ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέρασε από την Κρήτη και… ελέγχει την τύχη του

πέρασε-από-την-κρήτη-και-ελέγχει-την-537558

Μετά το μεγάλο διπλό της ομάδας του Α.Σ. Βόλος 2004 με 2-0 απέναντι στον Εργοτέλη στο γήπεδο «Μαρτινένγκο» του Ηρακλείου, οι ερυθρόλευκες έμειναν «ζωντανές» στο κυνήγι της σωτηρίας στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών. Η ολοκλήρωση της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής βρήκε τις Βολιώτισσες ισόβαθμες με τον Αρη στην 8η θέση (15 βαθμοί). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε χθες με 0-3 εντός έδρας στο ντέρμπι της πόλης απέναντι στον ΠΑΟΚ και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στη βαθμολογία.

Πλέον, κατά την τελευταία αγωνιστική (18η, 10/5), ο Α.Σ. Βόλος 2004 αγωνίζεται ξανά στην Κρήτη, αλλά αυτήν τη φορά στα Χανιά, απέναντι στην τοπική ομάδα. Επαναφέροντας τις μνήμες των περσινών συμβάντων στο νησί και τη μη τέλεση του αγώνα, ο οποίος ορίστηκε σε νέα ημερομηνία, και ενώ ουσιαστικά υπήρχε υπαιτιότητα των γηπεδούχων, οι Βολιώτισσες, αδυνατώντας να ταξιδέψουν εκ νέου στο νησί, όχι μόνο έχασαν στα… χαρτιά το παιχνίδι, αλλά δέχθηκαν και αφαίρεση βαθμών (-2) τόσο από το περσινό, όσο και από το φετινό πρωτάθλημα. Μία αφαίρεση βαθμών που μπορεί να αποδειχθεί κομβική για τη σωτηρία. Με νίκη απέναντι στα Χανιά, θα πετύχουν τον πολυπόθητο στόχο της παραμονής και δεν θα ασχοληθούν με το αποτέλεσμα ανάμεσα σε Γλυφάδα και Αρη, αφού οι Βολιώτισσες έχουν υπέρ τους τις ισοβαθμίες.

Το περασμένο Σάββατο, στο γήπεδο «Μαρτινένγκο», οι ερυθρόλευκες του Στάθη Χατζή, μετά από μία ψυχωμένη εμφάνιση, επικράτησαν με 2-0. Μεγάλη πρωταγωνίστρια η Φαίδρα Λόγου, η οποία πέτυχε και τα δύο τέρματα. Μόλις στο 9’, μετά από σέντρα της Μ. Οικονόμου και κεφαλιά – πάσα της Σύρμου, η Λόγου με δεξί σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ, ενώ στο 12’, μετά από εκτέλεση φάουλ της Κόντου στο κέντρο, η Σύρμου έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ξανά η Λόγου με εξωτερικό δεξί σουτ νίκησε για δεύτερη φορά την αντίπαλη τερματοφύλακα. Στο υπόλοιπο παιχνίδι ο Εργοτέλης είχε την υπεροχή, αλλά ήταν ανούσια. Από την άλλη η ομάδα του Βόλου αμυνόταν σωστά και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, ενώ έχασε ευκαιρίες με τις Λόγου και Σύρμου για την επίτευξη ευρύτερου σκορ.

Χατζής: «Ακόμη μία μάχη»

Ικανοποιημένος αλλά και προσγειωμένος ενόψει του παιχνιδιού της τελευταίας αγωνιστικής που θα κρίνει την υπόθεση «σωτηρία», εμφανίστηκε ο τεχνικός του βολιώτικου συλλόγου, Στάθης Χατζής, ο οποίος μιλώντας μετά το μεγάλο διπλό, τόνισε: «Είναι μία μεγάλη νίκη. Ευχαριστώ πάρα πολύ, πάνω απ’ όλα τα κορίτσια, τα οποία έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους, για να φτάσουμε στο μεγάλο διπλό. Περιμένουμε ακόμη μία μάχη για να σώσουμε την παρτίδα και να πανηγυρίσουμε τη σωτηρία».

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αποστολάκη, Ζέρβα, Αραβιάκη (80’ Σταγάκη), Δούκα, Αντωνακάκη (46’ Πυθαρούλη), Τριβιζάκη, Κυδωνάκη, Νικηταρά (73’ Ξυλούρη), Ξέρα, Πυθαρούλη, Λαζανάκη.

ΒΟΛΟΣ 2004: Νάση, Γουγούση, Βέτσικα, Μπαλαμούτη (20’ λ.τρ. Γρηγοριάδη), Κόντου, Παπασακελλαρίου, Γάτσιου, Τσιρδάνη, Λόγου (90’ Πούλιου), Μ. Οικονόμου (87’ Αβντόλι), Σύρμου.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Εργοτέλης – Βόλος 2004 0-2

Ελπίδες Καρδίτσας – Ικαρος α.α.3-0

Αρης – ΠΑΟΚ 0-3

Γλυφάδα – Χανιά 3-3

Αμαζόνες Δράμας – Ατρόμητος 5-0

Η Βαθμολογία

1.ΠΑΟΚ 45

2.Αμαζόνες Δράμας 39

3.Ελπίδες Καρδίτσας 31

4.Γλυφάδα 29

5.Χανιά 26

6.Εργοτέλης 19

7.Ατρόμητος 19

8.Βόλος 2004* 15

9.Αρης 15

10.Ικαρος -8

*Ο Βόλος 2004 ξεκίνησε με ποινή -2, οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου