Ολυμπιακό) και ο Βασίλης Ζαρίφης από τον Ηρακλή Βόλου και ο Αλέξανδρος Αναστασίου από τον Πύρασο.

Βέβαια ο Ολυμπιακός που έχει φτιάξει μια μεταγραφική ενδεκάδα θέλει να συνδυάσει το ταλέντο με την εμπειρία και έχει αποκτήσει και παίκτες να κάνουν την διαφορά.

Αυτοί είναι ο γκολκίπερ Σάκης Κατσούλης που αγωνίζονταν στην Καλλιθέα, ο αμυντικός Βαγγέλης Στουρνάρας ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2012-13, ο επιθετικός Κώστας Φλίγκος (πέρυσι στα Τρίκαλα) ο μέσος Γιάννης Δωματάς (πέρυσι σε Εργοτέλη, Πανσερραϊκό) και δύο ξένοι με θητεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Πορτογάλος Φελίπε Ντα Κόστα και ο Σκοπιανός Ναστέφσκι, ενώ αναμένεται και ανακοίνωση για τον αμυντικό Ηλία Σταύρου που ήταν στην Καλλιθέα

Ενας Αργεντινός

Εμπειρο Αργεντινό μέσο θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου θέλοντας να είναι γνώστης της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Ο Ολυμπιακός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στους Φαμπρίτσιο Πότσι, 30 ετών, που φέτος αγωνίστηκε στον Κισσαμικό, τον 35χρονο Οράσιο Καρντόσο που τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Κέρκυρα, τον 32χρονο Σέρτζιο Πόνσε που είχε ξαναφορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού Β. την περίοδο 2013-14 και του 28χρονου Γκονζάλες Γκαστόν Χέρμαν που ήταν στα Τρίκαλα και πιο πριν σε Χανιά, Απόλλωνα, Πλατανιά. Πιο κοντά στο να έρθει στο Βόλο είναι ο Φαμπρίτσιο Πότσι που στην Ελλάδα ήρθε το 2008 από την Βίρτους Ορτόνα και έπαιξε στο Ρέθυμνο για να μεταβεί την επόμενη χρονιά στον Πλατανιά με τον οποίο στην football league είχε 12 συμμετοχές. Την επόμενη χρονιά πήγε στην Λάρισα (10 συμμετοχές), ενώ την σεζόν 13-14 γύρισε στην Κρήτη για τα Χανιά αυτή την φορά (31 συμμετοχές). Την σεζόν 14-15 πήγε στην Κύπρο όπου αγωνίστηκε 5 φορές στην Α’ Εθνική με τα χρώματα της Αγίας Νάπας για να επιστρέψει πέρσι στην Κρήτη και να κάνει μία καλή χρονιά με τον Κισσαμικό (21 συμμετοχές).

Πρώτα φιλικά

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, έκλεισε ο Ολυμπιακός Βόλου. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη 2 Αυγούστου τη Βέροια στο Βόλο. Ενώ η προετοιμασία στο Βόλο θα ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου, το δεκαήμερο 4-14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Καϊμακτσαλάν το βασικό στάδιο αυτής με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να έχει ζητήσει από τη διοικούσα επιτροπή να κλείσει το ρόστερ μέχρι τότε, προκειμένου να δουλέψει με όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Μάλιστα για τότε έχουν κλειστεί δύο ακόμη φιλικά.

Σε νέες βάσεις οι υποδομές

Σε νέες βάσεις μπαίνουν τα τμήματα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου μετά από απόφαση της Διοίκησης σε συνεργασία με τη Διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου.
Αποφασίστηκε να συγκροτηθούν εκτός των άλλων τμημάτων ποδοσφαίρου και αγωνιστικές ομάδες ποδοσφαίρου για νέους αθλητές για τις ηλικίες 2002 έως και 2006.

Υπεύθυνος για τη συγκρότηση των αγωνιστικών ομάδων θα είναι σε συνεργασία με τους υπεύθυνους προπονητές των τμημάτων ο κ. Αντρέας Μπονόβας.
Οι αθλητές που θα επιλεγούν θα περάσουν εργομετρικά τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η φυσική, τεχνική και τακτική τους κατάσταση, ώστε να καταρτιστεί το ετήσιο πρόγραμμα εκγύμνασής τους.

Οι αθλητές που θα απαρτίζουν τις αγωνιστικές ομάδες θα έχουν προτεραιότητα ως προς την επιλογή τους για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Για τον σκοπό αυτό η Διοίκηση αποφάσισε να προβεί σε προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους γυμναστές ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο ή κατόχους διπλώματος προπονητού ποδοσφαίρου επιθυμούν να απασχοληθούν στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου να επικοινωνήσουν μέχρι 16 Ιουλίου 2016 στο τηλέφωνο 6979002709 ή να αποστείλουν το βιογραφικό τους στο mail του Συλλόγου as_olympiakos_volou1937yahoo.gr.

Συνέχεια συνεργασίας του ΑΣ Ολυμπιακός Β.

Η Διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει τη συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ για την αγωνιστική περίοδο 2016 για όλα τα αθλήματα που διατηρεί ο Σύλλογος (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Κολύμβηση, Αρση βαρών, Βόλεϊ, Τζούντο και Πάλης).

Το πρόγραμμα αφορά την δωρεάν απασχόληση αγοριών και κοριτσιών που έχουν γεννηθεί το 2005 έως και το 2011σε όποιο άθλημα επιθυμούν και για όλη την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.
Βασική προϋπόθεση είναι οι μητέρες των μικρών αθλητών μας να προσκομίσουν αντίγραφο της φορολογικής τους δήλωσης και φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ πριν την 4η Ιουλίου 2016.

Τα πλήρη δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν μετά τις 4 Ιουλίου 2016.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Αξιον Εστί 24210 27767 κ. Κατερίνα και στο τηλέφωνο 6973640286 κ. Τζιουμάκη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου