ΤΟΠΙΚΟ

3ο Winter Camp 2016 στα Χάνια

3ο-winter-camp-2016-στα-χάνια-119258

Πραγματοποιήθηκε από το Κyokushinkai Κarate

Το 3ο Winter Camp του Kyokushin Karate διοργάνωσε ο εκπρόσωπος του συστήματος της Ελλάδος κ. Ιωάννης Στεφάνου στα Χάνια του Πηλίου το Σαββατοκύριακο 30 – 31 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή αθλητών του Kyokushinkai Karate.

Το εν λόγω Χειμερινό Καμπ πρόσφερε στους αθλητές τη δυνατότητα να αθληθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, όπως αυτό του γυμναστηρίου και συγκεκριμένα πάνω στο χιόνι, φορώντας μόνο την φόρμα του Καράτε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω κρύου κόντρα στα καιρικά φαινόμενα της φύσης. Το χειμερινό καμπ έγινε στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των αθλητών του Kyokushinkai Karate καθώς μέρος της δυναμικής τους εκπαίδευσης περιέχει προπονήσεις στη φύση εκμεταλλευόμενοι τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Οι αθλητές που έλαβαν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση βγαίνουν πιο δυνατοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παράλληλα μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον. Οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος διδάχθηκαν από τον εκπρόσωπο του συστήματος κ. Ιωάννη Στεφάνου, ειδικό πρόγραμμα αγωνιστικών τεχνικών και προετοιμασίας αγώνων προσαρμοσμένο στις συνθήκες ανωμάλου δρόμου και χιονισμένου εδάφους.

Οι προπονήσεις έγιναν σε τρεις περιόδους: Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου από 1μ.μ. έως 3μ.μ., δύο ώρες εκπαίδευση στο χιόνι και το απόγευμα 6μ.μ. – 8μ.μ. τζόκινγκ στα Χάνια και στη συνέχεια αγωνιστική εκπαίδευση στις εσωτερικές εγκαταστάσεις στο «Χάνι του Κοκκίνη».

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 10π.μ. – 12μ. το πρωί το πρόγραμμα περιελάμβανε τζόκινγκ στις χιονισμένες διαδρομές των Χανίων, αναρρίχηση με σχοινί καθώς και ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και τεχνικών αγώνων. Ολοι οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος ενθουσιάστηκαν τόσο με την εκπαίδευση όσο και με την απερίγραπτη ομορφιά των χιονισμένων τοπίων. Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου αναφέρθηκε στην ιστορία του Kyokushinkai Karate από Παγκόσμια Πρωταθλήματα όπου αγωνίστηκε ο ίδιος και ιστορικά ντοκουμέντα του θρυλικού ιδρυτού Sosai MasOyamas 10 Dan τον οποίο γνώρισε προσωπικά.

Στο τέλος του διήμερου Winter Camp όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος πήραν δίπλωμα συμμετοχής από τον Αρχηγό του συστήματος κ. Ιωάννη Στεφάνου ο οποίος υπόσχεται ότι θα καθιερώσει σε ετήσια βάση το Winter Camp με περισσότερες συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ως Winter Camp και Κύπελλο Αγώνων μετά τη σκληρή εκπαίδευση στα χιόνια.

Στο 3ο Winter Camp συμμετείχε με αθλητές του από την Αθήνα ο κ. Παναγιώτης Αντωνίου, ο οποίος μαζί με τον κ. Ιωάννη Στεφάνου είναι οι παλαιότεροι εκπαιδευτές του Κyokushinkai Karate στην Ελλάδα και οι μοναδικοί που αγωνίστηκαν με νικηφόρους αγώνες και επιτυχίες σε πολλά Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την τελετή απονομής των διπλωμάτων στο τέλος του Winter Camp ο κ. Στεφάνου βράβευσε με τιμητικό δίπλωμα τον κ. Μάνο Κοκκίνη τόσο για την προσφορά του στο Σύλλογο μέσω του Astra Tv, που προβάλει το αξιόλογο έργο του συλλόγου, καθώς τα τελευταία 15 χρόνια έχει διοργανώσει Ευρωπαϊκά, Διεθνή, Βαλκανικά και πολλά Πανελλήνια πρωταθλήματα στο Βόλο. Καθώς, επίσης και για την άριστη διαμονή και διατροφή που παρείχε στους αθλητές κατά την παραμονή τους στο «Χάνι του Κοκκίνη» και στο Ξενοδοχείο «Τασία».

Επίσης, βραβεύτηκε με τιμητικό δίπλωμα και ένα από τα παλαιότερα μέλη του συλλόγου ο κ. Απόστολος Κωστόπουλος για το ήθος του και την προσφορά του στο σύλλογο που με πολύ αγάπη και αθόρυβα όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του με τα καλλιτεχνικά του χαρίσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου