ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία: Δέκα συλλήψεις για στημένα ποδοσφαιρικά ματς και στοιχήματα

ιταλία-δέκα-συλλήψεις-για-στημένα-ποδ-844783

Η εισαγγελία της Νάπολης προχώρησε σε δέκα συλλήψεις μελών της τοπικής μαφίας, της Καμόρα, με την κατηγορία ότι συνέβαλαν στο να οργανωθούν στημένα στοιχήματα και αγώνες της Β’ εθνικής κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η έρευνα αφορά «σικέ ματς» τα οποία παίχτηκαν το 2013 και 2014 στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.

Ο ενδιάμεσος, με καθοριστικό ρόλο ανάμεσα στις οικογένειες της Καμόρα και στις ποδοσφαιρικές ομάδες, φέρεται να ήταν ένας γνωστός ποδοσφαιριστής της Α’ εθνικής κατηγορίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πρόκειται για τον παίκτη της ομάδας Τζένοα, με θητεία και στην εθνική ποδοσφαίρου Ιταλίας, Αρμάντο Ίτσο, με την κατηγορία έξωθεν στήριξης μαφιόζικων οργανώσεων.

Οι εισαγγελείς και οι καραμπινιέροι πέτυχαν τα σημερινά αποτελέσματα χάρη σε σειρά τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ενώ μια από τις φράσεις- κλειδί ήταν «πρέπει να φάμε τρεις κεφτέδες, έχουμε γεμάτο στομάχι». Με προφανή αναφορά στα γκολ που είχε αποφασιστεί να μπουν σε ένα από τα «ενοχοποιημένα ματς».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου