ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηττα δίχως κόστος για Νίκη

ηττα-δίχως-κόστος-για-νίκη-435604

 

 

Την ήττα με 1-0 γνώρισε χθες η ομάδα της Νίκης Βόλου σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, φιλοξενούμενη από τον Πυρσό στα Γρεβενά.

 

Η ήττα αυτή δεν στοιχίζει στην ομάδα της Νέας Ιωνίας η οποία έπαιξε ανοιχτά και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί αλλά το δοκάρι τής στέρησε το γκολ. Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι δίχως σκοπιμότητες η Νίκη Βόλου ήταν αυτή που άνοιξε το χορό των χαμένων ευκαιριών, μιας και στο 11’ της αναμέτρησης ο Γκάλβεζ έπιασε το σουτ και η μπάλα βρήκε σε πόδια αντιπάλων. Ο Κωνσταντινίδης βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Έξι λεπτά μετά ο Πυρσός πραγματοποίησε την πρώτη του απόπειρα με τον Κουρελλά όμως να μην μπορεί να σκοράρει. Μετά από δύο λεπτά ο ίδιος παίκτης βρέθηκε ξανά με την μπάλα στα πόδια και έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα όμως να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Νίκης.
Η Νίκη πίεσε στη συνέχεια και έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, μιας και ο Γκάλβεζ έστρωσε την μπάλα για τον Γεωργιάδη ο οποίος με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.  Στο 38ο λεπτό ο Γκαρόζης εκτέλεσε φάουλ για χάρη του Πυρσό, υποχρεώνοντας τον Νάνι σε σωτήρια επέμβαση. Τελικά το σκορ άνοιξε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο σε νέα εκτέλεση φάουλ ο Γκαρόζης βρήκε τον Δούμα, που με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
 
Το β’ μέρος
Στο δεύτερο μέρος οι κυανόλευκοι θέλησαν να φθάσουν στην ισοφάριση
τη στιγμή που ο Πυρσός έψαχνε το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη.
Αυτό παραλίγο να γίνει στο 51’, όταν ο Στουρνάρας σέντραρε με στόχο τον Κουρελλά, ο οποίος με πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού, αναγκάζοντας τον Νάνι να πέσει και να μπλοκάρει. Η Νίκη απάντησε με τον Σάντσες στο 55ο λεπτό, όταν ο Ισπανός εκτέλεσε φάουλ που δεν βρήκε τον στόχο. Νέα προσπάθεια του Πυρσού σημειώθηκε στο 57’, με τον Βελώνη να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να περνά άουτ.
 
Με τη συμπλήρωση 65 λεπτών παιχνιδιού η Νίκη απείλησε εκ νέου με φάουλ με τον Γεωργιάδη αυτή τη φορά να αναλαμβάνει την εκτέλεση και το Σουμουλίδη να μπλοκάρει.
Δεκατρία λεπτά πριν από την λήξη ο Γεωργίου του Πυρσού έπιασε το σουτ,  αλλά η μπάλα βρήκε στον Μοράλες, για να έρθει να διώξει τον κίνδυνο στη συνέχεια ο Σωτρίνης. Στο 79ο λεπτό ο Γεωργιάδης πάσαρε για τον Φλάμο, με το νεαρό ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή. Μάλιστα στη φάση αυτή η Νίκη ζήτησε πέναλτι, με τον Γουνελά να σπρώχνει το Φλάμο και τον κ. Τζήλο να μην καταλογίζει την όποια παράβαση.
 
Είπαν…
 
Ο κ. Παντζαράς εκ μέρους του Πυρσού Γρεβενων σχολίασε σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι, αλλά και όχι μόνο:
«Έγινε ένα καλό παιχνίδι και σε πολλά διαστήματα παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, αφού ήταν και οι στιγμές που οι ομάδες δεν είχαν άγχος. Πιστεύω ότι ούτε ο Πυρσός αλλά ούτε και η Νίκη έπρεπε να έχουν την θέση που έχουν σήμερα στην βαθμολογία. Θα έπρεπε να είναι σε καλύτερη θέση».
 
Από την μεριά του ο Χόρχε Μπάριος τόνισε: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι και συγχαίρω και τις δύο ομάδες. Είχε πολλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι και από μια φάση που δημιουργήθηκε μπήκε και ένα γκολ. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο δεν καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ. Η ομάδα όμως πλέον έχει σωθεί και αυτό με νοιάζει. Αυτός ήταν ο στόχος και τον πετύχαμε. Τώρα έχουμε άλλα δύο ματς και αυτό με ενδιαφέρει και όχι η νέα χρονιά».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου