ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εχει κίνητρο ως το τέλος…

εχει-κίνητρο-ως-το-τέλος-592303

Ο Ολυμπιακός Bόλου θέλει νίκη και στην Καρδίτσα για να μπει με άλλο αέρα στα play offγια την άνοδο

Με κίνητρο το βαθμολογικό μπόνους αλλά και το αήττητο σερί θέλει να εμφανιστεί ως το τέλος ο Ολυμπιακός Βόλου. Για το λόγο αυτό στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θέλει τη νίκη και στην Καρδίτσα για να μπει με άλλο αέρα στα play offτης Football League για την άνοδο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπορεί άπαντες να νοιώθουν ικανοποίηση από την εξασφάλιση της εισόδου στα play off και της κατάληψης της 2ης θέσης αλλά νέος στόχος πλέον είναι να τερματίσει η ομάδα όχι απλά στη δεύτερη θέση αλλά και να μπει με δύο βαθμούς στο μίνι πρωτάθλημα, έχοντας αποκτήσει διαφορά τριών βαθμών από την ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση.

Οπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής, εάν ξεκινούσαν τώρα τα play off, η ΑΕΚ θα είχε 9 πόντους, ο Ηρακλής 8 και χωρίς βαθμό θα έμπαιναν Ολυμπιακός, Λαμία, Παναχαϊκή κι Απόλλωνας. Ωστόσο η κατάσταση μπορεί να αλλάξει προς όφελος της βολιώτικης ομάδας και για να συμβεί αυτό χρειάζεται να κερδίσει την Κυριακή την Αναγέννηση στην Καρδίτσα. Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού και νίκης ή ισοπαλίας του Ηρακλή με τη Λάρισα, τότε η απόσταση από την τρίτη θέση που θα πάρει η Λαμία θα μεγαλώσει στους 5 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα αρχίσει με 2 πόντους στα πλέι οφ! Εάν η Λάρισα σπάσει το αήττητο του Ηρακλή και μπει στα play off, τότε ο Ολυμπιακός με δική του νίκη διατηρεί το +3 από την τρίτη θέση και θα πάρει 1 βαθμό.

Ο συντελεστής στα μπαράζ ανόδου είναι το «3» και στα μπαράζ παραμονής το «4». Σύμφωνα με το αγωνιστικό τμήμα της Football League, εάν το γινόμενο βγάζει κάτω από μονάδα, π.χ. 0.75, τότε η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα κάτω, ενώ αν το γινόμενο βγάζει έστω 1,5, τότε η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω..

Επιπλέον κίνητρο για τον Ολυμπιακό αποτελεί το γεγονός ότι η ομάδα μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα και να είναι 10 αγωνιστικές αήττητη, και έτσι θα μπει με άλλο αέρα στην τελική ευθεία του μίνι πρωταθλήματος των 10 αγωνιστικών για να διεκδικήσει την άνοδο που έχασε τις δύο προηγούμενες χρονιές, όταν μάλιστα εμφανίζονταν ως φαβορί!

Αγωνιστικά η προετοιμασία για την έξοδο στην Καρδίτσα θα αρχίσει σήμερα και την Κυριακή θα υπάρξουν πάλι 3 νέες απουσίες αφού εκτός από την κόκκινη κάρτα του Τριανταφυλλάκου, συμπλήρωσε 7 κίτρινες ο Γιώργος Θέος και 3 ο Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ. Ετσι ο Θέος εκτός από το παιχνίδι με την Αναγέννηση που ακολουθεί, θα λείψει κι από το πρώτο των play off. Επιστρέφουν πάντως οι Γιαλούσης, Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ και θα είναι πιο έτοιμος ο Νικολιάς

Απουσίες θα έχει και η Αναγέννηση Καρδίτσας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» Σάκης Θεοδοσιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του τους τραυματίες Ακη Μίχο και Χρήστο Στάμο, καθώς και τους Θανάση Σάββα, Χρήστο Οικονόμου και Μπράνισλαβ Νίκιτς, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

*Στην κάλυψη της εγγυητικής επιστολής καλείται να προβεί άμεσα η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου μετά την κατάπτωση που αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η εταιρεία «GREENSCAPE A.E.» είχε καταθέσει τη σχετική αίτηση, με την ΕΕΑ να παίρνει την απόφαση της κατάπτωσης κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (30/3).

Ενδιαφέρον για Μπιτάνγκ!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flnews.gr, ο Κλάρενς Μπιτάνγκ έχει μπει στο στόχαστρο ομάδας του αμερικάνικου πρωταθλήματος. Το συμβόλαιο του Καμερουνέζου μεσοεπιθετικού λήγει το καλοκαίρι και σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη συλλόγου από το MLS έχουν κάνει γνωστό ότι θα παρακολουθήσουν τον 23χρονο σε παιχνίδια που θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» κατά τη διάρκεια των play off, προκειμένου να βγάλουν οριστικά συμπεράσματα για την αξία του και να ικανοποιηθούν, να κινηθούν για την απόκτησή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου