ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρίντεζης: «Δεν πρόλαβα να σκεφτώ, απλά σούταρα και ο Θεός ήταν μαζί μας»

πρίντεζης-δεν-πρόλαβα-να-σκεφτώ-απλά-551327
«Οταν πήρα τη μπάλα δεν είχα χρόνο να σκεφτώ. Αν το έκανα θα είχε λήξει το παιχνίδι. Απλά την πήρα, σούταρα και ο θεός ήταν μαζί μας και μπήκε το καλάθι. Πάλι καλά γιατί πριν τα είχαμε σπάσει».

Ο κορυφαίος (συνολικά) παίκτης του Ολυμπιακού στη σειρά με την Μπαρτσελόνα, Γιώργος Πρίντεζης είχε κεράσει συμπαίκτες και προπονητικό τιμ, γλυκά για την ονομαστική του εορτή, αλλά το καλύτερο κέρασμα τους το φίλαγε για το φινάλε και με ένα τρίποντο τους έστειλε στα ουράνια και παράλληλα στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης.

Ο ήρωας της Κωνσταντινούπολης, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, αυτή τη φορά δεν προλάβαινε να κάνει το «πεταχτάρι» και σούταρε για τρεις πόντους ξεσηκώνοντας, όλο τον πάγκο, τους προέδρους (μπάσκετ και ποδοσφαίρου) και φυσικά όλο το στάδιο στο πόδι.

Λίγο πριν γίνει και ο ίδιος κουβάρι με τους συμπαίκτες του και με τον κόσμο.
«Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι κερδίσαμε μια ομάδα σαν τη Μπαρτσελόνα τρεις φορές σερί και δείξαμε χαρακτήρα, αν και θα έλεγα ότι σε αυτά τα παιχνίδια όλα παίζουν ρόλο για να καταφέρεις να πάρεις μια μεγάλη νίκη.
Από τα πρώτα πράγματα που είπε ο κόουτς όταν ήρθε στην ομάδα είναι πως πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα. Η ομάδα το έκανε αυτό, έχει κερδίσει κι άλλα ματς. Αυτό πιστεύουμε και σήμερα.
Οι αγώνες αυτοί κρίνονται στις λεπτομέρειες. Είμαστε στο φάιναλ φορ και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, αλλά έχουμε μπροστά μας πλέον άλλη μια πρόκληση. Είναι πολύ σημαντικό που είμαστε πάλι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αλλά δεν είναι τυχαίο.
Εχουμε χημεία, είμαστε αγαπημένοι και δουλεύουμε καλά. Συγχαρητήρια και στο σταφ που δουλεύει ώρες. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη κι έχουμε ακόμα συνέχεια» τόνισε ενθουσιασμένος ο Γιώργος Πρίντεζης, που αυτή τη φορά πήρε την ασίστ από τον Κώστα Σλούκα.


Σπανούλης: «Ευχαριστώ τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου»
Από την πλευρά του ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης, που ζει στον Ολυμπιακό τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, δεν έκρυψε τη χαρά του. Μάλιστα είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα, πίσω μόνο από τον αντίπαλό του στο παρκέ, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.
«Ο,τι έχω πετύχει τα οφείλω στους συμπαίκτες μου που με βοηθούν, μου ανοίγουν διαδρόμους και μου δείχνουν εμπιστοσύνη και σεβασμό. Πρέπει να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου» τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης για να προσθέσει:

«Είναι μία τεράστια επιτυχία. Αυτή η ομάδα άξιζε να βρίσκεται στο Final-4. Πολλές φορές έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νικήσει. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον οποιοδήποτε. Η σειρά άλλαξε στο 2ο ματς όπου και εμείς γυρίσαμε το διακόπτη καθώς είχε θιχτεί ο εγωισμός μας με τον τρόπο που χάσαμε. Σε μία τέτοια σειρά χρειάζεται και τύχη και την είχαμε. Έγιναν πολύ ωραία παιχνίδια. Εμείς δείχνουμε ότι είμαστε ομάδα, έχουμε ρόλους και είμαστε αγαπημένοι.
Αυτή είναι η ανταμοιβή. Αφιερώνουμε αυτή την πρόκριση στον κόσμο. Όσο είμαστε εδώ θα παλεύουμε για να έχουμε όσο το δυνατό ψηλότερα τον Ολυμπιακό. Ήταν δύσκολη σειρά. Λογικό, παίζαμε με Μπαρτσελόνα. Παίξαμε καλή άμυνα στο β’ ημίχρονο. Βάλαμε μεγάλα σουτ και καλές άμυνες και πήραμε μια μεγάλη νίκη και πρόκριση.
Είναι μία τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους που έχουμε ακόμη μπροστά μας.
Τεράστια ώθηση μας έδωσε ο κόσμος. Δεν ξέρω πως θα είχαμε πάει χωρίς αυτόν. Μας έσπρωξε… Όσο μεγάλους παίκτες κι αν έχει η Μπαρτσελόνα με αυτόν τον κόσμο τα χάνεις».

Μάντζαρης: «Θέμα καρδιάς και… μετάλλου»
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού στη σειρά ενώ το δικό του απίθανο τρίποντο ξεκόλλησε σε ένα δύσκολο σημείο την ομάδα του με τον νεαρό διεθνή γκαρντ να επισημαίνει:
«Σήμερα δεν πρέπει να μιλήσουμε για θέματα τακτικής. Δείξαμε την καρδιά, το μέταλλο κι ότι είμαστε πρωταθλητές. Αντί να μας κοπούν τα πόδια, καταφέραμε την ανατροπή. Ήταν ένα κατόρθωμα και δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά. Οσο για μένα, απλά όταν βλέπεις ότι δυσκολεύονται οι συμπαίκτες σου πρέπει να βγεις μπροστά. Ο καθένας, όμως, έβαλε το λιθαράκι του».
Την ώρα που σούταρε ο Γιώργος ήμουν κάτω από το καλάθι και την είδα ότι πάει προς τα μέσα. Μακάρι να τριτώσει αυτό με τα νικητήρια σουτ του Πρίντεζη”.

Σφαιρόπουλος: «Είμαι περήφανος για εσάς»
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος σε μια σπάνια κίνηση στην ιστορία του μπάσκετ για προπονητές, όταν ανέλαβε εμπιστεύτηκε στο ακέραιο όλο το έμψυχο υλικό και τους παίκτες που είχε διαλέξει ο προκάτοχός του Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά τον αγώνα μπήκε στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες του ότι είναι περίφανος για αυτούς. Αργότερα αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου και τα συναισθήματά του:

«Είναι μια μεγάλη μέρα για την ομάδα μας, μια ιστορική πρόκριση. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες στα δύο παιχνίδια που έγιναν στο ΣΕΦ και πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ματς της Βαρκελώνης. Γενικά πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι στη σειρά απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Είχαμε την αρνητική παράδοση απέναντι στην Μπαρτσελόνα και για αυτό η πρόκριση επί αυτού του αντιπάλου είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Είχαμε κάποια νευρικότητα στο παιχνίδι μας. Είναι λογικό όταν έχεις την πίεση για το αποτέλεσμα και δεν θέλαμε να πάμε σε πέμπτο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο μπλοκάραμε επιθετικά και αυτό μας έβγαλε από τη συγκέντρωσή μας και στην άμυνα. Στην ανάπαυλα αλλάξαμε λίγο το σκεπτικό μας, πήγαμε πιο ήρεμα, αλλά πρώτα δυναμώσαμε την άμυνά μας. Δεχτήκαμε 13 και 18 στις δύο τελευταίες περιόδους και βρήκαμε ρυθμό και για την επίθεση.

Το παιχνίδι ήταν ένα θρίλερ. Νομίζω πως η νίκη και η τύχη πάει με τους ισχυρούς και ισχυρότερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός.

Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση στους προέδρους μας, που όλα αυτά τα χρόνια κρατούν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, αλλά και στον κόσμο μας που μας έδωσε τεράστια ώθηση και τον θέλουμε κοντά μας και στα δύσκολα.

«Στους παίκτες μου, είπα πως είμαι περήφανος για αυτούς. Δεν τα παράτησαν κι εκεί που το παιχνίδι πήγαινε να χαθεί, δείξαμε χαρακτήρα και νικήσαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα σε αυτούς και μετά σε όλους όσοι απαρτίζουν την ομάδα και δουλεύουν νυχθημερόν για αυτή την ομάδα.

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους, έναν ηγέτη σαν τον Σπανούλη, που είναι παίκτης που δεν βγαίνει κάθε χρόνο και καθοδηγεί τους υπόλοιπους με το παιχνίδι και τη νοοτροπία του. Δίπλα του υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες παίκτες, αλλά και ξένοι. Αυτός ο συνδυασμός δίνουν τη μαχητικότητα στο σύνολό τους.

Η ομαδικότητα και η μαχητικότητα είναι τα στοιχεία που μας διακρίνουν. Παίκτες μεγάλου βεληνεκούς έχουν βάλει το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Είναι μια απόδειξη ότι αυτή η ομάδα δεν τα παρατά ποτέ. Έχει σφυρηλατηθεί, έχει αποκτήσει μέταλλο και διαθέτει παίκτες νικητές”»τόνισε ο Ελληνας τεχνικός που υπενθύμισε:
«Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, του Πέτγουεϊ, του Τσαϊρέλη, του Ντάρντεν, του Παπαπέτρου, του Σπανούλη,του Χάντερ του Μάντζαρη, του Αγραβάνη
Είχαμε τεράστιο ντεσαβαντάζ γιατί δεν ήμασταν πλήρεις, αλλά είχαμε υπομονή και κουράγιο. Κάναμε τη ρωσική υποχώρηση. Το 1812 όταν ο Ναπολέων επιτέθηκε στη Ρωσία έφτασε μέχρι τα βάθη της χώρας και οι Ρώσοι υποχωρούσαν, αλλά όταν ήρθε ο χειμώνας έκαναν την αντεπίθεσή τους. Αυτό κάναμε κι εμείς. Υποχωρούσαμε, κάναμε αλχημείες για να λύσουμε τα προβλήματά μας και αντεπιτεθήκαμε».

Τέλος, για την τελευταία επίθεση που έκρινε το ματς, είπε: «Δεν είχαμε σχεδιάσει να πάρει την επίθεση ο Πρίντεζης, αλλά είχαμε ένα κοντό σχήμα, ώστε να μπορούν όλοι να απειλήσουν το καλάθι. Είχαμε σχεδιάσει να ανοίξουν οι παίκτες το γήπεδο κι αυτός που θα ήταν σε καλύτερη θέση θα εκτελούσε. Ο Σλούκας είχε καθαρό μυαλό, είδε τον ελεύθερο παίκτη και ο Πρίντεζης ευστόχησε»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου