ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιδανική πρεμιέρα για Μεταμόρφωση

ιδανική-πρεμιέρα-για-μεταμόρφωση-283467

Στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος οι κιτρινόμαυροι του Θανάση Φλεβάρη με πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο έκαμψαν την αντίσταση του Μακεδονικού με 80-69. Οι Θεσσαλονικείς έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο καθώς με αιχμή του δόρατος τον Νταράκη έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και προηγήθηκαν (37-36). Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Βολιώτες παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι σε άμυνα και επίθεση φτάνοντας ακόμη και στο +16 (76-60) στο 37’ με δύο ελεύθερες βολές του Παρασκευά. Στην τελευταία περίοδο τίποτα δεν άλλαξε με την Μεταμόρφωση να κατακτά εύκολα το πρώτο ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με (80-69). Κορυφαίοι για τους νικητές οι Παρασκευάς και Νάνης που σημείωσαν 19 και 16 πόντους αντίστοιχα ενώ ακολούθησαν σε απόδοση οι Γιωτόπουλος και Παπούλιας.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πολύ πιο δυνατά και βρέθηκαν από την αρχή μπροστά στο σκορ. Ο Μακεδονικός είχε καλύτερη κυκλοφορία στην μπάλα ενώ δεν άφηνε ανοικτούς διαδρόμους για την περιφερειακή γραμμή των γηπεδούχων. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι με συνεχόμενα εύστοχα σουτ των Νταράκη και Ντισλή προηγήθηκαν με 19-16. Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα στην αναμέτρηση δεν άλλαξε. Οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το πάνω χέρι με τους Μιχαηλίδη και Χαρτόπουλο να προσθέτουν επιπλέον λύσεις και να βοηθούν την ομάδα τους να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα βραχείας κεφαλής (36-37).

Στην επανάληψη η Μεταμόρφωση βελτίωσε αισθητά το παιχνίδι της τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στην επιθετική της λειτουργία. Με τον Παρασκευά να κερδίζει κατά κράτος τις περισσότερες μάχες κάτω από τα καλάθια και τους Νάνη, Γιωτόπουλο και Παπούλια να βομβαρδίζουν τον αντίπαλο από την περιφέρεια οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν τα δεδομένα κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +5 (58-53).

Στην τελευταία περίοδο όλοι ανέμεναν την αντίδραση του Μακεδονικού που δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα το συγκρότημα του Θανάση Φλεβάρη ανέβασε ακόμη περισσότερο τον ρυθμό του επιθετικά φτάνοντας σε διψήφια διαφορά πόντων (66-55) στο 34΄ με συνεχόμενα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια των Γιωτόπουλου και Παπούλια. Με όπλο την άμυνα που περιόρισε αισθητά τους Νταράκη και Ντισλή, δύο τρίποντα των Γιωτόπουλου και Πανταζή και εύστοχες ελεύθερες βολές του Παρασκευά η Μεταμόρφωση έφτασε την διαφορά στην μέγιστη τιμή της στην αναμέτρηση (77-60) στο 37’. Το τελευταίο τρίλεπτο αποτέλεσε τυπική διαδικασία με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την νίκη με 80-69.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 36-37, 58-53, 80-69

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Φλεβάρης): Αγκρής, Πανταζής 8 (2), Ζήσης, Παπούλιας 13, Νάνης 16 (3), Παρασκευάς 19, Σκαμάγκας, Τσιτσιγιάννης 2, Φωσσές 8 Γιωτόπουλος 14 (4), Ρόσσιος, Χαρχαρής

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Τσούρμας): Χαρτόπουλος 12, Κοντσές, Ντισλής 14 (2), Μιχαηλίδης 12 (1), Χαλάτσης, Παρχαρίδης, Πηλακούτας 2, Μποβασιάνος 8, Νταράκης 21, Γραβάνης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου