ΜΠΑΣΚΕΤ

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα

το-όνειρο-έγινε-πραγματικότητα-391827

Πανευτυχείς για την ανεπανάληπτη επιτυχία ήταν οι διεθνείς μας καλαθοσφαιριστές. Οι Εφηβοι… μάγκες του Ηλία Παπαθεοδώρου σε δηλώσεις τους μίλησαν για το όνειρο της επίτευξης του στόχο, τις δυσκολίες του τελικού και τη δουλειά που τους περιμένει, προκειμένου να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της Εθνικής.

Ο σέντερ της Εθνικής και ένας εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης, Γιώργος Παπαγιάννης, αναφέρθηκε στα χρόνια που περίμενε να κατακτήσει την κορυφή και τη σκληρή δουλειά που κάνει για να αποκτήσει μια θέση στη βασική πεντάδα του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, τόνισε:

Για τον τελικό: «Είναι κάτι σοβαρό για μας. Ακόμα και όταν φτάσαμε να χάνουμε 14 πόντους δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Αυτός ήταν ο σκοπός, το μετάλλιο και το καταφέραμε».

Για τις δυσκολίες του τελικού, συγκριτικά με το προηγούμενο ματς κόντρα στην Τουρκία: «Είναι τελικός, όλοι το θέλουν. Πρόκειται για τελείως διαφορετικούς αγώνες. Υπήρχε μια πολύ καλή ομάδα απέναντί μας, εμείς παίξαμε καλύτερα και το πήραμε».

Για το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο: «Είπαμε λίγα πράγματα για την τακτική, αλλά κυρίως ότι το θέλουμε πολύ. Ότι κάναμε τόσο κόπο όλο αυτόν τον καιρό και θα ήταν κρίμα να μη μπαίναμε στο γήπεδο για να το διεκδικήσουμε.

Για το ότι περίμενε καιρό αυτήν τη διάκριση: «Το κυνηγάμε εδώ και τέσσερα χρόνια. Επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πήραμε το χρυσό που θέλαμε πολύ. Θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Απ’ την αρχή είχαμε βάλει σκοπό να πάρουμε το μετάλλιο. Είμαστε νέα παιδιά. Μας είχαν με την πλάτη στον τοίχο κι αυτό μας πείσμωσε για να πάρουμε το χρυσό».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Δούλεψα σκληρά και ευχαριστήθηκα γι’ αυτό που έκανα την προηγούμενη σεζόν. Έμεινα γιατί χαίρομαι που είμαι σε ένα μεγάλο σύλλογο. Εμπιστεύομαι τον κόουτς, θέλω να δουλέψω σκληρά για να αποκτήσω μια θέση στην ομάδα».

Για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: «Είναι τεράστιο πρότζεκτ, όλα τα παιδιά του εφηβικού προσπαθούν αν διεκδικήσουν μια θέση στο αντρικό. Έπαιξα στο εφηβικό πέρυσι, υπήρχε εξαιρετική συνεργασία και ελπίζω να συνεχιστεί».

«Το άναρχο μπάσκετ μας βγήκε σε καλό»

Ο γκαρντ, Μιχάλης Λούντζης σε δηλώσεις του ανέφερε πως το άναρχο μπάσκετ βγήκε σε καλό και ήταν αυτό που οδήγησε εν τέλει στο θρίαμβο. Συγκεκριμένα:

Για τον τελικό κόντρα στην Τουρκία: «Ηταν πολύ δύσκολο. Ηταν ο τελικός. Όλοι ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο ματς. Η εικόνα που είχαμε δείξει κόντρα στην Τουρκία στο πρώτο ματς δεν ήταν η ίδια. Ήταν πολύ έτοιμη. Στο τέλος με την άμυνα και τη βοήθεια του κόσμου πήραμε τη νίκη και το τρόπαιο».

Για το άναρχο μπάσκετ στο φινάλε του αγώνα: «Η τακτική ήταν πάρα πολύ καλή. Έτσι μας ανάγκασαν να παίξουμε ένα άναρχο μπάσκετ και ευτυχώς μας βγήκε σε καλό. Μπορούμε να πούμε ότι είναι μία άτυπη ρεβάνς για το Ηράκλειο».

Για το ότι οι συνομήλικοί του κάνουν διακοπές και εκείνος πήρε μέρος στο τουρνουά:
«Κάθε παιδί επιλέγει το τι θέλει να κάνει. Από την στιγμή που κάνουμε αυτό που μας αρέσει το ευχαριστιόμαστε και δεν μπορώ να πω ότι είναι θυσία. Τώρα οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Η οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί μας στηρίζει και είναι μαζί μας. Ήταν σαν ένα ευχαριστώ που πήγαμε και τους αγκαλιάσαμε στο τέλος».

Για την κατάκτηση του χρυσού: «Το γεγονός ότι το κατακτήσαμε σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Το 2008 πάλι η ομάδα είχε βγει πρώτη. Το ότι το κατακτήσαμε είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Για την παράδοση που έχει δημιουργήσει το μπάσκετ: «Εδώ στην Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και χθες καταφέραμε και εμείς με τον τρόπο μας να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο».

Για το τι θα έχει να θυμάται σε τρία χρόνια από τώρα: «Αυτό που θα θυμάμαι είναι η ανατροπή με την Τουρκία. Δεν ήταν ότι κερδίζαμε. Χάναμε σε όλο τον αγώνα και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να γίνει αυτή η ανατροπή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου