ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Πλατανιάς 2-1

ολυμπιακός-πλατανιάς-2-1-740305

Έστω και δύσκολα και παρά τα εμφανή αμυντικά προβλήματα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει τον Πλατανιά με 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να παραμείνει στην 2η θέση της Σούπερ Λίγκας. Η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν οι Εντινγκά (17΄) και Μήτρογλου (73΄), ενώ οι Κρήτες ισοφάρισαν προσωρινά στο 50ο λεπτό με τον Αγκιλέρα.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, ο Πλατανιάς έφτασε κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό, ο Μαζουακού έκανε τραγικό λάθος, ο Τσουράκης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά πλάσαρε λίγο έξω απ το δεξί δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα. Δυο λεπτά αργότερα και μετά από νέο λάθος του Μαζουακού, ο Τσουράκης έβγαλε σε θέση βολής τον Τόρες, ο οποίος πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στην συνέχεια οι πρωταθλητές επέβαλαν τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν σχεδόν άμεσα, όταν στο 17ο λεπτό ο Μαζουακού ελίχθηκε από τα αριστερά, έβγαλε την μπάλα έξω από τη μεγαλη περιοχή, ο Μανιάτης την άφησε να περάσει κάτω απ’ τα πόδια του και ο επερχόμενος Εντινγκά με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολιμπά.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και μετά το πρώτο πεντάλεπτο, ο Πλατανιάς κατάφερε να εκμεταλλευθεί τα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 50ο λεπτό, οι Μιλούνοβιτς, Τόρες και Αγκιλέρα συνδυάσθηκαν με χαρακτηριστική άνεση και ο τελευταίος δεν δυσκολεύθηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του -ανήμπορου ν’ αντιδράσει- Ρομπέρτο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι παίκτες του Μίτσελ προσπάθησαν να αντιδράσουν και πήραν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς οι όποιες επιθετικές πρωτοβουλίες σταματούσαν στην αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Μετά από ένα ανούσιο 20λεπτο, υπήρξε το καλύτερο πεντάλεπτο του αγώνα με εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Στο 70΄ ο Ντομίνγκες έχασε καλή ευκαρία να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό, δύο λεπτά αργότερα ο Τόρες βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο, αλλα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τον σταμάτησε εντυπωσιακά και στο 73ο λεπτό ο Μήτρογλου «λύτρωσε» τον Ολυμπιακό με σουτ μεσα από την περιοχή και μετά από έξοχη ενέργεια του Ντομίνγκες.

Στο 20λεπτο που μεσολάβησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφεραν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και, παρά το γεγονός ότι έδειξαν σοβαρά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, πήραν τους τρεις βαθμούς, που τους κρατούν σε «απόσταση αναπνοής» απ τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Διαιτητής:
Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες: Μπεριάν, Ιτούα, Κουλιμπαλί, Ολιμπά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):
Ρομπέρτο, Ελ Αμπντελαουϊ, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Φορτούνης (58΄ Ντοσεβί), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (85΄ Διαμαντάκος), Μπενίτες (58΄ Ντουρμάζ).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος):
Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μιλούνοβιτς (60΄ Μενδρινός), Μπανανά, Τσουράκης (44΄ Φιγκέϊρα), Ιτούα, Μαχαμάτ (79΄ Γουνδουλάκης), Μπεριάν, Τόρες, Δημήτρης, Νούνες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου