ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ατυχία και το αντιποδόσφαιρο!

η-ατυχία-και-το-αντιποδόσφαιρο-501013

Εχασε 0-1 ο Ολυμπιακός Βόλου στο ΕΑΚ και από τον Απόλλωνα που πήρε το διπλό κάνοντας καθυστερήσεις!

Ο Ολυμπιακός Βόλου για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν καλύτερος, όμως έχασε αυτή τη φορά όχι μόνο από την ατυχία του, αλλά και από το αντιποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του Απόλλωνα που πέτυχε ένα γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους και στην επανάληψη προσπάθησε -και κατάφερε- με καθυστερήσεις να το κρατήσει και έτσι έφυγε με τους τρεις βαθμούς (0-1) από το ΕΑΚ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός που απέναντι σε ομάδες που παίζουν ανοικτό ποδόσφαιρο δείχνει καλό πρόσωπο, χθες πλήρωσε εκτός από την αστοχία και τη χαμένη συγκέντρωση στο φινάλε του α’ μέρους και το γεγονός ότι δεν είχε τρόπο να σκοράρει απέναντι στην ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη που έκανε τα πάντα(!) να κρατήσει το υπέρ της σκορ.

Επί της ουσίας όμως ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς νίκη και χωρίς γκολ στο Βόλο σε ένα ακόμη ματς για τα πλέι οφ της Football League αφήνοντας και πίσω τις ελπίδες για την 3η θέση. Μια τρίτη θέση που επί του παρόντος δεν προσφέρει τίποτα, ωστόσο τώρα ο Απόλλων και η ΑΕΛ είναι αυτοί που ελπίζουν ότι εφόσον προκύψει «θέμα» με τη Βέροια στη μεγάλη κατηγορία θα κληθούν να καλύψουν το όποιο πιθανό κενό. Ουσιαστικές ελπίδες, εξάλλου, για τη 2η θέση και από τις δυο ομάδες δεν υπάρχουν αφού η «ελαφρά ταξιαρχία» απέχει 9 πόντους από τον Ηρακλή και οι «βυσσινί» 10, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 4 βαθμούς και χωρίς νίκη και γκολ στο Βόλο.

Το γκολ για τον Απόλλωνα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Ανγκούλο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Ολυμπιακός που υπερείχε στο πρώτο μέρος που παίχτηκε ποδόσφαιρο είχε ευκαιρίες και δοκάρι με το Διαμαντόπουλο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το χθεσινό ματς με μια αλλαγή αφού ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προτίμησε τον Μακρυδημήτρη για το κέντρο της άμυνας αντί του Μπάρμπα. Ετσι, στην αρχική ενδεκάδα ο Ρίζος ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Ζέρης, αριστερά ο Μπουτζίκος και στόπερ οι Μπάρμπας, Γιαλούσης με αμυντικά χαφ τους Τριανταφυλλάκο, Κυζιρίδη, στα πλάγια τους Μπιτάνγκ και Σκοπελίτη και τον Θέο πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Εκτός από την ατυχία στις ευκαιρίες άτυχος ήταν και Μπουτζίκος που τραυματίσθηκε και άφησε τη θέση του πριν το ημίωρο στο Μαργαρίτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 44λεπτο ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν, καθώς σε τέσσερις περιπτώσεις βρέθηκαν κοντά στο γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ενώ έφτασαν μια «ανάσα» στις καθυστερήσεις από το 0-2, με τον Ρίζο να σώζει την εστία του στο σουτ του Φαρινόλα.

Στο 13’, ο Μπιτάνγκ, από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή έπιασε το πρώτο σουτ με τον Ταΐρη να πέφτει και να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα, ενώ στο 15’ ο Θέος έφυγε από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έβγαλε τη σέντρα και ο Διαμαντόπουλος με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του Ταΐρη. Στο 18’ ο Θέος με ωραία ατομική προσπάθεια βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Απόλλωνα.

Μία ακόμη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 35’ όταν ο Γιαλούσης εκτέλεσε φάουλ και ο Τριανταφυλλάκος έπιασε το σουτ με τον Ταΐρη να διώχνει σωτήρια με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού του!

Κόντρα στη ροή του αγώνα και από αδράνεια στη βολιώτικη άμυνα ο Απόλλων κατάφερε στο 45’ να πετύχει γκολ όταν ο Φαρινόλα άφησε με κοντινή πάσα στον Ανγκούλο, ο οποίος πλάσαρε για να γράψει το 0-1, ενώ λίγο μετά ο Φαρινόλα βγήκε τετ α τετ με τον Ρίζο να διώχνει σωτήρια με τα πόδια…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει τον Απόλλωνα που παίζοντας με καθυστερήσεις πήρε αυτό που ήθελε και απείλησε μόνο μια φορά με σουτ του Τζιώρα.

Ο Ολυμπιακός έχασε τη σπουδαία ευκαιρία στο 77’ όταν ο Διαμαντόπουλος πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει και στο κεφάλι του Γεωργίου, αλλά ο Ταΐρης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ κι ενώ ως το τέλος οι φιλοξενούμενοι ροκάνιζαν το χρόνο.

Ελευθερόπουλος: «Δεν ήθελε να μπει»

«Δεν ήθελε να μπει η μπάλα γκολ» είπε μετά το ματς ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που μάλιστα «κατηγόρησε» τον Απόλλωνα για τις καθυστερήσεις στο δεύτερο ημίχρονο, αναφέροντας ότι αυτό αδικεί και τον προπονητή τους Αλ. Βοσνιάδη.

Πάντως για μια ακόμα φορά εξήρε τις προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού στα πλέι οφ κάνοντας λόγο για πολύ καλή εικόνα.

«Στο πρώτο μέρος, είχαμε δύο δοκάρια και κάποιες προσπάθειες με τον Κλάρενς. Αν δεν θέλει να μπει η μπάλα, δεν θέλει. Ο Απόλλων ήθελε μία ευκαιρία για να κλειδώσει το παιχνίδι, σκόραρε σε μια φάση από δικό μας λάθος. Η ομάδα προσπάθησε με κάθετο τρόπο να διασπάσει τον αντίπαλο. Στα παιδιά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια. Για το δεύτερο ημίχρονο, τώρα. Τη γνώμη μου για τον κ. Βοσνιάδη την έχω πει μετά το ματς του πρώτου γύρου. Σε λίγες ημέρες θα είμαστε μαζί για ένα μήνα για το UEFA pro. Η εικόνα του ποδοσφαίρου να πέφτουν όλοι κάτω, τον αδικεί. Τον αδικεί όλα αυτά που έχει πετύχει. Οι διοικήσεις να αναλογιστούν αν μεγαλώνουν ή μικραίνουν οι ομάδες τους. Και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές εάν είναι έρμαια, υποχείρια. Αυτά για το δεύτερο ημίχρονο».

Σε ερώτηση σχετικά με την έλλειψη του γκολ, επισήμανε: «Με τη Λάρισα πόσες τελικές είχαμε; Αμα είχαμε ανοίξει το σκορ στο δοκάρι, θα ήταν διαφορετικά σήμερα. Το παιχνίδι μας βελτιώνεται κατά τη γνώμη μου, παιχνίδι με παιχνίδι, βελτιώνεται αισθητά. Είναι πάρα πολύ η εικόνα στα πλέι οφ. Μας λείπει μόνο το γκολ. Η εικόνα μας είναι πάρα πολύ καλή αν εξαιρέσετε το παιχνίδι με τον Ηρακλή».

Από την πλευρά του ο Αλέκος Βοσνιάδης δήλωσε: «Μια εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που δεν έχει αποτελέσματα αλλά έχει πολύ βελτιωμένη εικόνα, φαίνεται η δουλειά του συναδέλφου. Βρισκόμαστε στην τρίτη θέση, αυτός είναι ο στόχος μας, θα κοιτάξουμε να την κλειδώσουμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, καλή συνέχεια στον αντίπαλο», ενώ από πλευράς Απόλλωνα ο Βολιώτης Δ. Καραδέμητρος, τόνισε: «Αποκλειστικός σκοπός ήταν να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς» και σχολιάζοντας τη λέξη έρμαια είπε ότι ήταν άτυχος χαρακτηρισμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου