ΤΟΠΙΚΟ

Παγκόσμια επιτυχία ο Μαργαριτόπουλος

παγκόσμια-επιτυχία-ο-μαργαριτόπουλο-503761

Ο αθλητής του Α.Σ. Βόλου Πήγασος βγήκε δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα shidokan karate

Με βολιώτικη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη το παγκόσμιο πρωτάθλημα shidokan karate με τη συμμετοχή 30 χωρών και με τον αθλητή Κ. Μαργαριτόπουλο του Α.Σ. Βόλου Πήγασος να είναι δεύτερος στην κατηγορία των +95kg.

Οι αγώνες ήταν πλήρους επαφής (knock down) με ρίψεις και ακινητοποιήσεις. Το πολύ υψηλό επίπεδο των αθλητών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων. Εκτός του shidokan αγωνίστηκαν και άλλα συστήματα με παρόμοια τεχνοτροπία.

Η ελληνική αποστολή απέσπασε δύο δεύτερες θέσεις στις κατηγορίες -85kg και +95kg με τους αθλητές Νταϊλιάννη Αχιλλέα του Α.Σ.Samurai TΤρικάλων και Μαργαριτόπουλο Κων /νο του Α.Σ. Βόλου Πήγασος αντίστοιχα. O αθλητής Γκούμας Αχιλλέας (A.Σ.Shidokan Καλαμπάκας) δεν κατάφερε να προκριθεί παρά την πολύ καλή εμφάνισή του. Ο Γκούμας το 2013 στο παγκόσμιο που έγινε στο Τόκυο κατέλαβε την 2η θέση στην ιδία κατηγορία.

Ο Μαργαριτόπουλος κέρδισε δύο αθλητές από Ουγγαρία και Η.Π.Α, με knock out και έχασε στον τελικό από Ολλανδό αθλητή με απόφαση των κριτών. Ο Μαργαριτόπουλος ήταν το φαβορί της κατηγορίας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στον τελικό η νίκη χάθηκε στις λεπτομέρειες στην παράταση, αποσπώντας όμως τα εύσημα από τον αρχηγό του συστήματος kancho Soeno Yoshiji.

Ο Νταϊλιάννης έφτασε στον τελικό έχοντας δύο νίκες επίσης με knock out, σε2 αθλητές από την Ουγγαρία και έχασε στον τελικό από τον Ουκρανό Παγκόσμιο πρωταθλητή Michael Godinets.

Στα ΚΑΤΑ γυναικών η Αϊστράτη Γεωργία (Α.Σ. Βόλου Πήγασος) έχοντας άριστη απόδοση ανάμεσα σε εννέα αθλήτριες επέδειξε την τεχνική του shidokan (basai dai-seienchin) μιας και ήταν η μοναδική εκπρόσωπος στις γυναίκες, η βαθμολογία όμως δεν της επέτρεψε να προκριθεί στον τελικό.

Ο Καραγιώργος Χρήστος (Α.Σ.Shidokan Καλαμπάκας) στα ΚΑΤΑ ανδρών, παρά την πολύ καλή εμφάνιση, δεν κατάφερε να προκριθεί.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Ελληνικού shidokan Kyoshi Kατσούρας Λήο 7dan, o sensei Λιούλιος Δημήτριος 4dan και ο Μπουρλίδης Δρόσος 2dan από τη Ρόδο.

Επισης έγινε σεμινάριο και εξετάσεις μαύρων ζωνών shidokan karate από τον αρχηγό του συστήματος.

Το απόγευμα στη συγκέντρωση των αντιπροσώπων μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της διεξαγωγής του επόμενου παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα shidokan karate αποφασίστηκε να διεξήχθη στην Ελλάδα και στην πόλη του Βόλου στις 11 Ιουνίου 2016.

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει το shidokan karate θα αποτελείται από 20 αθλητές -αθλήτριες υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Οργάνωσης shidokan που θα γνωστοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες. H Ελληνική Οργάνωση shidokan και ο Α.Σ. Βόλου Πήγασος ευχαριστούν για την προσφορά τους στην αποστολή, τους χορηγούς: Reef café και τον Παυλόπουλο Χάρη, Puerto café στην παραλία του Βόλου, ARTΙGIANO και τον Ιορδανίδη Βασίλειο (ταπετσαρίες επίπλων), COUGAR – αθλητικά είδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου