ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΕΑΚ Βόλου – Τάκης Συνετόπουλος μετονομάζεται το ΕΑΚ

εακ-βόλου-τάκης-συνετόπουλος-μετονο-694706

Φόρο τιμής στον αείμνηστο διεθνή Βολιώτη άσσο αποτίνει ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

«Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου – Τάκης Συνετόπουλος». Αυτή θα είναι η νέα ονομασία του ΕΑΚ Βόλου. Με την προσθήκη του ονόματος του αείμνηστου Τάκη Συνετόπουλου, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή του να τιμήσει το διεθνή Βολιώτη άσσο, που μπροστά του το 1974 στο ιστορικό γήπεδο Μαρακανά και μετά τον αγώνα της Εθνικής μας με την Εθνική Βραζιλία, υποκλίθηκε ο προπονητής της Βραζιλίας – Μάριο Ζάγκαλο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Τάκης Συνετόπουλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, νικημένος από την επάρατο νόσο, βυθίζοντας στο πένθος την αθλητική -και όχι μόνο- οικογένεια του Βόλου και της Ελλάδας.

Δεν θα ξεχαστεί όμως από τη γενέτειρά του. Το όνομα του βράχου της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου, του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Εθνικής Ελλάδας, θα είναι για πάντα γραμμένο δίπλα από το ΕΑΚ Βόλου, όπου πέρασε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του.

Την απόφαση για την μετονομασία του ΕΑΚ σε «ΕΑΚ Βόλου Τάκης Συνετόπουλος», έλαβε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Φουλ μηχανές για το Πανευρωπαϊκό

Στο μεταξύ, στο φουλ δουλεύουν οι… μηχανές του Δήμου Βόλου για την φιλοξενία μιας από τις σπουδαιότερες αθλητικές διοργανώσεις. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων, θα φιλοξενηθεί από τις 22 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, στο Βόλο, στρέφοντας στην πόλη μας τα φώτα και το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής και όχι μόνο αθλητικής οικογένειας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, έγινε η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2015. Κονδύλια από άλλους κωδικούς μεταφέρθηκαν για τη συντήρηση του Κλειστού στο ΕΑΚ Βόλου, του Κλειστού στη Ν. Ιωνία και του Κλειστού Πορταριάς, προκειμένου ο Δήμος να είναι έτοιμος από άποψη αθλητικών υποδομών για την υποδοχή των ομάδων από 16 χώρες που θα αγωνιστούν στο παρκέ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα Κλειστά Ν. Ιωνίας και Πορταριάς ενώ το Κλειστό του Βόλου θα λειτουργήσει ως προπονητήριο. Οπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, στο Βόλο που ίσως είναι η μοναδική πόλη και μάλιστα επαρχιακή που φιλοξενεί εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση, αναμένονται χιλιάδες κόσμου τόσο αθλητικές οικογένειες όσο και επισκέπτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου