ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτα το κύπελλο και μετά τα… Χανιά για τον Ολυμπιακό

πρώτα-το-κύπελλο-και-μετά-τα-χανιά-γι-209692

Το βλέμμα στο Κύπελλο στρέφουν άπαντες στον Ολυμπιακό, μετά την επιβλητική νίκη επί του Πανελευσινιακού. Οι ερυθρόλευκοι στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό επιθυμούν να δώσουν συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις και να εξαντλήσουν τα περιθώρια πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί αύριο στις 15.00 στην ακριτική πόλη, ο Σούλης Παπαδόπουλος, όπως δήλωσε στο περιθώριο του νικηφόρου αγώνα με τον Πανελευσινιακό, αναμένεται να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν είχαν σημαντικό χρόνο συμμετοχής ως τώρα και να δώσει βαθιές ανάσες στους βασικούς ενόψει του σημαντικού εκτός έδρας αγώνα που ακολουθεί με τον Κισσαμικό.

Πάει Κομοτηνή με ανεβασμένο ηθικό

Χαμόγελα αισιοδοξίας σκόρπισε σε όλους στον Ολυμπιακό η εντυπωσιακή νίκη την περασμένη Παρασκευή με 5-1 κόντρα στον Πανελευσινιακό. Οι ερυθρόλευκοι μετά από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα επέστρεψαν στις επιτυχίες, προσθέτοντας στο ενεργητικό τους μια ακόμη πειστική εμφάνιση εντός έδρας. Αυτήν τη φορά θύμα τους ήταν ο ουραγός Πανελευσινιακός που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να μπει στο παιχνίδι και να αντισταθεί στον καταιγιστικό ρυθμό που επέβαλε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός.

Το σχήμα με την ταυτόχρονη παρουσία των τεσσάρων ξένων στην αρχική ενδεκάδα απέδωσε καρπούς, καθώς οι Λεόν, Φερνάντεζ, Ντεπέτρις και Γουόρντεν είχαν πολύ θετική παρουσία, βοηθώντας καθοριστικά την ομάδα τους να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης. Ο Λεόν σε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι ήταν ουσιαστικός, μοιράζοντας αρκετές τελικές πάσες στους συμπαίκτες του.

Ο Αργεντίνος παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τραυματισμό κέρδισε αρκετές μάχες από τους αντιπάλους του, καλύπτοντας αρκετούς χώρους στη μεσαία γραμμή. Το καρέ της υψηλής απόδοσης των ξένων συμπλήρωσαν οι Γουόρντεν και Ντεπέτρις που βρήκαν δίχτυα, αλλά παράλληλα έδειξαν ότι με την ομαδικότητά τους έχουν πολλά ακόμη να προσφέρουν στη συνέχεια. Στα θετικά και η επανεμφάνιση του Ντάσιου που χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο της άμυνας και έδειξε ότι με την εμπειρία του θα αποτελέσει βασικό εργαλείο στα χέρια του Σούλη Παπαδόπουλου.

Το μόνο αρνητικό σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ότι δεν αποφεύχθηκαν κάποια λάθη στο χώρο της άμυνας, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να κοστίσουν στους ερυθρόλευκους.

Αυτό το στοιχείο επισήμανε και ο Σούλης Παπαδόπουλος στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου του αγώνα με τον Πανελευσινιακό, δείχνοντας το δρόμο στους παίκτες του για ακόμη περισσότερη καθημερινή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι.

Πάντως, το πρόσημο μετά τον αγώνα της Παρασκευής είναι θετικό, καθώς ο Ολυμπιακός που δημιουργούσε ελάχιστες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία στις προηγούμενες αναμετρήσεις σημείωσε πέντε γκολ, ενώ είχε τις ευκαιρίες να σημειώσει πολλά περισσότερα. Ωστόσο, την αγωνιστική αυτή εικόνα περιμένει να δει ο προπονητής των ερυθρολεύκων και στους εκτός έδρας αγώνες αρχής γενομένης από την δύσκολη έξοδο που ακολουθεί στα Χανιά κόντρα στον Κισσαμικό

Αναχωρεί σήμερα

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο Σούλης Παπαδόπουλος τους ποδοσφαιριστές που θα πλαισιώσουν την ερυθρόλευκη αποστολή που αναχωρεί για την Κομοτηνή, όπου ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Νικολιά, ενώ αναμένεται να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, καθώς ακολουθεί και ο κρίσιμος εκτός έδρας αγώνας στα Χανιά κόντρα στον Κισσαμικό.

Ετσι ο Ολυμπιακός που δίνει σαφέστατη προτεραιότητα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη Football League, από ότι όλα δείχνουν θα παραταχθεί με αρκετούς παίκτες που δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ και οι ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση έχουν μειωθεί δραματικά μετά την εντός έδρας ήττα από τα Χανιά.

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου ο Ολυμπιακός έχει ακόμη δυσκολότερο έργο, καθώς θα υποδεχθεί τον ισχυρό ΠΑΟΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου