ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρένθεση με κύπελλο

παρένθεση-με-κύπελλο-207743

Ο Ολυμπιακός σήμερα (3 μ.μ.OTESPORT2) παίζει… χωρίς τους ξένους στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό

Παρένθεση στο πρωτάθλημα με κύπελλο έχει σήμερα ο Ολυμπιακός και οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας περισσότερο το μυαλό τους στη Football League παίζουν στις 3 μ.μ. χωρίς ξένους και αρκετές απουσίες στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Παρένθεση στο πρωτάθλημα με κύπελλο έχει σήμερα ο Ολυμπιακός και οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας περισσότερο το μυαλό τους στη Football League παίζουν στις 3 μ.μ. χωρίς ξένους και αρκετές απουσίες στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

Σίγουρα μετά το 1-2 από τα Χανιά στην εντός έδρας πρεμιέρα, η πρόκριση έχει δυσκολέψει πολύ, αν αναλογιστούμε μάλιστα πως το τελευταίο παιχνίδι είναι με τον ΠΑΟΚ στο Βόλο. Ωστόσο, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου θέλει να κερδίσει έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας ώστε να διατηρηθεί ζωντανή για την πρόκριση και να εξαντλήσει στο φινάλε τις πιθανότητές της να περάσει στην επόμενη φάση.

Παράλληλα, το σημερινό ματς μπορεί να λειτουργήσει θετικά για κάποιους παίκτες ώστε να βρουν αγωνιστικό ρυθμό και για τον προπονητή ώστε να δει σε ένα ανταγωνιστικό ματς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός Βόλου πήγε στην Κομοτηνή για το σημερινό αγώνα Κυπέλλου με τον Πανθρακικό χωρίς τους τέσσερις ξένους του.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς από τους θεωρητικά βασικούς ποδοσφαιριστές του, αφενός γιατί ο θεσμός του κυπέλλου δεν βρίσκεται στους πρωταρχικούς στόχους των «ερυθρολεύκων» και αφετέρου γιατί μετά την ήττα από τα Χανιά στην πρεμιέρα του θεσμού οι πιθανότητες πρόκρισης είναι λιγοστές.

Εκτός από τους τέσσερις ξένους (Ντεπέτρις, Φερνάντες, Λεόν και Γουόρντεν), εκτός αποστολής έμειναν και οι Αρβανίτης, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Στρατηλάτης, Νικολιάς και Καρράς.

Οι δεκαεφτά παίκτες που συμπεριελήφθησαν στην αποστολή για την Κομοτηνή είναι οι εξής: Χιντζίδης, Τσιλιγκίρης, Διαμαντόπουλος, Σκοπελίτης, Τσιάρας, Καραμανλής, Κυζιρίδης, Δασκαλάκης, Νάστος, Νικολόπουλος, Αλαμάνης, Κεσίδης, Πολύζος, Γκουγκούδης, Παναγιώτου, Χρυσοστομίδης, Ζέρης.

Ελλιπής και ο Πανθρακικός

Τραυματισμοί και κόπωση επιβάλλουν και στον τεχνικό του Πανθρακικού, Δημήτρη Ελευθερόπουλο, να αφήσει εκτός αποστολής ορισμένα βασικά του στελέχη για την αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Συγκεκριμένα οι Λαδάκης και Χασομέρης υπεβλήθησαν σε μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος των τραυματισμών που κληρονόμησαν από το ματς με τον Ατρόμητο, ενώ για λόγους ξεκούρασης έμειναν εκτός αποστολής οι Πασχαλάκης, Σερφά, Μελίσσης και Ηλιάδης.

Αντίθετα για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας υπολογίζονται οι Τζελέπης, Παπαχρήστος, Μπαϊκάρα (ήταν τιμωρημένος κόντρα στον Ατρόμητο), Ψάλτης και Μαρκόπουλος.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου: Αθανασιάδης, Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Παπαχρήστος, Ζδράβος, Χρήστου, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Μπαϊκαρά, Μεχία, Ψάλτης, Σέτι, Ροτζέριο, Ντιγκινί, Μουδούρογλου, Μαρκόπουλος, Νικόλτσης, Χαβίτο

Η προϊστορία

Από το παρελθόν είναι οι συναντήσεις του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό με τελευταία συνάντηση το 2008 στη Β’ Εθνική: (5/5/08: Πανθρακικός – Ολυμπιακός 2-1 ( 41’ Φαν Ες, 61’ Βίριτς, 79’ Βέρμπης) και 27/1/ 08: Ολυμπιακός – Πανθρακικός 0-0).

Την περίοδο 85-86 συναντήθηκαν και στη Γ’ Εθνική (3-1 και τα δύο ματς), το 82-83 πήρε 0-0 στην Κομοτηνή, το 79-80 πήρε 2-2, το 77-78 1-1, ενώ το 75-76 είχε κερδίσει στην Κομοτηνή 0- 1 με γκολ του Κ. Τριχιά. Τον Μάρτιο του ‘76 ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στο Βόλο 1-0 με γκολ του Καϊμάκη και προπονητή τον Αλέφαντο, ενώ 0-0 στην Κομοτηνή είχε πάρει στις 11/10/70 και στο κύπελλο στις 22/3/70 οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει τον Πανθρακικό 0-1.

Στο πρωτάθλημα

Το μυαλό του Ολυμπιακού βέβαια είναι στο πρωτάθλημα όπου προέρχεται από το 5-1 επί της Ελευσίνας και μετά τη διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής έξι ομάδες είναι πάνω από τον Ολυμπιακό Βόλου στη βαθμολογία και στο – 6 από τη δεύτερη θέση.

Επόμενο ματς για το πρωτάθλημα όπου εκεί κυρίως θέλει την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία είναι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου όταν θα αγωνιστεί στην έδρα του Κισσαμικού για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Η συνέχεια γενικώς έχει συνεχόμενα παιχνίδια και δύο για το κύπελλο το Δεκέμβριο αρχικά σήμερα στις 3 μ.μ. στην Κομοτηνή και ματς στην Κρήτη με Κισσαμικό (Κυριακή 6/12), στο Βόλο με Αγροτικό Αστέρα (Σάββατο 12/12), κύπελλο με ΠΑΟΚ στο Βόλο (Πέμπτη 17/12) και ξανά εκτός έδρας ματς με Καλλιθέα(20/12)

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα ο Δημήτρης Αρβανίτης δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο ματς της 12ης αγωνιστικής κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα στο ΕΑΚ και ο Ανέστης Νάστος στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Παναχαϊκή και πάλι στο ΕΑΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου