ΤΟΠΙΚΟ

Νίκη χρυσάφι δια ποδός Κοντοβά

νίκη-χρυσάφι-δια-ποδός-κοντοβά-561336

Ακόμη πιο αισιόδοξος για την πολυπόθητη παραμονή είναι από χθες ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου, ο οποίος έχοντας τον Παναγιώτη Κοντοβά του Χρήστου, σε μεγάλη μέρα, επιβλήθηκε με 2-0 του Θεσπρωτού στο τελευταίο παιχνίδι έδρας για τη φετινή σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι Αγχιαλίτες, που έχουν καλύτερο ρεκόρ εκτός παρά εντός έδρας, αποχαιρέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φιλάθλους τους, κατακτώντας ακόμη τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, που αποδεικνύονται «χρυσοί» για την επίτευξη του φετινού στόχου, που είναι η παραμονή.

Καταλυτικό ρόλο στη μεγάλη χθεσινή νίκη των κυανόλευκων έπαιξε ο Παναγιώτης Κοντοβάς, ο οποίος με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα έδωσε κεφάλι στο σκορ στην ομάδα του με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Αναστασίου από τα δεξιά.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να ήταν φειδωλοί στη συνέχεια, όσον αφορά τη δημιουργία φάσεων, έφτασαν ωστόσο μια ανάσα από ένα δεύτερο τέρμα στο 37ο λεπτό, με τον Λ. Γκάγκα να βρίσκει τον Π. Χρ. Κοντοβά, αλλά αφού κατάφερε να ξεπεράσει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, δεν έκανε το καλύτερο δυνατό τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ και δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι προ κενής εστίας.

Με την έναρξη του β΄μέρους ο Π. Χρ. Κοντοβάς παρέμεινε «ζεστός» και στα πρώτα λεπτά είχε ακόμη μία καλή ευκαιρία, όμως το σουτ που έπιασε, πέρασε και πάλι άουτ. Οι φιλοξενούμενοι αντίθετα που ήταν ακίνδυνοι επιθετικά στο α’ μέρος έδειξαν να αναθαρρούν και στο 49’ ο Λεοντίου βρήκε τον Γκόμεζ, που με μακρινό σουτ προσπάθησε να απειλήσει τον Χαλάτση, ο οποίος δεν έδειξε να ανησυχεί, απομακρύνοντας με το κεφάλι σε κόρνερ.

Ο πορτιέρο του Πυράσου εξουδετέρωσε με επιτυχία και το σουτ του Τραγάκη στο 59’, έπειτα από νέα πάσα του Λεντίου και από εκεί και πέρα ήταν σειρά του Πυράσου να κάνει το παιχνίδι του και να απειλεί με τον Π. Χρ. Κοντοβά στο 63’, με σουτ που πέρασε άουτ αλλά και στο 71’ με τον Μυργιώτη να αναγκάζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να παραχωρήσει το κόρνερ έπειτα από κεφαλιά.

Τελικά, το πολυπόθητο 2-0 έφτασε στο 74’, με τον Σφάκα να έχει καταλυτικό ρόλο κλέβοντας την μπάλα, που κατέληξε στα πόδια του Π. Κοντοβά, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής κέρδισε για δεύτερη φορά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αν και αρχικά έδειξε να ελέγχει την μπάλα, στη συνέχεια γλίστρησε από τα χέρια του καταλήγοντας στα δίχτυα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το ντεμπούτο για τον Γιώργο Τσιάμη στη Γ’ Εθνική, που αν και 15,5 ετών πήρε το βάπτισμα του πυρός, προερχόμενος από την Ακαδημία του Συλλόγου, αποτελώντας έτσι και το νεότερο ποδοσφαιριστή που συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα για τον Πύρασο.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Χαλάτσης, Σφάκας (83’ Κίτσος), Τσιουρέλης (90’ Τσιάμης), Γ. Κοντοβάς, Λ. Γκάγκας, Στεφανής, Σπ. Γκάγκας, Βαγγελάκος, Μυργιώτης (80’ Π.Θ. Κοντοβάς), Π. Χρ. Κοντοβάς, Αναστασίου.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κολιοφούκας, Μώκος, Ασωνίτης (53’ Ντόκος), Μπουρδούβαλης, Καρύδης, Αγκιούν (76’ Χρ. Πανταζής), Τραγάκης, Ιωάννου, Γκόμεζ, Λεοντίου (83’ Κύργιος), Π. Πανταζής.

Ξηροφώτος: «Συνεχίζουμε…»

Με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο τεχνικός του Πυράσου, Στέφανος Ξηροφώτος, σχολίασε: «Η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή και σοβαρή. Ειχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια αρκετά ποιοτική ομάδα. Καταφέραμε να κερδίσουμε και δεν έχουμε παρά να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος για τα επόμενα τρία εκτός έδρας παιχνίδια με στόχο την παραμονή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου