ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μείωσε τη διαφορά η Νίκη Βόλου

μείωσε-τη-διαφορά-η-νίκη-βόλου-15781

Κερδίζοντας για δεύτερη φορά τη Φαρκαδόνα στα χαρτιά…

Στο -2 από τη δεύτερη θέση βρίσκεται από χθες η Νίκη Βόλου η οποία κέρδισε για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά αγώνα στα χαρτιά έναντι της Φαρκαδόνας. Οι κυανόλευκοι είχαν προχωρήσει σε ένσταση σε βάρος των Τρικαλινών και για το παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο Π. Μαγουλάς και είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο με 2-2 στις 27/3/16.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αυτό όμως δεν ήταν και το μοναδικό «τρόπαιο» της νομικής πλευράς των Βολιωτών η οποία είχε επικρατήσει στο δικαστήριο της ΕΠΟ και μετά το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, όταν είχε ολοκληρωθεί και πάλι ισόπαλο με 1-1, αλλά η Νίκη είχε προχωρήσει σε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Φορτούνη.

Η τελευταία ένσταση – δικαίωση του βολιώτικου συλλόγου εκδικάστηκε πρόσφατα και χθες ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ και ο μηδενισμός των Τρικαλινών, με τη Νίκη Βόλου να κερδίζει στα χαρτιά ακόμη δύο βαθμούς και συνολικά 6 έναντι της Φαρκαδόνας, με τους οποίους βρίσκεται πλέον στο -2 (63 β.) από τη δεύτερη θέση και τον Καραϊσκάκη και ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος για το οποίο απομένουν πλέον δύο αναμετρήσεις.

Στην ανακοίνωση της η ΕΠΟ κάνει γνωστό ότι: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

«Δέχεται την ένσταση του σωματείου Νίκη Βόλου κατά του σωματείου Φαρκαδόνα. Επιβάλλει στο σωματείο Φαρκαδόνα τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) απώλεια του αγώνα Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής της 27/3/2016 έναντι της ομάδας του σωματείου Νίκη Βόλου με τέρματα τρία (3) έναντι μηδενός (0), β) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει και γ) χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ»…

Η ένσταση των κυανόλευκων είχε να κάνει με το γεγονός πως η Φαρκαδόνα είχε δηλώσει στο Π. Μαγουλάς ως προπονητή τον Μίκι Τσίρκοβιτς, ο οποίος όμως είχε αποχωρήσει πριν από καιρό από την ομάδα.

Κανονικά με Πύδνα

Το Σάββατο 21 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ανάμεσα στην ομάδα του 4ου ομίλου Ιάλυσο, με αντίπαλο την Πύδνα Κίτρους. Η ομάδα του Κίτρους θα είναι η επόμενη αντίπαλος για την ομάδα της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και η αναμέτρησή τους θα διεξαχθεί κανονικά στις 8 Μαΐου, μιας και υπήρχε σκέψη να διεξαχθεί στις 11 Μαΐου, εφόσον ο τελικός με τον Ιάλυσο ορίζονταν στις 7 Μαΐου.

Μετά το παιχνίδι στην Κατερίνη η αυλαία για την ομάδα της Νίκης Βόλου θα πέσει στις 15 Μαΐου, όταν και θα φιλοξενήσει τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στο Π. Μαγουλάς.

Αναφορικά με το γήπεδο που θα λάβει χώρα ο τελικός δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για Αθήνα, έτσι ώστε να μοιραστεί η απόσταση.

Πάντως, οι δύο ομάδες διεκδικούν το Κύπελλο για λόγους γοήτρου και μόνο, καθώς ανήκουν αμφότερες στη Γ’ Εθνική.

Ξηροφώτος και επίσημα

Την ανακοίνωση για την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο αλλά και το τεχνικό τιμ που θα τον περιβάλει εξέδωσε χθες η Νίκη Βόλου, επισημοποιώντας έτσι το γάμο με τον Βολιώτη τεχνικό, ο οποίος συμφώνησε να καθίσει στον πάγκο του συλλόγου μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου αλλά και θα αναλάβει το χτίσιμο της ομάδας για τη νέα χρονιά. Στην ανακοίνωση των κυανόλευκων γίνεται επίσης γνωστό πως συνεργάτες του Στέφανου Ξηροφώτου θα είναι από το πόστο του γυμναστή ο Αργύρης Παλάσκας και ως προπονητής τερματοφυλάκων ο πρώην τερματοφύλακάς της Χρήστος Κοντοβάς.

Η ανακοίνωση: «Ανακοινώνεται ότι προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο κ. Στέφανος Ξηροφώτος. Συνεργάτες του θα είναι ο γυμναστής κ. Αργύρης Παλάσκας και ο προπονητής τερματοφυλάκων κ. Χρήστος Κοντοβάς. Τους καλωσορίζουμε στην ομάδα».

Ο Στέφανος Ξηροφώτος θα είναι ο 4ος προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο των κυανόλευκων τη φετινή περίοδο, μετά τους Λεωνίδα Μπίλη, Κώστα Βελιτζέλο και τον υπηρεσιακό Ηλία Σορώκο.

Ο 41χρονος τεχνικός τα τελευταία δύο χρόνια βρέθηκε στο τιμόνι του Πυράσου, μετρώντας συνολικά στη Γ’ Εθνική 49 αγώνες, με 16 νίκες, 16 ισοπαλίες και 17 ήττες. Στο παρελθόν είχε εργαστεί και σε άλλες ομάδες της Μαγνησίας, αλλά για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ και συγκεκριμένα σε Ηρακλή, ΑΕ Διμηνίου και Σαρακηνό.

Ακολούθησε ο Ιβανίδης, επιστρέφει ο Παπουρτζής (;)

Μετά την αποχώρηση των Βρονταρά, Κοτίτσα, Παπαδόπουλου, Μπιτσάκου και Κανελλόπουλου, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής των κυανόλευκων ακολούθησε το δρόμο της εξόδου.

Μετά την απαίτηση από τους προηγούμενους πέντε να αποχωρήσουν από τη Νίκη ο τελευταίος ζήτησε να αποτελέσει με τη σειρά του παρελθόν από την ομάδα, η οποία πραγματοποίησε χθες την τελευταία της προπόνηση πριν τη διακοπή του Πάσχα.

Σημειώνεται πως παρελθόν αποτελούν ήδη και οι Μπαλαράμπε, Νοριέγα και Παπουρτζής, ωστόσο για τον τελευταίο υπάρχει παράθυρο επιστροφής.

Πλέον στο ρόστερ των κυανόλευκων έχουν απομείνει μόλις 15 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι: οι τερματοφύλακες: Στούκας, Σταμέλος, οι αμυντικοί: Αλεξανδρής, Τσορμπαντζής, Χολέβας, Ναουμίδης, Αναστασίου, οι μέσοι: Μέτσε, Κόλα, Κυπτίου, Βέργος, Ιορδανίδης και οι επιθετικοί Ελευθεριάδης, Σκοπελίτης, Ματθαίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου