ΤΟΠΙΚΟ

ΕΠΣΘ: Πρωταθλητής ο Γ.Σ. Αλμυρού

επσθ-πρωταθλητής-ο-γ-σ-αλμυρού-562790

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να αγωνίζεται με εννέα παίκτες πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου και να μην έχει το σκορ υπέρ του, ο Γ.Σ. Αλμυρού με γκολ του Βασίλη Αναστασίου στο 99’, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, οδήγησε στην παράταση τον επαναληπτικό απέναντι στην Α.Ε. Διμηνίου και αναδείχθηκε νικητής στα πέναλτι (4-3), κατακτώντας το δέκατο πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣΘ. Δύο πέναλτι απέκρουσε ο Πλακαρός.

Ημέρα βγαλμένη από το καλύτερο όνειρο των φίλων του Γ.Σ. Αλμυρού ήταν η χθεσινή. Οι παίκτες του Λευτέρη Καλογήρου, που είχαν το ανατρέψουν το κατά τους 1-0 απέναντι στην Α.Ε. Διμηνίου από το πρώτο παιχνίδι και είδαν χθες στο 85’ να μένουν με εννέα παίκτες, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και σκόραραν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Αναστασίου στο 99’, ενώ στα πέναλτι επικράτησαν με 4-3, σηκώνοντας έτσι το τρόπαιο.

Επεισοδιακός ο δεύτερος τελικός, αφού η ακύρωση γκολ των γηπεδούχων στο 83’ οδήγησε σε ένταση και πεντάλεπτη διακοπή. Μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρει το γκολ τίτλου έχασε η Α.Ε.Δ. Πλέον, οι κυανόλευκοι πήραν το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, που θα αρχίσουν στις 10 Μαΐου και θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Πιερίας.

Το α’ μέρος

Το πρώτο 20λεπτο στο κατάμεστο γήπεδο Αλμυρού κύλησε χωρίς ιδιαίτερη ευκαιρία για τις δύο ομάδες, σε ένα νευρικό παιχνίδι με σκληρές μονομαχίες. Από τη μία, ο γηπεδούχος Γ.Σ. Αλμυρού, μετά και το σκορ του πρώτου ματς, πίεσε με επιθέσεις κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Στο 14’ ο Τσιάτσιος πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αναστασίου, αλλά ο Κοντογιάννης δεν δυσκολεύτηκε να μαζέψει την μπάλα.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και έφτασαν στη μεγαλύτερη -και μάλιστα διπλή- ευκαιρία του πρώτου μέρους, πριν την συμπλήρωση του ημιώρου (27’). Ο σκόρερ του πρώτου ματς, Τσουκάλης, βρέθηκε απέναντι στον Πλακαρό, που είχε βγει από την εστία του, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κυριάκος έδιωξε, αυτή κόντραρε στον Αξιώτη και πήρε τροχιά προς το τέρμα, με τον Πλακαρό να αντιδρά σωτήρια.

Από εκείνο το σημείο, η αναμέτρηση απέκτησε ρυθμό και ο Γ.Σ. Αλμυρού ισοφάρισε τις χαμένες ευκαιρίες, δύο λεπτά αργότερα. Οι κυανόλευκοι βρέθηκαν στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Βητόπουλος δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα κόντραρε στον Αραπίτσα, πήρε τροχιά προς το τέρμα, αλλά ο Κοντογιάννης έδιωξε, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Την ίδια κατάληξη είχε και η σέντρα σουτ του Φαράντου στο 33’, ενώ στο 35’ ο Αραπίτσας σούταρε δυνατά αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Το β’ μέρος

Η Α.Ε. Διμηνίου απείλησε πρώτη μετά την έναρξη του β’ μέρους (59’). Η άμυνα τον γηπεδούχων… πιάστηκε στον ύπνο, ο Αξιώτης έκανε την κεφαλιά – γύρισμα, οι Αποστολίδης και Τσουκάλης βγήκαν στην… πλάτη των αμυνομένων με τον δεύτερο να μπαίνει στην περιοχή, όπου έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 65’ η κεφαλιά του Μαλισσόβα έφυγε επίσης εκτός, ενώ όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Λευτέρη Καλογήρου γίνονταν ακόμη πιο απειλητικοί, με τον τεχνικό της ομάδας να αλλάζει τη διάταξη. Τοποθέτησε τρεις στην άμυνα (Γρούνα, Τσιάτσιο, Κυριάκο), ενισχύοντας έτσι τη μεσαία γραμμή. Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Χειλά στο 78’ να σουτάρει και τον Μοράλες να διώχνει σωτήρια.

Στο 81’ σημειώθηκε η φάση που… τίναξε στον αέρα την αναμέτρηση. Μετά από σέντρα του Ν. Βούλγαρη από τα δεξιά, ο Αραπίτσας από το δεύτερο δοκάρι σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο βοηθός Τασιόπουλος σήκωσε το σημαιάκι, ακυρώνοντάς το ως οφσάιντ. Αυτό δημιούργησε ένταση στους πάγκους, ρίψη αντικειμένων και είσοδο φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς τους διαιτητές. Οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν την κατάσταση, αλλά οι διαμαρτυρίες οδήγησαν εκτός αγωνιστικού χώρου τον Γρούνα με δεύτερη κίτρινη, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με εννέα παίκτες, μετά την αποβολή του Αραπίτσα για δυνατό μαρκάρισμα στο 85’ (επίσης δεύτερη κίτρινη).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε εκ νέου μετά από πεντάλεπτη διακοπή. Παρά τους εννέα ποδοσφαιριστές, ο Γ.Σ. Αλμυρού, θέλοντας περισσότερο τη νίκη, συνέχισε να αναζητά το γκολ και τελικά άνοιξε το σκορ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 99’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε βολική θέση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Αναστασίου με απευθείας εκτέλεση έκανε το 1-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί από κόσμο και πάγκο των γηπεδούχων, κατήφεια στους φιλοξενούμενους και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Η παράταση

Εκεί, το σκορ δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να κρατούν με… νύχια και με δόντια το 1-0 και τους φιλοξενούμενους να είναι φλύαροι, μην μπορώντας να διασπάσουν την αμυντική διάταξη.

Τα πέναλτι

Αποστολίδης απόκρουση

Μαλισσόβας 1-0

Φαρασόπουλος 1-1

Κυριάκος 2-1

Μόσιος 2-2

Χειλάς απόκρουση

Σπ. Αναστασίου 2-3

Φαράντος 3-3

Σατελιάν απόκρουση

Β. Αναστασίου 4-3

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ – Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ

1-0 (4-3 πέναλτι)

Γήπεδο Αλμυρού

Επαναληπτικός τελικός (Α’ ΕΠΣΘ)

Σκόρερ: 99’ Β. Αναστασίου

Διαιτητής: Μ. Σκουλάς

Βοηθοί: Χ. Τσιγγινές, Γ. Τασιόπουλος

Παρατηρητής: Λ. Φορτούνας

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (Λευτέρης Καλογήρου): Πλακαρός, Φαράντος, Κουρτέλης (46’ Χειλάς), Γρούνας, Κυριάκος, Τσιάτσιος, Π. Βούλγαρης, Ράπτης (61’ Μαλισσόβας), Β. Αναστασίου, Αραπίτσας, Αντζούρης (73’ Ν. Βούλγαρης).

Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ (Κώστας Παπαστεργίου): Κοντογιάννης, Σπ. Αναστασίου, Ζάγκας, Βητόπουλος, Μοράλες, Φαρασόπουλος, Μαυρίδης, Αποστολίδης, Τσουκάλης (85’ Μόσιος), Αξιώτης (62’ Τσεκούρας), Τανάγιας (74’ Σατελιάν).

Κατακτητές της κορυφής με το κύπελλο του πρωταθλητή οι Αλμυριώτες

Εξαλλα πανηγύρια και τους παίκτες του Γ.Σ.Α. να γίνονται ένα κουβάρι με την κερκίδα

Απονομή μεταλλίων από το βουλευτή, Χρήστο Μπουκώρο

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου