ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναβλήθηκε χθες, διεξάγεται σήμερα

αναβλήθηκε-χθες-διεξάγεται-σήμερα-426462

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης χθεσινής πορείας για οδήγησαν την Σούπερ Λιγκ στην αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Το μεγάλο ντέρμπι που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, δεν διεξήχθη τελικά χθες, αλλά πήρε αναβολή για σήμερα.

Συγκεκριμένα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 9.15μ.μ. στην Τούμπα, δηλαδή 24 ώρες ακριβώς, απ’ ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί η σέντρα του αγώνα. Αυτό συνέβη λόγω των τραγικών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην πορεία για τα μέτρα της κυβέρνησης και που είχαν ως αποτέλεσμα τον χαμό τριών αθώων ανθρώπων. Τώρα που η Ελλάδα βασανίζεται και δοκιμάζεται από οικονομική και κοινωνική κρίση, το ποδόσφαιρο φυσικά και μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και γι’ αυτό η Superleague αποφάσισε την αναβολή του αγώνα.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:
«Η Super League αποφάσισε, σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από την ΕΛ.ΑΣ., να αναβάλλει τη διεξαγωγή του αποψινού (σ.σ χθεσινού) αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των αγώνων κατάταξης, λόγω των τραγικών γεγονότων που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο αγώνας, βάσει ΚΑΠ, ορίζεται να διεξαχθεί αύριο (σ.σ σήμερα), Πέμπτη 6 Μαΐου, την ίδια ώρα (21:15)».

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, ο Ολυμπιακός θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου γύρου, όταν έφυγε από την Τούμπα με νίκη. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντουντού, λόγω καρτών, ωστόσο μπορεί να υπολογίζει στον Τοροσίδη. Ο διεθνής αμυντικός είναι στην αποστολή του σημερινού αγώνα. Χθες προπονήθηκε κανονικά και ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον «Τόρο» από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. O Τοροσίδης θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου, Ντουντού, στην μόνη διαφοροποίηση που θα έχει η 11άδα, σε σύγκριση με τον αγώνα με την ΑΕΚ την Κυριακή στο Καραϊσκάκη. Έτσι την ενδεκάδα θα αποτελούν οι Νικοπολίδης, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Όσκαρ, Ντάτολο, Λούα Λούα και Ντάρμπισαϊρ σε σχήμα 4-2-3-1.
Από την άλλη πλευρά μετά τη νίκη και την καλή εμφάνιση κόντρα στον Άρη, αλλά και το θετικό αποτέλεσμα με την ΑΕΚ στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω απέναντι στον Ολυμπιακό. Με νίκη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάνει την υπέρβαση και βάζει από κάτω τους «ερυθρόλευκους» στη βαθμολογία, αποκτώντας προβάδισμα για την κατάκτηση της πολυπόθητης πρωτιάς, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου. Ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 με τους Χαλκιά, Κοντρέρας δεξί μπακ και Λίνο αριστερό, Τσιρίλο και Σαβίνι στόπερ, Γκαρσία και Βιτόλο αμυντικά χαφ, Βιεϊρίνια δεξιά και Σορλέν αριστερά στη μεσαία γραμμή, ενώ Ιβιτς και Μουσλίμοβιτς θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο του ΠΑΟΚ.
Να θυμίσουμε πως τελευταία επικράτηση του «Δικεφάλου του Βορρά» επί του Ολυμπιακού σε αγώνα πρωταθλήματος, σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 1997 (2-1 με γκολ των Τουρσουνίδη και Φρατζέσκου). Την αρνητική αυτή παράδοση θέλει να «σπάσει» απόψε ο ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα της σημερινής αγωνιστικής
ΑΕΚ – Άρης 7μ.μ. ΣΚΑΙ
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 9.15 μ.μ. Novasports 2

Η βαθμολογία:
Ολυμπιακός 7β
ΠΑΟΚ 7β
Άρης 3β
ΑΕΚ 2β

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου