ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τίτλος-«θρίλερ» για τη Νάπολι, πήρε στα πέναλτι το Σούπερ Καπ Ιταλίας

τίτλος-θρίλερ-για-τη-νάπολι-πήρε-στα-747042

Συγκλονιστικός ο τελικός του Σούπερ Καπ Ιταλίας, που διεξήχθη στη Ντόχα. Η Νάπολι κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας στα πέναλντι με 8-7 της Γιουβέντους (1-1 κ.α.).

Ηταν η 7η φορά που ο αγώνας ανάμεσα στην πρωταθλήτρια της γειτονικής χώρας (Γιουβέντους), και στην κάτοχο του Κυπέλλου (Νάπολι), διεξήχθη στο εξωτερικό, ενώ οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά μετά από δύο χρόνια, όταν είχαν «συγκρουστεί» και πάλι, τότε στο Πεκίνο (η «Γιούβε» πήρε το τρόπαιο στην παράταση με 4-2).

Αυτή την φορά, όμως, έστω κι αν βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ οι «παρτενοπέι» έστειλαν το παιχνίδι, αρχικά στην παράταση και στη συνέχεια στη «ρώσικη ρουλέτα» κι εκεί πήραν «εκδίκηση» από τη «βέκια σινιόρα» για την ήττα τους το 2012. Ο Κάρλος Τέβες στο 5’ άνοιξε το σκορ, αλλά στο 68΄ ο Ιγκουαΐν έφερε το ματς στα ίσια.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, όπου και πάλι οι δύο διεθνείς Αργεντινοί έβαλαν τη σφραγίδα τους. Ο Τέβες στο 106΄ φάνηκε να δίνει το τρόπαιο στη Γιουβέντους, αλλά ο συμπαίκτης του στην «αλμπισελέστε», Ιγκουαΐν, βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 118΄.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Μπουφόν έδειξε για μία ακόμη φορά την αξία του αποκρούοντας τρία, ωστόσο οι συμπαίκτες του δεν ήταν ανάλογα ψύχραιμοι.

Ο Κουλιμπαλί ευστόχησε από την άσπρη βούλα και στην επόμενη εκτέλεση ο Ράφαελ σταμάτησε τον Παντοΐν, χαρίζοντας τον τίτλο στους «παρτενοπέι»!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου