ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι… Ολυμπιακός – Ολύμπια

ντέρμπι-ολυμπιακός-ολύμπια-119290

Θεσσαλικό ντέρμπι έχουν σήμερα τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου που θα αγωνιστούν στις 12 το μεσημέρι στο ΕΑΚ με την Ολύμπια Λάρισας, ενώ η Νίκη Βόλου παίζει στις 2 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή για την Α2 γυναικών και την 15η αγωνιστική.

Κυνηγάει τη 2η θέση

Την προσπάθεια να ξαναβρεθεί στην 2η θέση συνεχίζει από σήμερα και πάλι ο Ολυμπιακός με τα κορίτσια του Μιχάλη Καπουρνιώτη μετά την ήττα στις Σέρρες και ενώ έχουν μόνο νίκες στο ΕΑΚ να υποδέχονται στις 12 το μεσημέρι στο κλειστό της Νέας Δημητριάδας την ισόβαθμη Ολύμπια.

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού εκτός από τη νίκη θέλει και τη διαφορά των 8 πόντων έναντι της Ολύμπια Λάρισας, αφού στον πρώτο αγώνα είχε ηττηθεί με 62-55, προκειμένου να κατοχυρώσει την τρίτη θέση και να παλέψει με τον Παναθλητικό Θεσσαλονίκης για την προνομιούχο 2η θέση που οδηγεί στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μιχάλης Καπουρνιώτης θα στηριχτεί στις εξής παίκτριες: Νίκη Ζέρβα, Ραφαέλα Σουλτάνη, Εύη Κυριατζίδου, Λία Σαρακατσάνη, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Νικολέτα Μπαλλά, Δανάη Αγκάνη, Ελλη Κατσιοπούλου, Ελευθερία Γούλα, Μαρία Πόπιντσουκ, Μαρία Στάμου, Αναστασία Γαλιατσάτου, Ιωάννα Αρτεμισίου, Ελένη Ζήτη, Χαρά Ντελή, Σταματία Διαμαντοπούλου και Βάλια Χούτα.

Για την Ολύμπια δύο από τις σημαντικότερες μονάδες της είναι οι Βολιώτισσες Ασημίνα Κουτσουνούρη και Ευτυχία Δεληγιάννη, ενώ υπάρχει και η Καρδιτσιώτισσα Δ. Χαβαλέ που έχει αγωνιστεί στο Βόλο και την Α1.

Στο Ιβανώφειο

Η Νίκη Βόλου έχει σήμερα μια νέα δοκιμασία παίζοντας στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης για τη 15η αγωνιστική της Α2 Γυναικών.

Η ομάδα της Νίκης Βόλου έχει μία νίκη στο πρωτάθλημα, στα χαρτιά στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, ενώ ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έφυγε νικητής την περασμένη Κυριακή από το Βόλο.

Για τη Νίκη Χαβαλέ, Χρήστου, Σολωμού και Καρύδη είναι ανέτοιμες από τραυματισμό, ενώ αμφίβολη είναι και η Γιοβανάκη. Παράλληλα την περασμένη Κυριακη τον τελευταίο της αγώνα για φέτος έπαιξε η βασική πλέι μέικερ Ευαγγελία Μπράχου, αφού έφυγε για το εξωτερικό με το φοιτητικό πρόγραμμα Erasmus.

Ο Ι. Στεργιόπουλος θα στηριχτεί στις καλαθοσφαιρίστριες, Ελένη Παρασχάκη, Χριστίνα Ντόβα, Ελισάβετ Ντέγκα, Νένα Παγκαλίδου, Κατερίνα Στρίγκου, Αγγελική Μάντζου, Αννα – Μαρία Κοπάνου, Μαρία Γεροκώστα, Ειρήνη Γκίνο και Εβελίνα Αλεξίου.

Η 15η αγωνιστική

Η σημερινή (15η) αγωνιστική, στην Α2 περιλαμβάνει τους εξής αγώνες:

Ιβανώφειο 14.00 Ηρακλής – Νίκη Βόλου

Παπανικολάου-Θωμόπουλος (Αχταρίδης)

Ν. Ρύσιου 14.00 Αναγέννηση Ν.Ρ. – ΑΟ Σερρών

Κολοκυθάς – Παναγιωτίδης (Κασαπίδης)

ΕΑΚ Βόλου 12.00 Ολυμπιακός Β. – Ολύμπια Λάρισας

Σαρακενίδης – Χρυσάφης (Μόρφη Γ.)

Κραχτίδη 14.00 Τιτάνες Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα

Παπαθανασίου – Βασιλόπουλος (Λιρίδης)

ΔΑΚ Πυλαίας 13.30 Πυλαία – Παναθλητικός

Τριανταφυλλίδης – Τσανακτσίδης (Τοζακίδης)

Αλεξάνδρειο 12.00 Αρης – Απόλλων Καλ.

Καρκαλέτσης-Μακρής (Καυχίτσας)

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου