ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Ο Κηπουρός στον «Ερμή» 

Πρότυπα αποτελούν πλέον οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου που κατέφεραν να βγάλουν την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα για όλους τους μικρούς ποδοσφαιριστές στη Μαγνησία. Οι λιλιπούτειοι αθλητές ονειρεύονται κάποια στιγμή να βρεθούν στη θέση τους και να μπορέσουν να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία με την ομάδα του Βόλου.
Ο Φώτης Κηπουρός έγινε αντικείμενο θαυμασμού στην ακαδημία ποδοσφαίρου Ερμής, που είχε προσκληθεί να μιλήσει στα παιδιά. Η ακαδημία υποδέχθηκε τον τερματοφύλακα των ερυθρολεύκων κατά τη διάρκεια της προπόνησής της και σε αυτή συμμετείχε και ο έμπειρος γκολκίπερ.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα απέδειξε για ποιο λόγο βοήθησε την ομάδα του τη νέα αθλητική χρονιά να συμμετέχει στην Σούπερ Λίγκα.
 Κατέπληξε με τις γνώσεις του στο παιδικό ποδόσφαιρο, το ήθος του, τη σεμνότητά του και τη σοβαρότητά του κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους νεαρούς μαθητές – αθλητές του «ΕΡΜΗ».
Στην ενεργή συμμετοχή του κατά τη διάρκεια της προπόνησης έδειξε επαγγελματισμό και πως όταν «κρεμάσει τα γάντια» του σίγουρα θα έχει λαμπρό μέλλον ως προπονητής στο παιδικό ποδόσφαιρο.
Μέχρι να έλθει όμως εκείνη η στιγμή, ο κ. Φώτης Κηπουρός απέκτησε νέους φίλους και θαυμαστές που θα του συμπαραστέκονται τη νέα χρονιά στη μεγάλη κατηγορία!!!
 
 
 
 
 
 
 
Ο μεγάλος τελικός της Ευρωλίγκα φέτος δεν έχει έντονο το πράσινο ελληνικό χρώμα, όπως είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά το κόκκινο του Ολυμπιακού Πειραιώς. Οπως και να ’χει, αυτό που μετράει είναι ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και δεν πέταξε την ευκαιρία της να φέρει ξανά το τρόπαιο σε ελληνικά χέρια.
 
Ο Ολυμπιακός πέρασε το εμπόδιο της Παρτιζάν στον ημιτελικό, αλλά όσοι ξέρουν από μπάσκετ γνωρίζουν ότι τα παιδαριώδη λάθη που έκαναν οι Σέρβοι στα τελευταία λεπτά ήταν αυτά που χάρισαν το εισιτήριο για τον τελικό στους ερυθρόλευκους. Τα τρία χαμένα ριμπάουντ από την ίδια πλευρά μάλιστα στην άμυνα ζώνης που επέλεξαν για τις τελευταίες τους άμυνες, οι άσχημες επιλογές τους στην επίθεση, (μέχρι και μεταφορά μπάλας έκανε ο ΜακΚάλεμπ), ήταν αυτά που «γύρισαν» τους ερυθρόλευκους κάθε φορά από την κόλαση στον παράδεισο. Αλλά όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Αλλωστε στο μπάσκετ κερδίζει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη στα κρίσιμα σημεία. Ο Ολυμπιακός έδειχνε χαμένος μερικά λεπτά πριν την λήξη, αλλά τελικά το ξέσπασμα του Τζος Τσίλντρες και τα λάθη των αντιπάλων ήταν αυτά, που τον έστειλαν στον τελικό. Αυτός όμως που τον κράτησε την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι, ακόμα και ο Γιαννάκης, τα είχαν κάπως «χάσει» ήταν ο Κλέιζα. Ο Τεόντοσιτς που έπιασε τον Αμερικάνο στο πίνακα τον σκόρερ ήταν ο παίκτης που έκανε το airball στο πιο κρίσιμο σουτ του αγώνα (κάποιοι νόμιζαν ότι έκανε πάσα!) και αυτός που με τις επιλογές του στην επίθεση έφερε την ελληνική ομάδα με την πλάτη στον τοίχο. Ευτυχώς έδειξε πιο ψύχραιμος από ποτέ στις ελεύθερες βολές και τον βοήθησε και ο Τσίλντρες να μην είναι ο μοιραίος παίκτης της αναμέτρησης.
Ο Γιαννάκης και οι παίκτες του είναι έτοιμοι να πιάσουν ταβάνι, αλλά στη σημερινή μάχη πρέπει να καθορίσουν μόνοι τους την τύχη τους. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που έχει προσωπικότητες στο ρόστερ της, αλλά κυρίως αποτελεί ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως, δεν πρέπει να μείνει πίσω και να περιμένει δώρα-λάθη των αντιπάλων για να ανέβει στο βάθρο. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται να κρατήσει τον έλεγχο και να βρει λύσεις και σε άλλους παίκτες εκτός του Τσίλντρες στα κρίσιμα σημεία. Ο Αμερικάνος ναι μεν είναι το αστέρι που πήρε χθες από το χέρι τους ερυθρόλευκους και τους οδήγησε στον τελικό, αλλά το αποψινό θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Οι Ισπανοί παρουσιάζουν ένα σύνολο που ξέρει να κερδίζει ματς είτε από την άμυνα είτε από την επίθεση ανάλογα με το παιχνίδι.
Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη για να έχει τύχη στο σημερινό τελικό πρέπει να πάρει το καλύτερο από κάθε παίκτη που θα κληθεί να αγωνιστεί. Λάθη όπως αυτό του Σχορτσιανίτη δεν συγχωρούνται…  
Το 1997 στη Ρώμη οι ερυθρόλευκοι πήραν το τρόπαιο απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Την ίδια ομάδα κέρδισαν στον περσινό μικρό τελικό. Ομως και η Μπαρτσελόνα την μοναδική φορά που πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχε αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ.
Μπάσκετ δεν παίζουν οι παραδόσεις. Ο Ολυμπιακός στο δρόμο του για το τριπλ κράουν σήμερα καλείται να προσθέσει το δεύτερο κύπελλο στην τροπαιοθήκη του. Για να δούμε θα καταφέρει να «σπάσει» τη μεγάλη κυριαρχία του Παναθηναϊκού σε Ευρώπη και Ελλάδα και να αποδείξει ότι ξεκινά μια δική του κόκκινη εποχή…
 
 
 
 
 
 
 
 
Μέσα στην εβδομάδα τα σπουδαία    
Προς το τέλος της εβδομάδας τελικά, πιο νωρίς απ’ ό,τι αναμενόταν, ο Στράτος Γιδόπουλος θα ξεκαθαρίσει τη θέση του γύρω από την παραμονή του στην ομάδα. Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι θα παραμείνει, καθώς θεωρεί πως χωρίς τον οικονομικό βραχνά των προσφυγών που πλέον έχουν αποπληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους (σύμφωνα με τον ίδιο έχει μείνει μόνο ο Πιττάκας) και με καλές μεταγραφές θα μπορέσει η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. Πιστεύουμε να μην αναβάλλει και αυτή την φορά τις ανακοινώσεις του, καθώς περιμέναμε και μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα να μιλήσει, αλλά κάποιοι τον έπεισαν να κάνει υπομονή.
 
Αρνείται κάθε επαφή
Ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος αρνήθηκε κάθε επαφή με τον Ολυμπιακό Βόλου σε φιλάθλους του Ολυμπιακού που έσπευσαν να επικοινωνήσουν μαζί του για να δουν αν ισχύουν τα σενάρια που ακούγονται. Ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης μέσω Facebook μίλησε στους οργανωμένους και τους διέψευσε ότι μιλάει με τους ερυθρόλευκους. Ισως όμως να το έκανε και για λόγους τακτικής… 
Πάντως για τον Ολίσε που ο “Τ” έγραψε την Παρασκευή, χθες το έμαθαν και άλλοι!!!
  
Θα κρατήσει μόνο πέντε παίκτες
Πάντως και ο Στράτος Γιδόπουλος δεν ανησυχεί που λήγουν τα συμβόλαια 17 ποδοσφαιριστών. «Και να μην έληγαν, θα τους τα έληγα» σχολίασε και τόνισε ότι θα μείνουν στην ομάδα πέντε ποδοσφαιριστές από το ρόστερ που φέτος είχε ρόλο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Φυσικά στους πέντε δεν περιλαμβάνονται οι νεαροί που αποτελούν επένδυση από το μέλλον και οι περισσότεροι αναμένεται να διατηρηθούν στο ρόστερ. Οι υπόλοιποι θα αποτελέσουν παρελθόν… Ολα αυτά βέβαια σε περίπτωση που μείνει ο «Γιδό».
 
Θα τιμήσουν τον Τριχιά
Το Γιώργο Τριχιά που αγωνίζεται στην Ρόδο ετοιμάζονται να τιμήσουν οι Red Eagles Αγριάς πριν το σημερινό ματς, δίνοντάς του μια συμβολική ανθοδέσμη, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση στο πρόσωπό του. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής μάλιστα όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και το γεγονός αυτό κάνει τους φιλάθλους να τον εκτιμούν πάρα πολύ.
 
Αλλοι το ονειρεύονται και άλλοι δεν το θέλουν
Αλλοι που δεν το έχουν το ονειρεύονται και άλλοι που το έχουν δεν το θέλουν. Ο λόγος για το Πανθεσσαλικό. Αν δει κανείς την αφίσα που διαφημίζει το ματς των Τρικάλων με τα Γιαννιτσά σε κάθε γωνιά της πόλης, θα διαπιστώσει ότι στο φόντο βρίσκεται το Πανθεσσαλικό στάδιο! Συνήθως οι ΠΑΕ τοποθετούν στο φόντο το γήπεδο τους με τον κόσμο τους, αλλά τα Τρίκαλα επέλεξαν το Πανθεσσαλικό. Θα ήθελαν να είχαν ένα τέτοιο στάδιο, αλλά μόνο σε φωτογραφία μπορούν να το βλέπουν…
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Αφού έβγαλαν ανακοινώσεις για άλλα θέματα, γιατί δεν ανακοίνωσαν και τη συμφωνία για την οποία αγωνιούν οι φίλαθλοι του Βόλου; 
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου