ΤΟΠΙΚΟ

Εχασε και… έμπλεξε ο Ρήγας

εχασε-και-έμπλεξε-ο-ρήγας-696380

Την ήττα με 2-1 στο Δημ. γήπεδο Ηγουμενίτσας γνώρισε χθες ο Ρήγας Φεραίος για την 15η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και πλέον βρίσκεται μόλις στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού με την ολοκλήρωση του α’ γύρου. Ενα λάθος του Κεφαλά στην αρχή και το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο τερματοφύλακας των Βελεστινιωτών στο τέλος, στοίχισαν στους παίκτες του Λάκη Μπακάλη, που δεν κατάφεραν να «δραπετεύσουν» με θετικό αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 8ο λεπτό. Σε γέμισμα που έγινε από μακρινό φάουλ του Σιάννη, ο Κεφαλάς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα λόγω και του βαρύ αγωνιστικού χώρου, κάνοντας λάθος, αυτή αναπήδησε, ο Παππάς επωφελήθηκε και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για τον Θεσπρωτό. Στο πρώτο ημίωρο ο Ρήγας Φεραίος δεν μπορούσε να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, κάτι που κατάφερε στη συνέχεια, απειλώντας δύο φορές με τον Τσίπι. Στο 33’ χτύπημα φάουλ του ανάγκασε τον Βενέτη σε εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού μπλόκαρε το τεχνικό σουτ του Τσίπι στο 43’.

Στο δεύτερο μέρος οι Βελεστινιώτες μπήκαν με ξεκάθαρη πρόθεση για ισοφάριση, με τον Λάκη Μπακάλη να ρίχνει στο παιχνίδι τον Μαλάκο, ο οποίος προς στιγμήν αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, αφού έφτασαν στην ισοφάριση στο 65’. Ο Τσίπι από τα αριστερά σέντραρε συρτά, με τον Μαλάκο να πλασάρει εύστοχα.

Ωστόσο, μετά το 75’ δεν κατάφερε να βρει λύσεις επιθετικά. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι αναζήτησαν το δεύτερο γκολ. Στο 77΄ ο Μώκος είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα της Ηγουμενίτσας με σουτ από τα δεξιά, ενώ στο 88΄ ο Θεσπρωτός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ντόκος ανατράπηκε από τον Κεφαλά. Ο ίδιος ανέλαβε και την εκτέλεση, σκοράροντας για το 2-1 και δίνοντας παράλληλα τη νίκη στην ομάδα του. Στο φινάλε ο Ρήγας πίεσε για την ισοφάριση και είχε μία καλή στιγμή σε σέντρα σουτ του Σπάθη, όμως η ομάδα του Λάζαρου Σέμου κατάφερε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς.

Μπακάλης: «Γκολ δώρα»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Λάκης Μπακάλης τόνισε: «Κάναμε δώρο τρεις βαθμούς. Καθαρά δύο δικά μας λάθη δώσανε δώρο δύο γκολ στο Θεσπρωτό. Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες για την προσπάθεια γιατί ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός. Παιδαριώδες λάθος το πρώτο γκολ. Παλέψαμε και δημιουργήσαμε φάσεις στη συνέχεια και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Ημασταν καλύτεροι και πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και εκεί που φαινόταν πως το ματς θα λήξει ισόπαλο, ήρθε το πέναλτι για τον Θεσπρωτό. Να έχουμε καλή συνέχεια και κουράγιο για τα επόμενα παιχνίδια».

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Βενέτης, Θεοδώρου, Πανταζής, Μητσέλος Αλ. (68’ Μπάρκας), Καρύδης, Μηνάς, Παππάς Δ. (89’ Ασωνίτης), Μώκος, Αθανασόπουλος, Ντόκος, Σιάννης (53’ Λεοντίου).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Ναουμίδης, Σπαθής, Αλεξίου, Χατζής, Τσίπι (85’ Γούτσιος), Μπίκας, Ζενούνι, Μιχολίτσης (46’ Μαλάκος).

ΚΩΝ. ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου