ΤΟΠΙΚΟ

Μάχες για τη σωτηρία και την κορυφή

μάχες-για-τη-σωτηρία-και-την-κορυφή-538189

Ρήγας Φεραίος και Πύρασος, αφού εξασφάλισαν την παραμονή, γίνονται ρυθμιστές

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του βρίσκεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τους δύο εκπροσώπους της Μαγνησίας στην κατηγορία, Ρήγα Φεραίο και Πύρασο, που έχουν εξασφαλίσει από την προηγούμενη Κυριακή την παραμονή τους, να δίνουν σήμερα Κυριακή (5 μ.μ.) παιχνίδια για την 28η -και τρίτη πριν το τέλος- αγωνιστική.

Χωρίς άγχος θα δώσουν τα τελευταία τους επίσημα ματς Πύρασος και Ρήγας Φεραίος στο 2ο όμιλο με στόχο την κατάληψη μίας θέσης όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ αρχίζουν να κάνουν σκέψεις και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι Βελεστινιώτες, μετά το «χρυσό» βαθμό που πήραν την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ανανέωσαν την παρουσία τους στην κατηγορία και για τη νέα χρονιά. Σήμερα (5 μ.μ.) τόσο στην αναμέτρηση της ομάδας του Βελεστίνου εντός έδρας με αντίπαλο τα Τρίκαλα, όσο και σε εκείνη της Νεοκαισάρειας ανάμεσα σε Αχιλλέα και Α.Ε. Καραϊσκάκης, παίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό η πρώτη θέση του ομίλου.

Η Α.Ε. Καραϊσκάκης έχει 64 βαθμούς και η ομάδα των Τρικάλων 62. Για τους Βελεστινιώτες, επιστρέφει στη διάθεση του Λάκη Μπακάλη, ο τιμωρημένος του αγώνα της περασμένης Κυριακής, Δημήτρης Χατζηαθανασίου. Μάλιστα, οι κυανόλευκοι κατά την προτελευταία 29η αγωνιστική (10/5) αντιμετωπίζουν την πρωτοπόρο Α.Ε. Καραϊσκάκης εκτός έδρας και αυτόματα μετατρέπονται -για ακόμη μία αγωνιστική- ρυθμιστές της κορυφής.

Στη διάθεση του Λάκη Μπακάλη βρίσκονται οι: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Τσουμπέκος, Γουτούλης, Σπαθής, Ναουμίδης, Βουραζέρης, Γούτσιος, Χατζής, Γεωργατζής, Αλεξίου, Μπακάλης, Ζενούνι, Κεμάλι, Μιχολίτσης, Σιώμος, Μαλάκος, Μπίκας, Ρηγίνος. Διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτριος Καραντώνης από την Ημαθία με βοηθούς τους Στέφανο Παρασίου, επίσης από την Ημαθία και Γεώργιο Αναστασίου από την ΕΠΣ Λάρισας.

Ολοι στο πλευρό του Μυργιώτη

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι από τους ανθρώπους του Πυράσου, όσον αφορά το δυνατό μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Θωμάς Μυργιώτης στο παιχνίδι της Τσαριτσάνης. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, ο οποίος φέτος ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες των Αγχιαλιτών με εξαιρετικές εμφανίσεις, έκανε μαγνητική, η οποία έδειξε πως υπέστη ρήξη χιαστών. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον πέντε μήνες, ενώ στην ανακοίνωσή του ο Πύρασος αναφέρει πως «η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι συμπαίκτες του, τού εύχονται να πάνε όλα καλά και γρήγορα να επιστρέψει υγιής στους αγωνιστικούς χώρους».

Με το μυαλό όλων να βρίσκεται στην ατυχία του Μυργιώτη, η ομάδα της Νέας Αγχιάλου δίνει σήμερα (5 μ.μ.) παιχνίδι για την 28η αγωνιστική και αντιμετωπίζει στην Αγιά τον τοπικό Δωτιέα. Η ομάδα του Νομού Λάρισας «καίγεται» για βαθμούς με στόχο την εξασφάλιση της παραμονής, αφού βρίσκεται στο +1 από τη ζώνη και την Αναγέννηση Αρτας.

Για τον Πύρασο, που μετά το μεγάλο διπλό απέναντι στον Οικονόμο, «σφράγισε» την παραμονή, οι Ξηροφώτος και Αρσένος δεν θα έχουν στη διάθεσή τους και τους τιμωρημένους Παναγιώτη Θ. Κοντοβά και Σπύρο Γκάγκα. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται οι:Χαλάτσης, Λεωνίδας Γκάγκας, Μπασδάνης, Βαν ντε Γουίχε, Τσιλίγκος, Σφάκας, Γ. Κοντοβάς, Στεφανής, Βέργος, Τσιουρέλης, Κοτζαθανάσης, Βαγγελάκος, Δαμάσκος, Κίτσος, Μαλακασιώτης, Μίλτος, Πάσχος, Π. Χρ. Κοντοβάς, Τσιάμης και Αναστασίου. Διαιτητής ορίστηκε ο Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα με βοηθούς τους Θεόδωρο Νταλούκα και Ευθύμιο Κουρέντα από την ίδια Ενωση.

Το σημερινό πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής (5 μ.μ.)

Ρήγας Φεραίος – Τρίκαλα

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Καραϊσκάκης

Μαρτίνο – Θεσπρωτός

Αναγέννηση Αρτας – Οικονόμος

Λευκάδια – Κοζάνη

Φιλιππιάδα – Μακροχώρι

Πυρσός Γρεβενών – Βατανιακός

Δωτιέας Αγιάς – Πύρασος

Η βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β.

1.Καραϊσκάκης 64

2.ΑΟ Τρίκαλα 62

3.Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 56

4.Μαρτίνο 49

5.Θεσπρωτός 49

6.Ρήγας Φεραίος 46

7.Πύρασος Ν. Αγχιάλου 45

8.Οικονόμος Τσαριτσάνης 42

9.Κοζάνη 41

10.Φιλιππιάδα 39

11.Δωτιέας Αγιάς 38

—————————————————————–

12.Αναγέννηση Αρτας 37

13.Βατανιακός 13

14.Μακροχώρι 9

15.Πυρσός Γρεβενών 7

16.Λευκάδια -6

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου