ΤΟΠΙΚΟ

Ξεχώρισε ο ΝΟΒΑ στο Πανελλήνιο Καταδύσεων

ξεχώρισε-ο-νοβα-στο-πανελλήνιο-καταδύ-502340

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καταδύσεων ΟΠΕΝ, Γ’ και Δ’ Κατηγορίας διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου. Εκεί, ο ΝΟΒΑ ξεχώρισε, καταλαμβάνοντας στη Γ’ και Δ’ Κατηγορία την 3η θέση στη γενική βαθμολογία των σωματίων, αλλά και σε αυτές των αγοριών και κοριτσιών, ενώ στην κατηγορία ΟΠΕΝ κατέκτησε την πρωτιά στα κορίτσια, τη 2η θέση στη γενική βαθμολογία και την 3η στα αγόρια. Οσον αφορά τη γενική βαθμολογία, την 1η θέση κατέκτησε η Αργώ από την Αθήνα στη Γ’ και Δ’ Κατηγορία, ενώ στην ΟΠΕΝ πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός με μικρή διαφορά από το σύλλογο του Βόλου. Συγκεκριμένα, μάζεψε 74 βαθμούς, σε αντίθεση με τους 68 του ΝΟΒΑ. Συνολικά συμμετείχαν επτά σωματεία και οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας.

Από την πλευρά του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναύτες, στην Κατηγορία Γ’ και Δ’, κατακτήθηκαν δύο χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια. Στα κορίτσια, η Ευαγγελία – Μαρία Λαγάρα πανηγύρισε δύο χρυσά στα 1 και 3 μ. και ένα χάλκινο στα σταθερά, ενώ ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν δεύτερος στο 1 μ.

Στην ΟΠΕΝ κατηγορία, οι αθλητές του ΝΟΒΑ κατέκτησαν πέντε δεύτερες θέσεις. Ο Νίκος Αφέντος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου σε 1μ., 3μ. και στα σταθερά, ενώ η Αλίκη Καρανάσου ήταν επίσης δεύτερη σε 1 και 3 μ.. Στη βαθμολογία, τα κορίτσια του βολιώτικου συλλόγου κατέκτησαν την 1η θέση, τα αγόρια την 3η, ενώ στη γενική ο ΝΟΒΑ ήταν 2ος. Τέλος, ο Τρικαλινός Στέφανος Παπαρούνας, πρώην αθλητής του ΝΟΒΑ, που πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Ακαδημίας Φυρίγου κατέκτησε το χρυσό από τα 3μ.

Ο έφορος του ΝΟΒΑ, Κωνσταντίνος Κουτρομάνος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, τόνισε αναφορικά με την παρουσία των Βολιωτών στο Πανελλήνιο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν με το κολυμβητήριο: «Η διοργάνωση πήγε πολύ καλά. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Παλέψαμε για να φέρουμε τη διοργάνωση στο Βόλο, γιατί ήθελαν να τη δώσουν στην Πάτρα, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Κατηγορίες Α’ και Β’. Κάναμε προσπάθεια, πήραμε τη διοργάνωση στο Βόλο, ενισχύοντας έτσι την τοπική κοινωνία. Είμαστε ευχαριστημένοι. Απλά αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με το κολυμβητήριο. Ηταν κλειστό και μας το παρέδωσαν τρεις ημέρες πριν τους αγώνες, δυσκολεύοντας έτσι την προετοιμασία μας».

Από το ΝΟΒΑ, στο Πανελλήνιο συμμετείχαν οι εξής αθλητές-ριες:

Στην Κατηγορία ΟΠΕΝ

Αγόρια: Αφέντος Νίκος, Βαβαλιός Νίκος, Αγγλογάλλος Αναστάσιος.

Κορίτσια: Καρανάσου Αλίκη, Σιώρου Ευρυδίκη, Μπουραζάνα Κατερίνα.

Στην Κατηγορία Γ’, Δ’:

Κορίτσια: Λαγάρα Ευαγγελία – Μαρία, Τσοκανάκη Ελενα, Μαλακασιώτη Ελευθερία, Στουκογιάννη Μαρία, Μέλλιου Μυρσίνη.

Αγόρια: Παππάς Αριστείδης, Ρήγας Θεόδωρος, Νικολόπουλος Νίκος, Νικολόπουλος Αλέξανδρος, Ιωάννου Λευτέρης.

ΚΩΝ. ΜΑΤΗΣ

Ο ΝΟΒΑ σήκωσε το κύπελλο της πρωτιάς στα κορίτσια

Τρία ασημένια για το Νίκο Αφέντο, πρωτιά για το Στέφανο Παπαρούνα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου