ΤΟΠΙΚΟ

Νίκη παραμονής ο Μαγνησιακός

νίκη-παραμονής-ο-μαγνησιακός-537586

Τι κι αν χρειάστηκε να περιμένει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού σφράγισε την παραμονή της στη Β’ Εθνική κατηγορία, κερδίζοντας χθες με 4-3 τον Αγροτικό Αστέρα Ημαθίας.

Στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής, οι κυανόλευκες πήραν την υπερπολύτιμη νίκη, έστω και αν καρδιοχτύπησαν στο φινάλε, πετυχαίνοντας έτσι την παραμονή τους στην κατηγορία στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος.

Οι παίκτριες του Θόδωρου Κατσαμόρα ένιωσαν την ψυχρολουσία στο 1ο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, με τη Μουρατίδου να δίνει προβάδισμα στις φιλοξενούμενες. Ομως δύο λεπτά αργότερα η Σέλα έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ισοφαρίζοντας σε 1-1, με την 14χρονη μάλιστα να είναι και η πρωταγωνίστρια του αγώνα μιας και πέτυχε ακόμη δύο τέρματα.

Συγκεκριμένα η Σέλα έδωσε προβάδισμα στο Μαγνησιακό με εκτέλεση πέναλτι στο 30’ έπειτα από χέρι αντιπάλου, για να ακολουθήσει το 2-2 με την Παπαδοπούλου στο αμέσως επόμενο λεπτό. Λίγο πριν τη λήξη του α’ μέρους, η Λιάκου απώλεσε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 3-2, αφού το πλασέ της απομάκρυνε προ κενής εστίας η Τσαγκαλίδου με κεφαλιά.

Τελικά στο β’ μέρος, οι Βολιώτισσες κατάφεραν να πάρουν αέρα δύο τερμάτων, με τη Σέλα να φτάνει στο χατ – τρικ στο 49’, για να έρθει η Μεγαγιάννη τρία λεπτά αργότερα, η οποία εκτέλεσε φάουλ. Στην πορεία της μπάλας βρέθηκε η Λιάκου για να πετύχει το 4-2 με πλασέ στην κίνηση.

Δέκα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90’, η Μαργαρίτη απέκρουσε με υπερένταση σουτ της Κιουταχάλη, για να βρει η μπάλα στη συνέχεια το δοκάρι. Τελικά οι φιλοξενούμενες πέτυχαν ακόμη ένα τέρμα, μειώνοντας σε 4-3 στο 85’ με την Μουρατίδου, αλλά μέχρι το φινάλε τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με τις κυανόλευκες να παίρνουν μιας σπουδαίας σημασίας νίκη.

Μετά τη μεγάλη νίκη ο τεχνικός του Θοδωρής Κατσαμόρας δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: «Ηταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς, αφού έπρεπε να ανταποκριθούμε σε διάφορες απώλειες που είχαμε με τον καιρό. Κρατάμε όμως το…”Τέλος καλό, όλα καλά”.

Αγωνιστήκαμε με μία νέα ομάδα, με κορίτσια που δεν ήταν έτοιμα και ενώ άλλα χρόνια είχαμε καλύτερες πορείες, φέτος μπορώ να πως ότι μας κακοφάνηκε. Μας πείσμωσε ωστόσο το αποτέλεσμα στην Κομοτηνή την περασμένη αγωνιστική, όπου λόγω αποφάσεων των διαιτητών δεν τα καταφέραμε. Είπαμε ότι έπρεπε να πάρουμε πάση θυσία το παιχνίδι με τον Αγροτικό και έτσι έγινε. Για την πορεία τη φετινή δεν είμαι περήφανος, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια».

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Μαργαρίτη, Μεγαγιάννη, Μανιαδάκη, Σιδεροπούλου, Ξάνθη, Καλαπαναγιώτου, Σέλα, Λιάκου, Κατσαβριά (50’ Πέτση), Χρυσικοπούλου (78’ Ντοκούζη), Κοσμοπούλου (62’ Δερβενιώτη).

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου