ΒΟΛΕΪ

Αργεί η «ανάσταση» του βολιώτικου βόλεϊ

αργεί-η-ανάσταση-του-βολιώτικου-βόλ-13934

Ανοιχτή επιστολή του Μαρίνου Κουτσογιάννη προς τους ανθρώπους του αθλήματος

Ο γυμναστής και προπονητής βόλεϊ Μαρίνος Κουτσογιάννης, αποτυπώνει με ανοικτή επιστολή τις σκέψεις του για το βόλεϊ στη Μαγνησία, που σε αντίθεση με τους άλλους θεσσαλικούς νομούς, βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο.

Ο Μαρίνος Κουτσογιάννης ήταν προπονητής των ομάδων παίδων – εφήβων – ανδρών (Γ’ Εθνική Κατηγορία) του Γ.Σ. Βόλου (Αγωνιστική περίοδος 1990 – 1991), προπονητής βόλεϊ της Νίκης Βόλου από το 2001 μέχρι το 2013, με σημαντικότερη διάκριση την άνοδο και συμμετοχή της Γυναικείας ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Επίσης είναι πρώην περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής και Β’ προπονητής της Εθνικής Ομάδας βόλεϊ Νεανίδων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2006 στην πόλη Buzau της Ρουμανίας, είναι μέλος του Σ.Ε.Π.ΠΕ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης) με συνεχή επιμόρφωση και γραμματέας της Ε.Π.Φ.Α. (Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής).

Το κείμενο με τις σκέψεις του για το βόλεϊ στη Μαγνησία αναφέρει τα εξής: «Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των 8 ομάδων βόλεϊ της περιοχής μας (Νίκη Βόλου, Γ.Σ. Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, Αργώ, Α.Ε. Διμηνίου «Ιάσων – Κεραυνός», Γ.Σ. Αλμυρού, Ιωλκός, Α.Ο. Σκοπέλου), άλλη μια αθλητική χρονιά θα μας βρει αγωνιζόμενους στα κατώτερα πρωταθλήματα.

Με μια γρήγορη ματιά στους γειτονικούς μας νομούς διαπιστώνουμε ότι η Λάρισα εκπροσωπείται επάξια στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ με 3 ομάδες. Συγκεκριμένα, στην Α1 με τον Φιλαθλητικό Λάρισας (γυναίκες), στην Α2 Εθνική Κατηγορία με την Ε.Α.Λ. (άνδρες – γυναίκες) και τον Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας (γυναίκες). Τα Τρίκαλα, με τον Α.Σ. Ασκληπιό στην Α2 Εθνική Κατηγορία βόλεϊ γυναικών. Η Καρδίτσα με τον Σ.Π.Α.Κ. που επέστρεψε πανηγυρικά στην Α2 Εθνική Κατηγορία βόλεϊ των Ανδρών. Η Λαμία με τον Γ.Σ. Λαμίας στην Α1 Εθνική Κατηγορία βόλεϊ των Ανδρών και με τον νεοφώτιστο Α.Ο. Λαμίας στην Α2 Εθνική Κατηγορία βόλεϊ γυναικών.

Κατά την γνώμη μου, η αναβάθμιση και εξέλιξη του αθλήματος στην περιοχή μας, περνά μέσα από την δημιουργία ενός τοπικού σχεδιασμού που θα αποτελέσει τη μελλοντική βάση ανάπτυξης του αθλήματος. Με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, καθοδήγησης, συνεργασίας, τοπικών συλλόγων, παραγόντων, προπονητών, διαιτητών, βετεράνων αθλητών – αθλητριών, γονέων, με κατάθεση απόψεων, προτάσεων, σχεδίων, με σκοπό και όραμα για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την εξέλιξη του αθλήματος, ώστε να διασφαλιστεί ένα «συλλογικό» θαύμα! Αγαπητοί φίλοι και φίλες του βόλεϊ, Πάσχα σημαίνει έξοδος. Σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της λύπης στον χώρο της ελπίδας.

Η Ανάσταση είναι μήνυμα υπέρβασης, χαράς και συλλογικότητας. Είναι ελπίδα, όνειρο και όραμα μαζί. Όλοι εμείς, οι άνθρωποι του βόλεϊ θα καθίσουμε με την λαμπάδα και θα περιμένουμε; Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε! Παρακαλώ, να αποστέλλετε τις προτάσεις σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]. Εύχομαι από καρδιάς, καλή ψυχική ανάσταση και ότι η… ελπίδα θα φέρει κάποια άνοιξη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου