ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Θέλουμε και μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα»

θέλουμε-και-μπορούμε-να-πάρουμε-το-πρ-851206

  
Η μεσοεπιθετικός της βολιώτικης ομάδας αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν το γυναικείο ποδόσφαιρο και την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας της
 
 
Αν πριν από λίγα χρόνια έλεγε κάποιος πως θα μπορούσαν και οι γυναίκες στην Ελλάδα να παίζουν ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, σίγουρα θα τον έλεγαν τρελό. Να όμως που η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Βόλος 2004 διαψεύδει όσους δεν πίστευαν κάτι τέτοιο, καθώς με τη συνεχή δουλειά έχει φτάσει σε σημείο να «χτυπάει» το πρωτάθλημα σε εθνικό επίπεδο και να «φλερτάρει» μάλιστα με τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μία από τις βασικές μονάδες αυτής της προσπάθειας, η Γεωργία Μαλισιώρα, μας μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, τη σχέση της με το… ποδόσφαιρο αλλά και τις φιλοδοξίες της.
 
 
Η Γεωργία ξεκίνησε να αγωνίζεται σε ποδοσφαιρική ομάδα σε ηλικία 15 ετών (τώρα είναι 22) και συγκεκριμένα στη γυναικεία ομάδα της Καρδίτσας απ’ όπου κατάγεται και εκεί έπαιξε για πέντε χρόνια. Στη συνέχεια πήγε για ένα χρόνο στην Άμφισσα και από ‘κει έγινε η επαφή προκειμένου να έρθει στην ομάδα του Βόλος 2004, που όπως μας εκμυστηρεύτηκε ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ποδοσφαιρική της εξέλιξη. «Με είχαν προσέξει οι άνθρωποι της ομάδας όταν αγωνιζόμουν ακόμα στην Καρδίτσα και με είχαν υπ’ όψιν τους. Μόλις με πλησίασαν και μου έδειξαν το ενδιαφέρον τους, φυσικά δε μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια πρόταση. Ήταν ένα όνειρο για εμένα να αγωνιστώ στην Α’ Εθνική» δηλώνει, με την ικανοποίηση εμφανώς ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της, η νεαρή μέσος.
Έχοντας πλέον ήδη δύο χρόνια στην πόλη μας και στην ομάδα του Βόλος 2004 και φυσικά έχοντας ζήσει από πολύ κοντά την περσινή «τρελή» πορεία της ομάδας προς τον τελικό του πρωταθλήματος, η ταλαντούχα Γεωργία θέτει ακόμα υψηλότερα τον πήχη για τη φετινή χρονιά, δείχνοντας μάλιστα πολύ σίγουρη για τις δυνατότητες της ομάδας της. «Πάμε για πρωτάθλημα. Πέρυσι φτάσαμε στον τελικό και το χάσαμε. Φέτος είναι η χρονιά μας» τονίζει, ενώ πιστεύει πως πρέπει να κοιτάνε κάθε αγώνα ξεχωριστά, καθώς όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες και όχι μόνο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς διαφορά από τη βολιώτικη ομάδα.
Κλειδί για αυτή την καλή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Γεωργίας, είναι το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτριών αλλά και η στήριξη που υπάρχει από τη διοίκηση προς αυτές σε οποιοδήποτε ζήτημα τις απασχολεί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο επίπεδο δουλειάς που γίνεται στην ομάδα από παίκτριες και προπονητικό τιμ, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και για τον προπονητή της, Θωμά Μακρή. «Νομίζω ότι το γεγονός και μόνο ότι είμαστε σε αυτό το επίπεδο δείχνει πως αν μη τι άλλο γίνεται πολύ καλή δουλειά σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο προπονητής μας, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ ενώ το γεγονός πως στο παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιριστής κάνει ακόμα πιο εύκολη τη συνεργασία μας, καθώς καταλαβαίνει ακριβώς την ψυχολογία μας», υπογράμμισε η 22χρονη μέσος, ενώ πιο κάτω αναφέρθηκε και στο γεγονός πως είναι διαφορετικές οι σχέσεις με τον προπονητή μέσα στο γήπεδο και διαφορετικές έξω από αυτό. Χαρακτηριστικά μας είπε πως ο κ. Μακρής είναι πολύ απαιτητικός από όλες τις παίκτριες μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο. Συμπλήρωσε ωστόσο πως έτσι πρέπει να είναι ένας προπονητής, ειδικά με τις γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με τα λεγόμενα της Γεωργίας είναι πιο απείθαρχες από τους άντρες και ακούνε πιο δύσκολα! Επίσης έκανε λόγο και στις φιλίες που έχει κάνει μέσα από την ομάδα, τονίζοντας πως με όλες τις συμπαίκτριές της έχει καλές σχέσεις μέσα και έξω από το γήπεδο. Σε ερώτηση για το ποια συμπαίκτριά της ξεχωρίζει, η Γεωργία δε θέλησε να αναφερθεί σε κάποια συγκεκριμένα, καθώς θεωρεί πως όλες είναι πολύ καλές παίκτριες, τονίζοντας ωστόσο πως δεν θα ήθελε ποτέ να έχει αντίπαλο την Τάμαρα Γιοβάνοβιτς, η οποία όπως είπε είναι πραγματικά αυτό που λέμε η «παίκτρια που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες της».
Όσον αφορά στη σύγκριση που μπορεί να κάνουν κάποιοι μεταξύ ανδρικού και γυναικείου ποδοσφαίρου ή το κατά πόσο μπορεί να υποτιμούν τις γυναίκες, η Γεωργία απαντά: «Παλιότερα τις γυναίκες που παίζαμε ποδόσφαιρο μας βλέπανε διαφορετικά. Τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Γινόμαστε πιο αναγνωρίσιμες και γενικά το επίπεδο πιο ανταγωνιστικό. Πλέον μας σέβονται και μάλλον μας φοβούνται κιόλας». Περνώντας σε ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο της καριέρας της, αυτό της Εθνικής ομάδας, της οποίας η νεαρή μέσος είναι ενεργό μέλος όντας διεθνής, η Γεωργία τόνισε: «Στην Εθνική ομάδα κλήθηκα πρόσφατα. Ήταν ένα όνειρο για μένα που έγινε πραγματικότητα. Όλες οι παίκτριες δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε προκειμένου κάποια στιγμή να μπορέσουμε να αγωνιστούμε στην Εθνική ομάδα», δήλωσε χαρούμενη η 22χρονη διεθνής μέσος, ενώ συνεχίζοντας τη συζήτηση, μας είπε πως το επίπεδο της Εθνικής ομάδας είναι καλό, ωστόσο υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, μιας και μιλάμε για καινούριο σύνολο.
Ένα ακόμα όνειρο που έχει η Γεωργία, μετά από αυτό της Εθνικής ομάδας που το κατάφερε, είναι και η συμμετοχή της στο Champions League με την ομάδα του Βόλος 2004. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα η ομάδα του Θωμά Μακρή να κατακτήσει το πρωτάθλημα έτσι ώστε να μπορεί να μετέχει στη διοργάνωση. «Σίγουρα το να αγωνιστούμε στο ChampionsLeague θα είναι κάτι το ξεχωριστό για όλους μας. Μιλάμε για μια διοργάνωση στην οποία αγωνίζονται οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, άρα καταλαβαίνουμε για τι επίπεδο μιλάμε. Ωστόσο επειδή το δικό μας πρωτάθλημα βρίσκεται αρκετά πίσω από τα υπόλοιπα σε θέματα υποδομών και εγκαταστάσεων θέλουμε να τα κάνουμε όλα βήμα-βήμα» τόνισε η Γεωργία, η οποία «ζηλεύει» το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το γυναικείο ποδόσφαιρο στη Γερμανία και τη Βραζιλία από όπου προέρχεται και το ποδοσφαιρικό της ίνδαλμα, η Μάρτα.
Πάντως, κλείνοντας, η Γεωργία πέρα από την ευχή που έκανε για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, έκανε ιδιαίτερη μνεία για τη συμπαίκτριά της Δέσποινα Παπαδοπούλου, η οποία αγωνίζεται κι αυτή στην Εθνική ομάδα, αλλά και τις άλλες δύο μικρότερες συμπαίκτριές της, την Σοφία Πελεκούδα και την Αναστασία Ζήγρα, οι οποίες είναι διεθνείς με την Εθνική Νεανίδων και όπως είπε είναι τα ανερχόμενα αστέρια της ομάδας. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη Γεωργία Μαλισιώρα και την ομάδα του Βόλος 2004 στη φετινή τους προσπάθεια, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και σε ένα περίπου μήνα από τώρα να έχουν μαζί τους παρέα και την κούπα του πρωταθλητή.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου