ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σήκωσε και το 42ο ο Ολυμπιακός Πειραιώς

σήκωσε-και-το-42ο-ο-ολυμπιακός-πειραιώς-537613

Με τον Γιάννη Μανιάτη να δίνει το σύνθημα… «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό», οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν το 42ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που γέμισε το «Καραϊσκάκης» μετά το πέρας της χθεσινής 33ης αγωνιστικής, ενώ αναζητείται η τέταρτη ομάδα του υποβιβασμού με Πανιώνιο, Πανθρακικό και Λεβαδειακό να κινδυνεύουν.

Η φιέστα των πρωταθλητών, την οποία παρουσίασε ο Χρήστος Φερεντίνος, ξεκίνησε με βίντεο στον Μίκη Θεοδωράκη, στον οποίο η ΠΑΕ αφιέρωσε τον τίτλο (σ.σ. τα δώρα παρέλαβαν τα εγγόνια του). Στη συνέχεια, 90 παιδάκια, όσα και τα χρόνια ζωής του συλλόγου, έκαναν την εμφάνισή τους και η Unicef τίμησε το Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του στον Οργανισμό.

Ακολούθησε η ομάδα Νέων που έφτασε στους «16» του Champions League, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα με την Καλλονή είχαν αποθεωθεί τα κορίτσια του πόλο (πρωταθλήτριες Ευρώπης) και του βόλεϊ (νταμπλούχες).

Ολυμπιακός – Καλλονή 5-0

Το «Καραϊσκάκης» έβαλε τα… καλά του για να υποδεχθεί την 42η κούπα πρωταθλήματος και πριν από την απονομή οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα έδωσαν… σόου, «συντρίβοντας» την Καλλονή με 5-0. Ο Μήτρογλου πέτυχε δύο γκολ και είναι πρώτος σκόρερ με 16 τέρματα, ο Τσόρι Ντομίνγκες έφτασε τα 15 βάζοντας την… υπογραφή του σε μία ακόμα νίκη, ενώ δίχτυα βρήκαν επίσης οι Μπενίτες και Φορτούνης. Από την άλλη, η Καλλονή απογοήτευσε (σ.σ. ουσιαστικά δεν έκανε κλασική ευκαιρία) και ίσως… κινδυνέψει!

Σκόρερ: 13’ Μπενίτες, 39’ Φορτούνης, 57’ Ντομίνγκες, 80’, 85’ πεν. Μήτρογλου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (34’ λ.τρ. Φορτούνης), Αυλωνίτης, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά, Μιλιβόγιεβιτς, Ντοσεβί (61’ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (69’ Φουστέρ), Μπενίτες, Μήτρογλου.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Αλέξιτς, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Άλβες, Κεϊτά (60’ Λεοζίνιο), Στεφάνοβιτς, Μανούσος, Πετρόπουλος (53’ Χουάνμα), Μίνγκας (69’ Αράς).

ΠΑΣ Γιάννενα – Εργότελης 0-0

Χωρίς νικητή, αλλά και χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στα Γιάννενα ανάμεσα στον «ξενερωμένο» (ελέω μη αδειοδότηση) ΠΑΣ και τον υποβιβασμένο Εργοτέλη.

Σκόρερ: –

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (76’ Σαπαλίδης), Μιχαήλ, Ακόστα (82’ Κρητικός), Κοροβέσης (71’ Γιάκος), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Σαράνοφ, Ρέντζας, Λυκογιάννης, Λουβιόν, Πίτσος, Μποέ-Καν, Καζναφέρης (57’ Χαλκιαδάκης), Χαντί (88’ Ουλά), Γιουσούφ, Ολαϊτάν, Κούτρης (80’ Γκέντσογλου).

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 1-0

Μπροστά σε ελάχιστο κόσμο στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με περισσότερη όρεξη από την ομάδα της Λιβαδειάς, έφθασε άνετα, έστω στο «φτωχό» 1-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην Κέρκυρα προσπέρασε τους «πράσινους» στη 2η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη οι «πράσινοι» της Λιβαδειάς, νιώθουν πλέον τη… θηλιά του υποβιβασμού όλο και να σφίγγει. Ο Λεβαδειακός βρέθηκε στη 15η θέση, μετά την εκτός έδρας νίκη του Πανθρακικού, ισόβαθμος με την ομάδα της Κομοτηνής, και πλέον η ομάδα της Βοιωτίας καλείται να νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, για να δει αν θα παραμείνει στη Super League. Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα του ενός γκολ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός προσπάθησε να ξεμυτίσει από την άμυνά του, αλλά ήταν παντελώς ακίνδυνος. Το γκολ της νίκης πέτυχε με πέναλτι στο 43’ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, φθάνοντας στα επτά στο πρωτάθλημα. Το πέναλτι κέρδισε ο Περέιρα, σε ανατροπή του από τον Ζίτο.

Σκόρερ: 43’ πέν. Παπαδόπουλος

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ρατς, Τζαβέλλας, Κόστα, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Περέιρα (75’ Πόζογλου), Παπαδόπουλος (90+4’ Κουλούρης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Σηφάκης, Μαχαίρας, Μιλιάζες, Τόμας, Κώτσιος, Πελέ, Ζίτο (86’ Μπουσταμάντε), Γιακουμάκης, Κατίδης (67’ Βούκσεβιτς), Γκόμεζ (46’ Μιλοσάβιλεβ), Μάντζιος.

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 1-1

Η Κέρκυρα παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στον Παναθηναϊκό, με τους «Φαίακες» να εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην Superleague. Από την άλλη αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού δίχως νίκη, ενώ πλέον υποχώρησε στην τρίτη θέση με ένα βαθμό λιγότερο από τον ΠΑΟΚ.

Σκόρερ: 62’ πεν. Κόντος – 22’ Καρέλης

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Σιόντης, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόζο (66’ Κρητικός), Ανδρεόπουλος, Κόντος (79’ Φάμπιο), Χαβίτο, Καλκούτ, Μαρκόφσκι (46’ Ζορμπάς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Ζέκα, Ατζαγκούν (76’ Ντίνας), Πράνιτς (58’ Μέντες), Νίνης, Καρέλης (80’ Μπερίσα), Κλωναρίδης.

Ατρόμητος – Πανιώνιος 3-1

Με προσωπικό σόου και χατ τρικ του Στέφανο Ναπολεόνι, ο Ατρόμητος επιβλήθηκε 3-1 του Πανιωνίου στο Περιστέρι και… ετοιμάζεται από τώρα για Ευρώπη, αφήνοντας τους Νεοσμυρνιώτες στην αγωνία της παραμονής μέχρι το φινάλε. Το ματς στιγματίστηκε από δύο διακοπές, λόγω πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί των γηπεδούχων στις εξέδρες, ενώ υπήρξε ένταση και με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Γιώργο Σπανό. Η… αναποτελεσματικότητα του Πανιωνίου τον μπλέκει σε σενάρια υποβιβασμού στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου θα αναζητήσει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη.

Σκόρερ: 37’, 90+7’, 90+12’ Ναπολεόνι – Κολοβός 90+15’

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία (86’ Δημούτσος), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος (65’Καραμάνος), Μπρίτο, Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Καράσκο (53’ Αγκουαζί).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Μπουμάλ (63’ Γιάννου), Τασουλής, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Μπακασέτας, Κόρμπος (84’ Καθάριος), Κολοβός, Φούντας.

Βέροια – Πανθρακικός 0-1

Ο υπέρ πάντων αγώνας του Πανθρακικού για παραμονή στα «σαλόνια» της Super League συνεχίζεται. Η ομάδα της Κομοτηνής έφυγε με το υπερπολύτιμο διπλό από την έδρα της Βέροιας με σκορ 1-0 και θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το «χρυσό» γκολ για τους Θρακιώτες πέτυχε στο 83’ ο Ίγκορ με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος. Στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Νέτο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ η «Βασίλισσα του Βορρά» ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες, αφού στο 87’ αντίκρισε και ο Καλτσάς τη δεύτερη κίτρινη. Πλέον, η ομάδα του Μανουέλ Ρόκα θα υποδεχτεί την Ξάνθη στην τελευταία αγωνιστική και θέλει οπωσδήποτε το «τρίποντο» για να ελπίζει σε παραμονή.

Σκόρερ: 83’ πεν. Ιγκορ

ΒΕΡΟΙΑ: Kαντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Καλί, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας, Ντουμίτρου (85’ Καμπαγιέρο), Καλτσάς, Γεωργιάδης (66’ Τάτος), Μπεν (28’ Ναζλίδης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Εμπό, Μεχία, Ρομέου (80’ Ροτζέριο), Μελίσσης, Χρήστου, Τζάνης (90’+2 Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Κάσες (85’ Ηλιάδης), Ιγκόρ.

Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Αδιάφοροι βαθμολογικά Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης στα Πηγάδια, έμειναν στο 0-0, σε ένα παιχνίδι όπου οι μεν γηπεδούχοι είχαν το μυαλό τους στον τελικό του Κυπέλλου, οι δε φιλοξενούμενοι στα play off.

Το τελικό αποτέλεσμα λοιπόν, μάλλον αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες που είχαν την ευκαιρία για μία… δυνατή προπόνηση. Οι Ακρίτες, από την στιγμή που ο Ατρόμητος νικούσε τον Πανιώνιο, δεν είχαν ελπίδες για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στα play off, «μαγικό χαρτάκι» που έχουν κατακτήσει και μαθηματικά οι Αρκάδες.

Σκόρερ:

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Παπάζογλου, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (76’ Βασιλακάκης), Μπέλιτς (68’ Καπετάνος), Κλέιτον, Τριάδης, Ράνος (66’ Βάλτερ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (69’ Φερνάντες), Λομπάτο (60’ Γιαννιώτας), Ρόλε, Μάσα, Πάρα (74’ Ζησόπουλος).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου