ΤΟΠΙΚΟ

Στο χέρι τους

στο-χέρι-τους-548758

Στη νίκη που θα χαρίσει από σήμερα και μαθηματικά την εξασφάλιση της παραμονής στοχεύουν Ρήγας Φεραίος και Πύρασος στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Οι Βελεστινιώτες φιλοξενούν στο γήπεδο Βελεστίνου τον τρίτο της βαθμολογίας Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ενώ οι Αγχιαλίτες αντιμετωπίζουν στο γήπεδο Τσαριτσάνης, τον τοπικό Οικονόμο, που βρίσκεται επίσης μία ανάσα από την εξασφάλιση της σωτηρίας.

Νίκη με τον κόσμο του

Να αφήσει πίσω του την ήττα (2-1) από τον Οπούντιο Μαρτίνου καλείται ο Ρήγας Φεραίος, που αντιμετωπίζει σήμερα Κυριακή τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στο Βελεστίνο, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, και με τη βοήθεια του κόσμο του θα αναζητήσει τους βαθμούς που θα οδηγήσουν από σήμερα στη σωτηρία, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα φέρουν οι συνδιεκδικητές της παραμονής.

Οι Βελεστινιώτες έχασαν το αήττητο που διατηρούσαν για ολόκληρο το β’ γύρο (δέκα παιχνίδια) και βρίσκονται στην 6η θέση. Πλέον, έχοντας κάνει σταθερή και αξιόλογη πορεία, περιμένουν τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής και χρειάζονται μόλις έναν βαθμό (ή το πολύ δύο) στα εναπομείναντα παιχνίδια για να επιτευχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Δημήτρης Χατζηαθανασίου και είναι εκτός, όπως και ο Γιώργος Τσίπι, που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Στη διάθεση του Λάκη Μπακάλη βρίσκονται οι: Κεφαλάς, Τσουμπέκος, Γουτούλης, Σπαθής, Ναουμίδης, Βουραζέρης, Γούτσιος, Χατζής, Γεωργατζής, Αλεξίου, Μπακάλης, Ζενούνι, Κεμάλι, Μιχολίτσης, Σιώμος, Μαλάκος, Μπίκας, Ρηγίνος. Διαιτητής ορίστηκε ο Ιωάννης Πάνος από την ΕΠΣ Ηπείρου, με βοηθούς τους Αθανάσιο Θανασιά και Γιώργο Παπαλαζάρου από την ίδια Ενωση. Παρατηρητής ο Χρήστος Καλιακούδας από την ΕΠΣ Φθιώτιδος.

Για το πέμπτο διπλό

Με στόχο βαθμό ή βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια, που είναι όλα μακριά από τη Νέα Αγχίαλο, ο Πύρασος ταξιδεύει σήμερα στην Τσαριτσάνη για να αντιμετωπίσει τον 7ο της βαθμολογίας, Οικονόμο, και θέλει τη νίκη για να… ξεμπερδεύει από την υπόθεση «σωτηρία», σε συνδυασμό και με το άνευ αγώνος τρίποντο που θα πάρει την προτελευταία αγωνιστική απέναντι στον Πυρσό.

Νίκη «χρυσάφι» απέναντι στον αξιόμαχο Θεσπρωτό (2-0) στο τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν πέτυχε η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου, την περασμένη Κυριακή, που βλέπει τη σωτηρία να απέχει μία… ανάσα.Πέραν του σημερινού παιχνιδιού για τον Πύρασο ακολουθεί η Αγιά (3/5), νίκη άνευ αγώνος απέναντι στον Πυρσό και η Φιλιππιάδα στο φινάλε (17/5).

Στις υπηρεσίες των κυανόλευκων βρίσκεται και πάλι ο Γιάννης Βέργος, που εξέτισε την ποινή του, ενώ αμφίβολοι είναι οι Λεωνίδας Γκάγκας και Νίκος Μπασδάνης. Στη διάθεση των Ξηροφώτου και Αρσένου βρίσκονται οι: Χαλάτσης, Βαν ντε Γουίχε, Τσιλίγκος, Σφάκας, Γ. Κοντοβάς, Στεφανής, Σπύρος Γκάγκας, Βέργος, Τσιουρέλης, Κοτζαθανάσης, Π. Θ. Κοντοβάς, Βαγγελάκος, Δαμάσκος, Κίτσος, Μαλακασιώτης, Μίλτος, Μυργιώτης, Πάσχος, Π. Χρ. Κοντοβάς, Τσιάμης και Αναστασίου. Διαιτητής ορίστηκε ο Σπύρος Τσιάκος από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας με βοηθούς τους Βασίλειο Αντωνίου και Κωνσταντίνο Λιόντο από την ίδια Ενωση. Παρατηρητής ο Παναγιώτης Γιάγκος από τα Τρίκαλα.

Η σημερινή 27η αγωνιστική (5 μ.μ.)

Ρήγας Φεραίος – Αχιλλέας Ν.

Κοζάνη – Εθνικός Φιλιππιάδας

ΑΕ Καραϊσκάκης – Οπούντιος Μ.

Θεσπρωτός – Αναγέννηση Αρτας

Βατανιακός – Δωτιέας Αγιάς

Οικονόμος Τσ. – Πύρασος

Μακροχώρι – Πυρσός Γρ. α.α.3-0

Τρίκαλα – Λευκάδια α.α.3-0

Η βαθμολογία

1. Α.Ε. Καραϊσκάκης 61

2. Τρίκαλα 59

3. Αχιλλέας Νεοκ. 55

4. Οπούντιος Μαρτίνου 49

5. Θεσπρωτός 46

6. Ρήγας Φεραίος 45

7. Οικονόμος 42

8. Πύρασος 42

9. Εθνικός Φιλ. 39

10.Κοζάνη 38

11.Αναγ. Αρτας 37

………………………………………….

12. Δωτιέας Αγιάς 35

13. Βατανιακός 13

14. Μακροχώρι 6

15.*Πυρσός Γρεβ. 1

16.*Λευκάδια -6

*Εχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου