ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ετοιμη κατά 90%η ομάδα

ετοιμη-κατά-90η-ομάδα-826357

Στον Ολυμπιακό Βόλου εκτός από τις γνωστές μεταγραφές έχουν κλείσει αρκετοί παίκτες για άμεση επάνοδο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Με στόχο την άμεση επάνοδο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό Βόλου θέλουν να είναι έτοιμοι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας στις 18 Ιουλίου αφού οι κινήσεις της διοικούσας επιτροπής είναι βήματα μπροστά από όσα έχουν ανακοινωθεί επίσημα και έτσι στους 10 παίκτες με τη λήξη των συμβολαίων στο τέλος του μήνα θα προστεθούν άλλοι 12 και η ομάδα θα είναι κατά 90% πλήρης.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός θέλει να είναι έτοιμος και δυνατός και οι έως τώρα βήμα – βήμα μεταγραφές παικτών ανώτερης κατηγορίας, οι συμφωνίες με άλλους ποδοσφαιριστές, το όνομα του προπονητή (Π. Τζαναβάρας), ο τόπος προετοιμασίας και η νέα αθλητική εταιρεία που θα ντύσει την ομάδα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θέλει να είναι περαστικός από την Γ’ Εθνική με έδρα το Πανθεσσαλικό!

Η προετοιμασία θα αρχίσει στις 18 Ιουλίου στο Βόλο, το βασικό στάδιο αυτής θα γίνει στο Καϊμακτσαλάν στις αρχές Αυγούστου, η νέα φανέλα θα είναι της Umbro και θα παρουσιαστεί στις 11 Ιουλίου όταν η νέα ομάδα αναμένεται να είναι σχεδόν πλήρης, ενώ έχουν προσληφθεί δύο νέοι φροντιστές.

Οσον αφορά τις μεταγραφές οι επίσημες είναι μεν 10, αλλά σύντομα θα ανακοινωθούν και οι άλλες από την διοικούσα επιτροπή της οποίας ηγείται ο Παν. Μποτσιβάλης, όλα τα νέα πρόσωπα είναι παίκτες που κάνουν τη διαφορά και θεωρούνται πολυτέλεια για την κατηγορία, ενώ και οι ξένοι είναι γνώστες της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος Φελίπε Ντα Κόστα την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε έπαιξε στον Πανσερραϊκό, ενώ αγωνίστηκε στον Ιωνικό, καταγράφοντας 51 συμμετοχές και πέντε γκολ στην Α’ Εθνική, στη Λάρισα, και πάλι στον Πανσερραϊκό, στη Βέροια και στην Παναχαϊκή όπου έκανε εξαιρετική χρονιά, παίζοντας σε 24 παιχνίδια, σημειώνοντας και πέντε γκολ, ενώ ο 25χρονος δεξιός επιθετικός Σκοπιανός Ιβάν Ναστέφσκι, είναι επίσης γνωστός στην Ελλάδα αφού έχει αγωνιστεί στον Εθνικό Γαζώρου το 2013 και τον Αγροτικό Αστέρα το 2015.

Γνωστοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και οι άλλοι δύο ξένοι, ένας Αργεντίνος κι ένας Ευρωπαίος με τους οποίους συζητά ο Ολυμπιακός κι ενώ η αρχή των μεταγραφών έγινε, με τον τερματοφύλακα Σάκη Κατσούλη ο οποίος μετά από τέσσερα χρόνια στην Καλλιθέα, μετακόμισε στον Βόλο. Ακολούθησε ο γνωστός επιθετικός Κώστας Φλίγκος που έχει παίξει σε Αίαντα Γαστούνης, Θύελλα Πατρών, Δάφνη Ανδραβίδας, ΠΑΟ Βάρδας, Α.Ο. Κάστρου, Α.Ο. Καρδίτσας, Οικονόμο Τσαριτσάνης, Ελασσόνα, Νίκη Βόλου, Παναιγιάλειο, Πανηλειακό, Ηρακλή Ψαχνών, Αιολικό, Πανελευσινιακό και τελευταία του ομάδα ήταν ο ΑΟ Τρίκαλα στη Φούτμπολ Λιγκ της περασμένης σεζόν.

Εμπειρία έχει και ο Γιάννης Δωματάς πρώην παίκτης του Εργοτέλη και του Πανσερραϊκού, ενώ υπήρξε ενίσχυση και με Βολιώτες με τον Αλέξανδρο Αναστασίου που είχε αγωνιστεί στους ερυθρόλευκους σε πολύ μικρότερη ηλικία, τώρα να γυρίζει με εμπειρίες έχοντας καταγράψει 52 συμμετοχές και 14 γκολ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ ο Αγγελος Κολημήτρας την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρώτο μισό στη Νίκη και στο δεύτερο μισό στην Καλαμάτα παίζοντας σε 15 ματς.

Ο Κολημήτρας ανήκε στον Ολυμπιακό και την περίοδο 13-14 όταν και αγωνίστηκε σε 5 ματς πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Σημαντική προσθήκη κάτω από τα δοκάρια έγινε με τον 28χρονο Κωνσταντίνο Παλιούρα που είχε φύγει ως διεθνής με την Παίδων από τον Μαγνησιακό για τον ΠΑΟΚ και μετά από τρία χρόνια δόθηκε δανεικός αρχικά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στη συνέχεια στη Ζάκυνθο, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Μακεδονικό, ξανά στη Ζάκυνθο, στον ΑΟ Μυκόνου όπου κέρδισε άνοδο, με τον Πανσερραϊκό και πέρσι αγωνίστηκε στην Καλαμάτα.

Ακόμη στον Ολυμπιακό σκέπτονται και επενδύσεις σε νέους παίκτες και αποκτήθηκε ο Βασίλης Ζαρίφης από τον Ηρακλή και ως τρίτος γκολκίπερ ο νεαρός Νίκος Μπουργάνης του Θησέα.

Πέρα από τους ανακοινωθέντες ο πρώην αμυντικός μέσος της Καλλιθέας Ηλίας Σταύρου συμφώνησε σε όλα με τον Ολυμπιακό και αναμένεται στον Βόλο για τις υπογραφές, ενώ λόγος για συμφωνία γίνεται για τον κεντρικό αμυντικό του Αχαρναϊκού Γιάννη Κωστόπουλο καθώς και για τον Βαγγέλη Στουρνάρα που από καιρό έχει γραφτεί ότι είναι κλεισμένος.

Η προετοιμασία στο Βόλο θα ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου, ενώ το δεκαήμερο 4-14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Καϊμακτσαλάν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να έχει ζητήσει από τη διοικούσα επιτροπή να έχει κλείσει το ρόστερ μέχρι τότε, προκειμένου να δουλέψει με όλους τους ποδοσφαιριστές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου