ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιασαν κορυφή τα κορίτσια της Νίκης

επιασαν-κορυφή-τα-κορίτσια-της-νίκης-537577

Στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος, τα κορίτσια της Νίκης Βόλου πραγματοποίησαν ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, στην τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΘ.

Το συγκρότημα του Γιάννη Στεργιόπουλου δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον Αίολο Τρικάλων, επικρατώντας με 70-55, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Οι κυανόλευκες την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψουν στην Καρδίτσα, όπου κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα θα διεκδικήσουν την προνομιούχο πρώτη θέση, που οδηγεί στην τελική φάση ανόδου στην Α2.

Ο αγώνας

Η ομάδα της Νίκης με εξαιρετική αγωνιστική διάθεση ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία στο παιχνίδι και με προεξάρχουσες τις Α. Γιαννοπούλου και την Μπράχου, προηγήθηκε στη λήξη της πρώτης περιόδου με 19-11. Οι γηπεδούχες με υπομονή στην επίθεση βρήκαν τις λύσεις απέναντι στη σύνθετη άμυνα του Αίολου και με διαδοχικά εύστοχα σουτ των Δ. Γιαννοπούλου , Α. Γιαννοπούλου και Μπράχου, έκλεισαν το ημίχρονο με διψήφια διαφορά πόντων (41-28).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι κυανόλευκες έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. Με όπλο την πολύ καλή αμυντική λειτουργία, η Νίκη εκτόξευσε το σκορ στο 55-33 στο 27’. Με μακρινό τρίποντο της Σπυροπούλου, η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε 57-39. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε, με τον προπονητή της Νίκης να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες του ρόστερ.

Οι Τρικαλινές εκμεταλλευόμενες τη χαλάρη διάθεση στην άμυνα των γηπεδούχων βρήκαν κάποιες λύσεις με τις Κεφαλά και Κοτζαϊτη, μειώνοντας σε 70-55, στη λήξη της αναμέτρησης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Στεργιόπουλος): Ματθαιαδάκη, Γεροκώστα 2, Μιχαηλίδου 2, Α. Γιαννοπούλου 19, Δ. Γιαννοπούλου 9 (1), Στρίγκου 2, Μυριτζή 8, Μπράχου 10 (1), Μουρδουκούτα 2, Χρήστου 4, Χαβαλέ 4, Παρασχάκη 9.

ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚ. (Τσιμέας): Κοματσιούλη, Κεφαλά 19 (2), Σιμορέλη 4, Σπυροπούλου 15 (1) Κοτζαϊτη 15 (1), Τσομπανίδου 2, Τσουτσουμπή.

Τα αποτελέσματα (9η αγωνιστική)

Νίκη – Αίολος Τρικ. 70-55

Ολυμπιάδα Λ.- ΑΕΒΔ 0-20 α.α

Ρεπό: Απόλλων Καρδ.

Η βαθμολογία

(9η αγωνιστική)

Θ. Ομάδα Β.

1. Νίκη 14

2. Απόλλων Καρδίτσας 13

3. Αίολος Τρικ. 10

4. ΑΕΒΔ 9

5. Ολυμπιάδα Λ. 1

Η τελευταία αγωνιστική (10η, 17/5)

Απόλλων Καρδ.- Νίκη

Αίολος Τρικ.- Ολυμπιάδα Λ.

Ρεπό: ΑΕΒΔ

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου