ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί»

είμαστε-ακόμα-ζωντανοί-119342

Ενα συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίου Νικολάου και ειρηνική πορεία στο κέντρο του Βόλου ήταν η πρώτη μαζική «αντίδραση» των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου που έστειλαν το μήνυμα ότι ο σύλλογος δε «σβήνει» και θα αναγεννηθεί και πάλι, όπως εξάλλου έχει γίνει και στο παρελθόν.

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν αρχικά στον Αγιο Νικόλαο, φώναξαν συνθήματα κατά της ΠΑΕ και διαμαρτυρηθήκαν για το γεγονός ότι ο σύλλογος έπαψε να αγωνίζεται τονίζοντας ότι θα αγωνιστούν ώστε να ξαναδούν την αγαπημένη τους ομάδα ξανά στο γήπεδο, πάντα πιστά, ακόμα κι αν βρεθεί στο τοπικό!

Στη συνέχεια κι ενώ ο κόσμος γινόταν περισσότερος ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία που ξεκίνησε με τα ίδια συνθήματα που είχαν αποδέκτες όσους έφεραν την ομάδα στο σημείο μηδέν, αλλά και τη δημοτική αρχή.

Το πρώτο αυτό συλλαλητήριο έγινε με πρωτοβουλία των οργανωμένων οπαδών, αλλά έδωσαν το παρών και απλοί φίλαθλοι που ακολούθησαν την πορεία που στην αρχή της προπορευόταν το πανό που ανέγραφε «Από το 1937 ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ».

Η χθεσινή ειρηνική «αντίδραση» θεωρείται η πρώτη κίνηση αναγέννησης καθώς οι επόμενες συναντήσεις θα έχουν και ουσία αφού θα συζητηθούν και θα συντονιστούν οι επόμενες δράσεις των φιλάθλων για να μείνει ζωντανή η ομάδα και να επανέλθει να αγωνίζεται από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά σε μικρότερη κατηγορία.

Πάντως και για σήμερα, όπως άφηναν να εννοηθεί κατά τη διάρκεια της πορείας στην οδό Δημητριάδος, οι φίλαθλοι θα δώσουν το παρών έξω από το ΕΑΚ όπου ΔΕΝ θα διεξαχθεί(!) το ματς Ολυμπιακός Βόλου – Πανσερραϊκός που έχει οριστεί, όπως παράλληλα ορίστηκε και ο διαιτητής, κάτι που σημαίνει πως θα εμφανιστεί στο γήπεδο -όπως και ο αντίπαλος- και θα καταγράψει απλά την ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Ηδη εδώ και μέρες ο πιο ισχυρός σύνδεσμος οπαδών, αυτός των Austrian Boys, από τον οποίο ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις για τον αφανισμό της ομάδας το 2011 έχοντας πια μάθει να δίνει αγώνες με ανακοίνωση εξηγούσε τους λόγους που τώρα αντιδρά σε κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο. Ακόμη τονίζονταν πως τώρα στόχος είναι να δημιουργήσουν ξανά έναν Ολυμπιακό Βόλου με αξιοπρέπεια, αλλά και η ανασυγκρότηση του οπαδικού κινήματος του Βόλου. «Η ζωή μας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ένας αγώνας για τον Ολυμπιακό Βόλου» υπογραμμίζονταν και χθες στις εκδηλώσεις των φιλάθλων που η πίκρα ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, όπως και η αποφασιστικότητά τους να «τιμωρήσουν» τους υπαίτιους της νέας «μαύρης σελίδας» του Ολυμπιακού!

Πάντως το «μαρτύριο» για τον Ολυμπιακό θα συνεχιστεί και σήμερα για δεύτερη Κυριακή αφού η βολιώτικη ομάδα ήδη δεν παρουσιάστηκε σε ένα ματς και δεν θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Football League για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός που δεν παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή στα Τρίκαλα να παίξει, πλέον το ερωτηματικό δεν είναι το ματς στο ΕΑΚ σήμερα στις 3 το μεσημέρι αφού δεν υπάρχει πλέον ομάδα, αλλά το πως και που θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο!

Ο Ολυμπιακός Βόλου χωρίς καμιά ενημέρωση προς τη διοργανώτρια θα χάσει στα χαρτιά και το σημερινό ματς με τον Πανσερραϊκό και το επόμενο με τη Ζάκυνθο και ακολούθως θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου