ΤΟΠΙΚΟ

Στις 24 Οκτώβρη το πρωτάθλημα!

στις-24-οκτώβρη-το-πρωτάθλημα-353777

Μετά τη θετική εξέλιξη στην ΕΠΣΘ ετοιμάζονται για τις εκλογές και φτιάχνουν το χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης…

Ενώ από την περασμένη εβδομάδα άνοιξε ο δρόμος της επιστροφής των ομάδων της ΕΠΣΘ στα γήπεδα και έστω με καθυστέρηση θα γίνει πρωτάθλημα, η διοίκηση της Eνωσης σχεδιάζει το χρονοδιάγραμμα με όσα νόμιμα απαιτούνται και ζητούνται ώστε η επίσημη εκκίνηση της νέας αγωνιστικής χρονιάς να γίνει στις 24 του Οκτώβρη.

Μετά την απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΟ να την επανεντάξει ως μέλος της μόλις προκηρυχτούν εκλογές, ξεκίνησαν όλες οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ παράλληλα επανήλθαν και «φωνές» της προηγούμενης διοίκησης αλλά και ενδιαφέρον για διεκδίκηση θέσεων στη νέα «αναγνωρισμένη» από την Ομοσπονδία ΕΠΣΘ!

Το σίγουρο είναι πως με την προκήρυξη των εκλογών θα πάψει να υπάρχει η ποινή που είχε επιβληθεί από την ΕΠΟ και δεν θα συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα Νίκη, Ρήγας και Πύρασος αφού έτσι οι τρεις ομάδες της Γ’ Εθνικής θα μπορούν να αγωνισθούν στη φυσική τους έδρα, στη Μαγνησία, να κάνουν μεταγραφές. Παράλληλα η νέα διοίκηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, θα αναγνωρισθεί από την Ομοσπονδία και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει επίσημα τα τοπικά πρωταθλήματα…

Στο χρονοδιάγραμμα, από τη θετική για την ΕΠΣΘ από την περασμένη Παρασκευή απόφαση της ΕΠΟ μέχρι την επίσημη σέντρα, απαιτούνται αρκετές διαδικασίες που ξεκινούν από το να ζητηθεί από τα 2/3 των σωματείων της η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα εκλογές για το νέο Δ.Σ.

Αυτό θα έχει γίνει σήμερα ή αύριο και έτσι η Γ.Σ. μπορεί να πραγματοποιηθεί στις 18 του μήνα και άμεσα η ΕΠΣΘ να προκηρύξει εκλογές για να υπάρξει νέα διοίκηση στις 10 Οκτώβρη.
Ενδιάμεσα από τις διαδικασίες αυτές από τις 21/9 η Ε.Ε. της ΕΠΟ θα έχει άρει την ποινή, θα ανοίξουν οι κωδικοί, θα γίνουν κανονικά μεταγραφές, ενώ από την Ενωση θα προετοιμαστεί η νέα προκήρυξη για τα πρωταθλήματα 2015-16.

Στις 12/10 οι ομάδες θα έχουν στα χέρια τους την προκήρυξη, θα γίνουν άμεσα οι δηλώσεις συμμετοχής από τις ομάδες ώστε η κλήρωση να γίνει 17/10 και η σέντρα για τη νέα χρονιά να πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 24-25/10.

Ηδη η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει πάρει και τις οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας της Ε.Π.Ο. και το πρωτάθλημα θα γίνει με το περσινό σχέδιο (2 όμιλοι των 13 ομάδων στην Α’ και ενιαία Β’ Κατηγορία με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν περισσότερες ομάδες από πέρσι με την επανασύσταση της ΑΕ Λεχωνίων – Νηλέας, του Ορμινίου, του Εθνικού, την επανεκκίνηση των Νέων Αθλητών αλλά και της συμμετοχής της νεοσύστατης «Δύναμης» που ήδη αναγνωρίστηκε.

Ακόμη γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν την αρχική σκέψη τους να μην κατέλθουν ομάδες από την Α’ Κατηγορία όπως ο Αστέρας και η Σκιάθος, ενώ για τις εκλογές εφόσον θα επιστρέψουν στη δύναμη της ΕΠΣΘ και οι ομάδες της Νίκης Βόλου, του Ρήγα και του Πυράσου ο αριθμός των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα ψήφου θα είναι φτάσεις τις 46.

Ολα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά καθώς δεν αποκλείεται στο «δρόμο» της επιστροφής των ομάδων στα γήπεδα να μπουν «εμπόδια» επί της διαδικασίας, αν και εκεί θα κριθεί στην πράξη αυτό που οι περισσότεροι λένε ότι δηλαδή το μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι να παιχτεί ποδόσφαιρο!

Αναμόρφωση με απουσία των παλιών

Για παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό κατηγορεί όσους επανέρχονται στην επικαιρότητα με ανακοινώσεις μετά τη θετική εξέλιξη για την ΕΠΣΘ η τωρινή διοίκηση που θα προχωρήσει στην επανεκλογή της.

«Η αναμόρφωση του ποδοσφαίρου στο Νομό, κ. Ακτσιαλή και κ. Πάσχο, απαιτεί την απουσία σας» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣΘ με επίθεση στο παλιό καθεστώς της προηγούμενης διοίκησης της Ενωσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλοι, επειδή μετά τη Γ.Σ. της ΕΠΟ βλέπουμε ότι συνεχίζεται, σε επίπεδο παραπληροφόρησης, προσπάθεια απερχομένων παραγόντων και παραγοντίσκων με μόνη προσφορά τους την καταδίκη στην απαξίωση του τοπικού ποδοσφαίρου και μόνη επικοινωνία τους με τους παράγοντες της ΕΠΟ στα καφενεία και στους μπουφέδες, να εκμηδενίσουν την αλήθεια και τον αγώνα μας, πρέπει μια για πάντα να ξεκαθαρίσουμε σε όλους εσάς τα μέλη μας, τι ακριβώς κάναμε και τι ακριβώς επετεύχθη στη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Πρέπει να ξέρετε ότι ύστερα από σκληρό αγώνα καταφέραμε να μεταστρέψουμε το εις βάρος μας κλίμα και τελικώς να ληφθεί άλλη απόφαση από αυτή της τιμωρίας μας. Ετσι λοιπόν, το αποτέλεσμα της Γ.Σ. της ΕΠΟ, ήταν ένα και μοναδικό: Επαναπροκήρυξη εκλογών και άμεση άρση της ποινής.

Ποτέ δεν αποφασίστηκε τίποτε άλλο και διαφορετικό εκτός από αυτό. Ποτέ δεν αποφασίστηκε ετήσιος ή διετής αποκλεισμός της ΕΠΣΘ. Ποτέ δεν αποφασίστηκε επαναφορά της προηγούμενης διοικήσεως.
Ποτέ δεν αποκλείστηκαν πρόσωπα ή επελέγησαν άλλα ως εκλεκτοί της ΕΠΟ. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για τις θέσεις τους και για τίποτε άλλο προσπαθούν εδώ και 3 ημέρες μαζί με τα γνωστά παπαγαλάκια τους να παραποιήσουν την αλήθεια και να μας διχάσουν.

Εμείς στεκόμαστε πέρα και πάνω από τις όποιες διαφορές Ολυμπιακού και Νίκης ή τις όποιες οπαδικές προτιμήσεις. Οποιοι με σκοπό την ικανοποίηση των προσωπικών τους συμφερόντων δημιουργούν τεχνητές εντάσεις, είναι σίγουρο ότι θα συναντήσουν την πλάτη των τοπικών σωματείων.

Φτάνει πια η λάσπη! Καταλάβετε ότι σας πήραμε είδηση! Χωθείτε στα λαγούμια σας και μην μας ενοχλείτε! Η αναμόρφωση του ποδοσφαίρου στο Νομό, κ. Ακτσιαλή και κ. Πάσχο, απαιτεί την απουσία σας!

Καλούμε όλα τα σωματεία – μέλη μας να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτές τις διχαστικές ενέργειες και ως βασικοί παράγοντες και εγγυητές της ενότητας και της σοβαρότητας να συνδράμουν με τη συμμετοχή τους στην καινούργια σελίδα μετά τις ενέργειες της παρούσας διοίκησης».

Η άλλη πλευρά

Από την άλλη πλευρά, όπως όλα σήμερα δείχνουν, ένα αντίπαλο ψηφοδέλτιο απέναντι στη σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΘ θα είναι αυτό που θα ηγηθεί ο Αντώνης Ακτσιαλής.

Μάλιστα χθες βράδυ υπήρχε συγκέντρωση στα γραφεία του γηπέδου «Π. Μαγουλάς» μετά το ανοικτό κάλεσμα που απεύθυναν προς όλα τα σωματεία της ΕΠΣΘ οι Αντώνης Ακτσιαλής και Σπύρος Αγγελόπουλος που είχαν εκλεγεί στις εκλογές το Μάρτιο του 2013 με το ψηφοδέλτιο Μπατζιάκα. Στόχος της συγκέντρωσης ήταν η ενημέρωση των παραγόντων για τις εξελίξεις στην ΕΠΣΘ, τα όσα έγιναν στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ και η δική τους πρόθεση να κατέβουν με ψηφοδέλτιο στις εκλογές.

Η στήριξη της Νίκης

Στο θέμα των νέων εκλογών στην ΕΠΣΘ τοποθετείται με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Νίκης Βόλου κάνοντας γνωστό το πρόσωπο που θα την εκπροσωπήσει στο ψηφοδέλτιο των Ακτσιαλή – Αγγελόπουλου, το οποίο είναι ο έφορος του τμήματος Στίβου του συλλόγου κ. Στέργιος Φάτσης. Οπως ανακοινώθηκε:

Ως εκ των ιδρυτικών μελών της ΕΠΣΘ έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε ουσιαστικά στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της τιμωρίας της Ενωσης. Από την αρχή αυτής της δυσάρεστης περιπέτειας για την τοπική Ενωση, ταχθήκαμε στο πλευρό των κυρίων Αντώνη Ακτσιαλή και Σπύρου Αγγελόπουλου, που πιστεύουμε ανεπιφύλακτα ότι είναι οι μόνοι που με την εκλογή του ψηφοδελτίου τους θα αρθεί και η ποινή από την ΕΠΟ. Σε αυτή την προσπάθεια ο Σύλλογός μας θα εκπροσωπηθεί στις εκλογές από τον κύριο Στέργιο Φάτση, την υποψηφιότητά του οποίου θα στηρίξουμε».

Ακόμη έγινε γνωστό πως και ο Απόστολος Χαλκιάς θα είναι ο υποψήφιος από τους Νέους Αθλητές στο ψηφοδέλτιο των Ακτσιαλή – Αγγελόπουλου. Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, αναφέρονται τα εξής: «Προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο των κυρίων Αντώνη Ακτσιαλή και Σπύρου Αγγελόπουλου, στο οποίο θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο κύριος Απόστολος Χαλκιάς».

Αντίπαλο ψηφοδέλτιο ετοιμάζουν οι Αγγελόπουλος - Ακτσιαλής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου