ΤΟΠΙΚΟ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Α. Κεχαγιάς

πρωταθλητής-ελλάδας-ο-α-κεχαγιάς-494140

Ο Βολιώτης αθλητής κατέκτησε την πρωτιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing στα 80 κιλά

Στις 24/5 στο κατάμεστο κλειστό στάδιο των Σερρών (περίπου 3.500 θεατές) πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing (Α/Γ, Ε/Ν ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.) και τη βοήθεια του Δήμου Σερρών. Ο Βολιώτης αθλητής (του Α.Ο. ΒΟΛΟΥ) Ανδρέας Κεχαγιάςέλαβε μέρος στην κατηγορία έως 80 κιλά και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση αποκλείοντας τα φαβορί της κατηγορίας του.

Μόνο εύκολος δεν ήταν ο «δρόμος» για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή από τον Ανδρέα Κεχαγιά αφού χρειάστηκε να δείξει μεγάλη θέληση, πάθος, στρατηγική και υψηλές τεχνικές ικανότητες για να πάρει την πρωτιά.

Στον 1ο αγώνα αντιμετώπισε αθλητή από την Κέρκυρα και μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο γύρο και βλέποντας τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου του (ήταν αισθητά αργός στις αντιδράσεις) πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους δύο επόμενους γύρους και με γρήγορα χαμηλά, μεσαία, λακτίσματα και γροθιές (ντιρέκτ, χουκ) ανάγκασε τον Κερκυραίο αθλητή να σταματήσει δύο φορές από τον πόνο που προκλήθηκε στα πλευρά και να μετρήσει ο διαιτητής για νοκ ντάουν.

Στον 2ο αγώνα αντιμετώπισε αθλητή από την Κορινθία με πολύ δυνατά χέρια και χαμηλά λακτίσματα αλλά επιρρεπή στα ψηλά λακτίσματα με αποτέλεσμα ο Βολιώτης να το «εκμεταλλευτεί», να τον περιμένει στην άμυνα και να αντιδρά σε πρώτο χρόνο, πετυχαίνοντας δυνατά περιστροφικά και μπροστινά λακτίσματα και δυνατά χουκ στο κεφάλι. Πρέπει να τονιστεί ότι ο Κορίνθιος αθλητής είχε μόλις δύο χαμηλά εσωτερικά λακτίσματα και ένα δυνατό ντιρέκτ.

Στον ημιτελικό ο Ανδρέας Κεχαγιάς αντιμετώπισε το φαβορί της κατηγορίας από τη Θεσσαλονίκη και πρώην πρωταθλητή στην πυγμαχία στα 76 κιλά.

Ο αντίπαλος αιφνιδίασε τον Κεχαγιά από την έναρξη του αγώνα περνώντας κατευθείαν στην επίθεση παρασύροντάς τον στο παιχνίδι του μόνο με γροθιές προσπαθώντας να του δώσει δυνατά χτυπήματα με σκοπό να τον βγάλει γρήγορα εκτός μάχης, καταφέρνοντας μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα του 1ου γύρου να τον βρει με ένα γερό χουκ και να πέσει κάτω ο βολιώτης αθλητής. Ομως κατάφερε να σηκωθεί στα 6΄΄. Στους δύο επόμενους γύρους ο Κεχαγιάς άλλαξε την τακτική του και πέρασε στην αντεπίθεση χρησιμοποιώντας πολύ δυνατά χαμηλά και μεσαία λακτίσματα με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να μην μπορεί να βγάλει τις σωστές άμυνες λόγω των δυνατών χτυπημάτων, να χάσει εντελώς τον ρυθμό του και να πέφτει κάτω. Ετσι, 1 λεπτό πριν το τέλος του 3ου γύρου ο αντίπαλος του Κεχαγιά εγκατέλειψε τον αγώνα μόνος του έπειτα από έντονο πόνο στο αριστερό πλευρό.

Στον τελικό ο Βολιώτης αθλητής αντιμετώπισε αντίπαλο από την τοπική πόλη και με τη συμπαράσταση των φιλάθλων που «προσπάθησαν» να τον ωθήσουν προς την νίκη πήρε το χρυσό μετάλλιο. Ο Βολιώτης αθλητής ακολούθησε την ίδια τακτική όπως στον ημιτελικό, πήρε από την αρχή του αγώνα καθαρό προβάδισμα με δυνατά σημεία, κεφάλι, πλευρά, ήλεγχε τον αγώνα χαλώντας τις επιθέσεις του αντιπάλου, που είχε εκνευριστεί από τις άστοχες επιθέσεις του και δίκαια έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Mε την επιτυχία αυτή ο Βολιώτης αθλητής θα συμπεριληφθεί σε όλους τους αγώνες της Εθνικής ομάδας και κυρίως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 W.P. K.Ι.A.

Να σημειωθεί τέλος ότι κατά τα διαλείμματα των αγώνων πολλοί αθλητικοί σύλλογοι από διαφορετικά συστήματα πολεμικών τεχνών παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ επιδείξεων αυτοάμυνας από μικρούς και μεγάλους αθλητές που καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές. Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν ακόμα η Δημοτική αρχή της πόλης, ο πρόεδρος, Θωμάς Σμιάρης, με όλα τα στελέχη της Ομοσπονδίας και παλιοί πρωταθλητές του αθλήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου