ΤΟΠΙΚΟ

ΠΥΡΑΣΟΣ: Μπορούσε και κάτι παραπάνω

πυρασοσ-μπορούσε-και-κάτι-παραπάνω-748168

Μετά το πολύτιμο διπλό την περασμένη Τετάρτη επί του Θεσπρωτού στην Ηγουμενίτσα, ο Πύρασος είχε ανάγκη τους τρεις βαθμούς και χθες απέναντι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, παίζοντας στην έδρα του για τη 12η αγωνιστική.

Ωστόσο, η ομάδα της Νέας Αγχιάλου έμεινε στο 0-0, παραχωρώντας την πρώτη ισοπαλία στην έδρα της, στην οποία έχει επίσης δύο νίκες, αλλά και τρεις ήττες. Οι κυανόλευκοι μετά το χθεσινό αποτέλεσμα βρέθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, αφού ο Δωτιέας Αγιάς επικράτησε του Βατανιακού με 1-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν την πρώτη επικίνδυνη φάση του αγώνα, με τον Τσιουρέλη να πιάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια ήταν σειρά των πρασίνων να απειλήσουν, αρχικά με το Μάντζιο να πιάνει την κεφαλιά, την οποία απομάκρυνε σε κόρνερ ο Στούκας στο 32’. Ενα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Παπαϊωάννου να πιάσει ένα διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη ο Πύρασος μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε για το γκολ, αλλά ο Δαμάσκος, που είχε χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του την περασμένη Τετάρτη, δεν μπόρεσε να σκοράρει εκ νέου. Συγκεκριμένα στο 50’ βρισκόμενος μέσα στη μεγάλη περιοχή έπιασε το σουτ που σταμάτησε στη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού, με τον Σφάκα να παίρνει το ριμπάουντ, κερδίζοντας κόρνερ, αφού στο σουτ που έπιασε η μπάλα κόντραρε σε σώματα αντιπάλων.

Από εκείνο το σημείο, η ομάδα της Τσαριτσάνης, πήρε τα ηνία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, προσπαθώντας με τη σειρά της για το γκολ, με το Χάμο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά το Στούκα να του λέει όχι. Ο πρώην μέσος της Νίκης Βόλου, Σωτήρης Χάμος, απείλησε και πάλι στο 67’, σουτάροντας ωστόσο άουτ από καλή θέση. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με το διαιτητή της αναμέτρησης να αποβάλει από τον πάγκο των γηπεδούχων τον προπονητή Στεφανο Ξηρόφωτο για διαμαρτυρία.

Ικανοποίηση για Ξηροφώτο

Ο προπονητής της ομάδας του Πυράσου, Στέφανος Ξηροφώτος, σχολίασε για τη χθεσινή αναμέτρηση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: «Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών μου, αφού για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι καταφέραμε να διατηρήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο τυχεροί και να πετύχουμε και γκολ στην επανάληψη, αλλά από τη στιγμή που δεν σκοράραμε καταφέραμε να μη δεχθούμε και κάποιο τέρμα. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, με επτά αγώνες και πλέον περιμένουμε τα καλύτερα και ακόμη περισσότερους βαθμούς. Πιστεύουμε στην παραμονή και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

ΠΥΡΑΣΟΣ: Στούκας, Σφάκας, Δαμάσκος (77’ Στεφανής), Γ. Κοντοβάς, Λ. Γκάγκας, Κοτζαθανάσης, Μπασδάνης, Σπ. Γκάγκας, Τσιουρέλης (64’ Μαλακασιώτης), Π. Κοντοβάς (69’ Κίτσος), Αναστασίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ: Νούσιας, Καραγιάννης, Μανακούσιος, Κολλιός, Κουμπούρας, Μάντζιος, Νάνος (55’ Γκουντρουμπής), Μπαλής, Κουλτσιάκης (90’ Σενκάι), Χάμος, Παπαϊωάννου (64’ Καραγκούνης).

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Λευκάδια – Τρίκαλα ά.α 0-3

Αχιλλέας Νεοκ. – Ρήγας Φεραίος 0-0

Εθνικός Φιλιπ. – Κοζάνη 3-0

Οπούντιος – ΑΕ Καραϊσκάκης 0-2

Πυρσός Γρεβενών – Μακροχώρι 2-1

Αναγέννηση Αρτας – Θεσπρωτός 0-2

Δωτιέας Αγιάς – Βατανιακός 1-0

Πύρασος – Οικονόμος 0-0

Η επόμενη αγωνιστική (13η, 11/1/15)

Τρίκαλα – Ρήγας Φεραίος

ΑΕ Καραϊσκάκης – Αχιλλέας Νεοκ.

Θεσπρωτός – Οπούντιος

Οικονόμος – Αναγ. Αρτας

Κοζάνη – Λευκάδια

Μακροχώρι – Εθνικός Φιλίπ.

Βατανιακός – Πυρσός

Πύρασος – Δωτιέας

Η Βαθμολογία του 2ου ομίλου

Θ. Ομάδα Β.

1. ΑΕ Καραϊσκάκης 27

2. ΑΟ Τρίκαλα 26

3. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 25

4. Θεσπρωτός 24

5. Αναγέννηση Άρτας 22

6. Οπούντιος Μαρτίνου 21

7. Ρήγας Φεραίος 20

8. Εθνικός Φιλιππιάδας 19

9. Οικονόμος Τσαριτσάνης 17

10. Κοζάνη 16

11. Δωτιέας Αγιάς 15

12. Πύρασος 14

13. Πυρσός Γρεβενών 7

14. Μακροχώρι 3

15. Βατανιακός 3

16. Λευκάδια –

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου