ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σούπερ ενίσχυση με Χολέβα

σούπερ-ενίσχυση-με-χολέβα-353795

Ο 24χρονος Βολιώτης αμυντικός επέστρεψε στη Νίκη Βόλου

Μία ακόμη σημαντικότατη μεταγραφή ανακοίνωσε χθες η Νίκη Βόλου, η οποία έκανε δικό της και τον 24χρονο πλέον αμυντικό Χρήστο Χολέβα, που την αγωνιστική περίοδο 2012-13 είχε πανηγυρίσει την άνοδο από τη Γ’ Εθνική στη Β’ και πέρυσι ήταν μέλος της ομάδας του Πανιωνίου στη Super League.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ξεκινώντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις Ακαδημίες της Νίκης, ο Χολέβας αγωνίστηκε κατά σειρά σε Ρήγα Φεραίο, ΑΕΛ, Ολυμπιακό Βόλου και από το καλοκαίρι του 2011 αγωνίστηκε με την ομάδα της Νίκης Βόλου, κατακτώντας μάλιστα την άνοδο από τη Γ’ Εθνική στη Β’, δίχως ωστόσο ποτέ να πάρει την ευκαιρία να παίξει στην εν λόγω κατηγορία για να αποχωρήσει στη συνέχεια για τον Κισσαμικό και την Κρήτη.

Από εκεί έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για τον Πανιώνιο της Super League, όπου όμως δεν πήρε ευκαιρίες. Πλέον επιστρέφει στην ποδοσφαιρική του Ιθάκη, προκειμένου να επαναλάβει μία πορεία ανάλογη εκείνης του 2012, όταν και πάλι στο «Παντελής Μαγουλάς», αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στα μετόπισθεν, πανηγυρίζοντας στο φινάλε.

Τόσο στο φιλικό με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όσο και στο προχθεσινό με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο «Παντελής Μαγουλάς», ο Χολέβας βρέθηκε στο γήπεδο, παρακολουθώντας τη νέα του ομάδα, με την οποία ξεκίνησε και πάλι προπονήσεις από χθες.

Η ανακοίνωση της Νίκης Βόλου: «Ανακοινώνεται η έναρξη συνεργασίας της ομάδας με τον Χρήστο Χολέβα. Ο Χρήστος Χολέβας γεννήθηκε στις 05/10/1991 στο Βόλο και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τις Ακαδημίες της Νίκης. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Ρήγα Φεραίο, από όπου μεταπήδησε στην Α.Ε.Λ. με την οποία έπαιξε στην ομάδα Κ20. Το 2010 αγωνίστηκε με την Κ20 του Ολυμπιακού Βόλου και το 2011 επέστρεψε στην ομάδα μας, όπου παρέμεινε ως το 2013. Συνέχισε στον Κισσαμικό, ενώ πέρυσι ήταν μέλος του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα της Superleague. Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας».

Ικανοποιημένος ο Μπίλης παρά την ήττα

Μπορεί η Νίκη Βόλου να ηττήθηκε με 3-1 από την Αναγέννηση Καρδίτσας την περασμένη Κυριακή, ωστόσο ο τεχνικός των κυανόλευκων, Λεωνίδας Μπίλης, έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του. Αλλωστε τα φιλικά παιχνίδια προσφέρονται για συμπεράσματα των προπονητών, με τον κ. Μπίλη να τονίζει πως είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Αναλυτικά:

Για το φιλικό με την ΑΣΑ: «Αν και θα ακουστεί οξύμωρο είναι κρίμα να θεωρώ ότι κάναμε την καλύτερη, την πιο μεστή εμφάνιση στα φιλικά παιχνίδια, ενώ έχουμε δεχθεί τα δύο πρώτα γκολ από δύο στιγμές αδράνειας και κακής σκέψης ατομικά. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Είναι θέμα δουλειάς και οργάνωσης. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο ήμασταν ορθολογικοί και με την μπάλα στα πόδια, αλλά και χωρίς αυτή. Είχαμε καλή συνοχή των γραμμών, καλή κυκλοφορία, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήθελα να δω την αντίδραση της ομάδας μου. Ηθελα να κρατήσει την ψυχραιμία της, να διατηρήσει έναν αριθμό παικτών (δύο αλλαγές), σαν να ήταν ένα κανονικό παιχνίδι πρωταθλήματος και γι αυτό κάναμε μόνο δύο αλλαγές. Τα παιδιά είναι ήδη έτοιμα να παίζουν πάνω από 70 – 80 λεπτά.

Ανταποκρίθηκαν οι παίκτες και είμαι ευχαριστημένος από αυτό. Διατήρησαν την κυριαρχία τους, την ηρεμία τους, βελτίωσαν την απόδοσή τους ατομικά, όπως ο Ρολάν και ο Σταυράκης που είχαν κάποια κενά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο. Ολοκληρώσαμε το παιχνίδι χωρίς να μπορέσει ο αντίπαλος να μας δημιουργήσει προβλήματα στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε τις ευκαιρίες μας, δείχνοντας ότι μπαίνουμε σιγά – σιγά σε ρυθμούς πρωταθλήματος, όπου η ομάδα θα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει αγωνιστικά με ομάδες της κατηγορίας».

Για την απόδοση του Νάκα: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του Νάκα. Δείχνει ότι έχει ποιότητα και μας ανεβάζει επίπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά, αλλά πιστεύω πως ίσως να γίνουν και κάποιες προσθήκες της τελευταίας στιγμής. Οπωσδήποτε, έχουμε και κάποια παιδιά που δεν μας έχουν ευχαριστήσει. Αυτό δεν έχει σχέση με τα δύο τελευταία φιλικά. Θα συζητήσουμε με τα παιδιά, θα δούμε πιο είναι το καλύτερο γι αυτά και από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά».

Για τα λάθη που στοίχισαν: «Αν εξαιρέσουμε τις δύο στιγμές αδράνειας στα γκολ που δεχθήκαμε. Το ένα προήλθε από λάθος του Αγγελου (Σταυράκη) και το δεύτερο από λάθος του Ρολάν (Κεμάλλι), ο οποίος έχασε την κεφαλιά σε μία φάση που η μπάλα άργησε να κατέβει και ενώ είχε και πλεονέκτημα. Ηταν καθαρά θέμα αυτοσυγκέντρωσης και μη καλής ψυχολογίας του Ρολάν. Του μιλήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ένα παιδί που τώρα προσαρμόζεται στα δεδομένα αυτά. Θέλει πάρα πολύ να παίξει στην ομάδα. Εχει τα προσόντα και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και δεν τον απογοητεύσαμε. Τον εμψυχώσαμε και φάνηκε στο δεύτερο μέρος ότι είναι ο παίκτης που μας καλύπτει. Μένει η πίκρα και η απογοήτευση, γιατί θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και μία ομάδα επιπέδου Football League. Το καλό είναι ότι στα φιλικά δεν χάνεις τρεις βαθμούς, όπως στο πρωτάθλημα».

Για το πως βλέπει το πρωτάθλημα: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αισιόδοξος είμαι για το πρωτάθλημα. Ακόμη και ο κόσμος βλέπει αυτά που θέλει μέσα στο γήπεδο και γι’ αυτό χειροκροτεί».

Για τους νεότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές: «Υπάρχουν πολλά παιδιά στο ρόστερ που είναι γεννημένα το 1999 και το 2000. Οι ποδοσφαιριστές που θα πάνε φουλ για το πρωτάθλημα είναι 25. Πάνω σε αυτούς θα δουλεύουμε τακτικά για κάθε αγωνιστική εβδομάδα του πρωταθλήματος. Για τους πολύ μικρούς σε ηλικία θα γίνονται φιλικά παιχνίδια σαν το προχθεσινό, ώστε να τους δίνουμε συνεχώς χρόνο και συμμετοχή. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο Ματθαίου και ο Βουρδάκης πέρσι έπαιζαν παιδικό. Φέτος, απέναντι σε ομάδες Α’ Κατηγορίας στέκονται, διακρίνονται και κοντεύουν να σκοράρουν. Στα επόμενα παιχνίδια θα στέκονται επάξια και από το Δεκέμβρη και μετά θέλουμε συγκεκριμένα σε αυτά τα παιδιά που έχουν δυνατότητες να τους δώσουμε και παιχνίδια Γ΄ Εθνικής. Αν φτάσει σε αυτό το επίπεδο ένα παιδί του 1999 ή του 2000, θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου