ΤΟΠΙΚΟ

Φιλικό «ξεμούδιασμα» για Ρήγα με τριάρα

φιλικό-ξεμούδιασμα-για-ρήγα-με-τριά-393220

Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη μονοτονία της προετοιμασίας, κερδίζοντας σε φιλική αναμέτρηση στο Βελεστίνο την ομάδα του Μαγνησιακού με 3-0.

Ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας του Ρήγα Φεραίου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το επίπεδο της φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης του ρόστερ, δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα, ενώ χρησιμοποίησε 24 ποδοσφαιριστές.

Ρεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανάμεσά τους τρεις τερματοφύλακες, που χρησιμοποιήθηκαν από 30 αγωνιστικά λεπτά (Τσουμπέκος, Κεφαλάς, Τριανταφύλλου) και τέσσερις νεαροί παίκτες από τις ακαδημίες του συλλόγου του Βελεστίνου (Κουσκουρίδας, Αραμπατζής, Καραβασίλης, Κατσόλιο), συνεχίζοντας την παράδοση, όσον αφορά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, αγωνίστηκαν και οι νεαροί Πέτσης, Πάσχος και Αποστολίδης, που τις τελευταίες μέρες προπονούνται με την ομάδα του Ρήγα και συμφώνησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στους κυανόλευκους.

Το πρώτο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 23’, όταν μετά από την όμορφη εκτέλεση κόρνερ του Σπαθή, ο Ζενούνι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ρήγας διπλασίασε τα τέρματά του, σφραγίζοντας αυτήν τη φιλική νίκη. Συγκεκριμένα, στο 57’ ο Τσίπι με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Νίκο Μιαρίτη μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον νεαρό επιθετικό να μη δυσκολεύεται να σκοράρει. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Σπύρος Γκάγκας στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης, με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, γράφοντας το 3-0.
Επόμενο προγραμματισμένο φιλικό για τους Βελεστινιώτες στις 14 Αυγούστου, με αντίπαλο την Πύδνα Κύτρους, ύστερα κι από την αναβολή της αναμέτρησης με τη Νίκη. Ο Λάκης Μπακάλης ήδη έχει έρθει σε επαφή με ομάδες, για τη διεξαγωγή φιλικού το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η 11αδα του Ρήγα, στο φιλικό με αντίπαλο τον Μαγνησιακό: Τσουμπέκος, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Αποστολίδης, Σπαθής, Χατζής, Γουτούλης, Γεωργατζής, Ζενούνι, Τσίπι, Ν. Μιαρίτης.
Στην αναμέτρηση αγωνίστηκαν επίσης και οι: Κεφαλάς, Δ. Μιαρίτης, Αλεξίου, Γκάγκας, Γούτσιος, Γάρος, Πάσχος, Πέτσης, Κουσκουρίδας, Αραμπατζής, Καραβασίλης, Τριανταφύλλου, Κατσόλιο.

Στα κυανόλευκα ο Πέτσης, επέστρεψε ο Πάσχος

Σε ακόμη μία προσθήκη προχώρησε η ομάδα του Βελεστίνου, αφού συμφώνησε με ένα από τα πλέον υποσχόμενα ταλέντα του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου, το Βασίλη Πέτση. Ο Βολιώτης μέσος, που έχει αγωνιστεί και στις Μικτές της ΕΠΣΘ, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία του Ερμή Βόλου και στη συνέχεια πέρασε από τις ομάδες Νέων του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου. Στο πρώτο μισό συμμετείχε στο πρωτάθλημα Νέων της Super League, υπό τις οδηγίες του Παντελή Βαρβέκη, με τους κυανόλευκους της Νίκης να πραγματοποιούν εξαιρετική παρουσία, ενώ στο δεύτερο μισό ήταν μέλος της Κ17 του Ολυμπιακού Πειραιώς, όπου με προπονητή τον παλαίμαχο τον Πειραιωτών, Δημήτρη Μαυρογενίδη, πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις εν λόγω ηλικίες, μαζί με τον επίσης Βολιώτη, Ανδρέα Δερμιτζάκη.

Ο Βασίλης Πέτσης με το τρόπαιο του πρωταθλήματος της Super League K17

Ο 17χρονος Πέτσης συμφώνησε με το σύλλογο του Βελεστίνου και χθες πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή, έστω και σε φιλικό. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, τόνισε αναφορικά με τη νέα πρόκληση που του παρουσιάζεται:

«Είναι μία ευκαιρία για μένα και προοπτική η μετακίνησή μου στο Ρήγα Φεραίο. Είμαι 17 χρονών και θα ανήκω σε ομάδα Γ’ Εθνικής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το επίπεδο είναι καλό στο πρωτάθλημα και ο Ρήγας είναι πλέον μία από τις σταθερές δυνάμεις της κατηγορίας. Θα έχω την ευκαιρία να πάρω συμμετοχές και εμπειρία προκειμένου να βελτιωθώ».

Τέλος, όσον αφορά το χθεσινό φιλικό, συμμετείχε και ο νεαρός Αποστολίδης, που προέρχεται από την ακαδημία του Αστέρα Ριζομύλου και αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Πάσχος είναι επιθετικός και επιστρέφει στο Ρήγα Φεραίο, ενώ πέρυσι ήταν στην Κ20 της Νίκης και τον Πύρασο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου