ΤΟΠΙΚΟ

Εξετάσεις Kick Boxing και σεμινάριο Brazilian Jiu Jitsu

εξετάσεις-kick-boxing-και-σεμινάριο-brazilian-jiu-jitsu-498044

Η εβδομάδα από 16 έως 23 Μαΐου 2015 ήταν γεμάτη με αθλητικές δραστηριότητες στη σχολή των Fighters στο Βόλο. Το Σάββατο στις 16 Μαΐου έφτασε στο Βόλο ο παγκόσμιος πρωταθλητής Brazilian Jiu Jitsu, Joe Hurst.

Ο Joe Hurst ταξίδεψε από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ στο Βόλο, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει μέρος των γνώσεών του σε αυτοάμυνα και Brazilian Jiu Jitsu στην ομάδα BJJ «Myrmidons» που προπονείται στη σχολή των Fighters.

Στο σεμινάριο, το οποίο διήρκησε 7 ημέρες, έγινε ανάλυση αγωνιστικών στρατηγικών και διδάχθηκαν εξειδικευμένες τεχνικές υποταγής που έχουν ουσιαστική εφαρμογή στην απόλυτη τέχνη της υποταγής, όπως πολύ εύστοχα χαρακτηρίζεται το Brazilian Jiu Jitsu.

Ο Joe Hurst, ο οποίος έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν τους «Myrmidons», διαπίστωσε τη σημαντική βελτίωση της ομάδας σε αγωνιστικό και τεχνικό επίπεδο, που οφείλεται στις καθημερινές προπονήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στους Fighters με την καθοδήγηση του διπλωματούχου προπονητή του τμήματος BJJ, Γρηγόρη Κατσαρού.

Επίσης, την Τετάρτη 20 Μαΐου στη σχολή των Fighters πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις ζωνών στο Kick Boxing.

Στις εξετάσεις συμμετείχαν αθλητές των ακαδημιών και ενήλικοι κάθε επιπέδου, από τους λιγότερο έμπειρους που προπονούνται στο Kick Boxing μόνο μερικούς μήνες, μέχρι αθλητές τεχνικά καταρτισμένους σε υψηλό επίπεδο ζώνης και ικανούς να επιτύχουν σημαντικές αγωνιστικές διακρίσεις.

Επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης ήταν ο head instructor των Fighters και ομοσπονδιακός τεχνικός, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητών. Διαπίστωσε ότι η τεχνική τους βελτίωση είναι εμφανής, ότι το επίπεδο της ομάδας έχει ανέβει σε βαθμό ανταγωνιστικό και ότι η ομάδα βαδίζει με απόλυτη συνέπεια στον αρχικό σχεδιασμό και στις προσδοκίες του προπονητικού team, όσον αφορά στην προοπτική για μια υψηλού επιπέδου αγωνιστική ομάδα Kick Boxing, η οποία θα εκπροσωπεί επάξια τους Fighters και την πόλη του Βόλου.

Τα διπλώματα πιστοποίησης ζώνης στους επιτυχόντες στις εξετάσεις θα απονεμηθούν μόλις ετοιμαστούν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing (ΠΟΚ).

Οι επικεφαλής του προπονητικού team των τμημάτων των Fighters, Κώστας Τσάπρας και Γρηγόρης Κατσαρός, δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας, καθώς τα τμήματα Kick Boxing και Brazilian Jiu Jitsu είναι παρόντα σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις και διακρίνονται χάρη στην ποιότητα των προπονήσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά στη σχολή.

Οι προπονήσεις στους Fighters συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι τόσο για τους αθλητές που προετοιμάζονται για τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις, όσο και για αυτούς που επιλέγουν το Kick Boxing και το Brazilian Jiu Jitsu για τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης μέσω μιας ολοκληρωμένης μορφής εκγύμνασης.

Πέραν όμως των σωματικών ωφελειών, ο συνδυασμός του Kick Boxing με το Brazilian Jiu Jitsu που απευθύνονται σε κάθε φύλο και ηλικία, προσφέρει τις σημαντικότερες γνώσεις ρεαλιστικής αυτοάμυνας και συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της αυτοπεποίθησης των αθλούμενων. Η συνεργασία των Fighters με τους Myrmidons αποτελεί την εγγύηση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ομάδας τα επόμενα χρόνια σε Kick Boxing, Brazilian Jiu Jitsu και Mixed Martial Arts (MMA), αθλήματα που διδάσκονται στη σχολή των Fighters από εξειδικευμένους, έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές, κατόχους διπλωμάτων προπονητή από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου