ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ορθια… παρά την ήττα

ορθια-παρά-την-ήττα-750618

Η Νίκη Βόλου μπορεί να έχασε με 2-0 στη Βέροια αλλά…

Αποφεύγοντας το κάζο… να μην ταξιδέψει για την πρωτεύουσα της Ημαθίας, η Νίκη Βόλου αναχώρησε χθες λίγο μετά τις 11 το πρωί από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, προκειμένου να δώσει ακόμη έναν αγώνα για το πρωτάθλημα της Super League.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η κατάσταση στο κυανόλευκο στρατόπεδο φαντάζει δίχως αύριο, όμως οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ ταξίδεψαν στη Βέροια για την 15η αγωνιστική, παρά τα όποια σημάδια διάλυσης εμφανίζει η βολιώτικη ΠΑΕ (οικονομικά και διοικητικά), παραμένοντας κλινήρης και στην εντατική. Η ήττα με 2-0 θεωρείται φυσιολογική απέναντι σε μία ομάδα που φιγουράρει στην πρώτη 5άδα της κατηγορίας, με τους παίκτες της Νίκης ωστόσο να παλεύουν στα ίσια για την ιστορία αλλά και για τη φανέλα του συλλόγου.

Πως ξεκίνησε

Η Νίκη παρατάχθηκε σε σχήμα 5-4-1 με τον Δήμιζα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους Μαρινάκη, Ιβενς, Αργύρη, Μαχλελή και Τσουκάνη.

Στη μεσαία γραμμή οι Καρασαλίδης και Αναστασόπουλος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ από τα δεξιά κινούνταν ο Ροτζέριο, από τα αριστερά ο Μουζακίτης με μοναδικό προωθημένο τον Σκούρτη.

Το α’ μέρος

Μία αδράνεια της άμυνας στο 38’ ήταν αρκετή προκειμένου η Βέροια να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Κάμπορα, με τη Νίκη Βόλου να στέκεται αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο και να έχει φάσεις να προηγηθεί ή και να ισοφαρίσει. Αρχικά, από φάουλ του Αναστασόπουλου από τα δεξιά οι Αργύρης, Ιβενς και Σκούρτης βγήκαν μόνοι τους στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του πρώτου πέρασε απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια στο 13’. Η Βέροια από την άλλη απείλησε στο 16’ με τον Κάμπορα να σεντράρει από τα αριστερά και τον Βεργώνη να πιάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής το οποίο κατέληξε ψηλά πάνω από την εστία του Δήμιζα.

Η Νίκη παίζοντας δίχως άγχος προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την άμυνά της και να χτυπήσει στην κόντρα, όπως στην περίπτωση του 22ου λεπτού, όταν ο Μουζακίτης ξεκίνησε με ατομική προσπάθεια από τα αριστερά για να φτάσει έξω από την περιοχή και να σουτάρει με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καντιμοίρη.

Το σκορ έμελλε να ανοίξει τελικά στο 38ο λεπτό με τον Μπαργκάν να παίρνει την μπάλα μετά από βαθιά μπαλιά του Βάθκεθ από τη σέντρα και από τα αριστερά να γεμίζει την κατάλληλη στιγμή για τον Κάμπορα, με τον Ισπανό να μην διστάζει να κάνει το 1-0 με αριστερό σουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουζακίτης βγήκε απέναντι από τον Καντιμοίρη έπειτα από σέντρα του Αναστασόπουλου, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει όπως θα ήθελε, ανοίγοντας το κοντρόλ με τον πρώην τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Το β΄μέρος

Με την έναρξη της επανάληψης η Βέροια ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη με τον Καλτσά να βγάζει σέντρα από τα δεξιά για τον αμαρκάριστο Μπεν, όμως δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε με τον Αργύρη να απομακρύνει στη συνέχεια κερδίζοντας και φάουλ.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Τσουκάνη με τον Σταμπολζίεφ με τον νεαρό μέσο να καλύπτει την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής αλλάζοντας και τη διάταξη των κυανόλευκων σε 4-5-1.

Δίχως κάτι ιδιαίτερο στα επόμενα λεπτά η Βέροια διατηρούσε το υπέρ της 1-0, με τον Μπαργκάν να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ για την ομάδα του αλλά η εκτέλεση φάουλ στο 65’ σταμάτησε πάνω στον Δήμιζα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Καλτσά με σουτ από το ύψος της περιοχής δεν ανησύχησε τον πορτιέρο της Νίκης.

Με την είσοδο του Τζιώρα στο 81’ ο Παναγιώτης Τζαναβάρας θέλησε να τα παίξει τα ρέστα του και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του διεκδικώντας κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, αλλά η κεφαλιά του Σκούρτη δύο λεπτά μετά δεν βρήκε στόχο με τους κυανόλευκους να ψάχνουν την ισοφάριση αλλά, η Βέροια ήταν εκείνη που έκανε δύο τα τέρματά της.

Συγκεκριμένα μετά από αντεπίθεση με τον Μπεν στο 84’, ο επιθετικός των γηπεδούχων βγήκε απέναντι από τον Δήμιζα, αφήνοντας την μπάλα για τον Καλτσά ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 σε κενή εστία και να «τελειώσει» το παιχνίδι.

Ενα σουτ του Ροτζέριο στη συνέχεια δεν βρήκε το στόχο με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ ο Δήμιζας στέρησε από τους γηπεδούχους ένα τρίτο τέρμα αποκρούοντας σωτήρια στο τετ α τετ του Καλτσά στο 87’. Ο 21χρονος τερματοφύλακας μάλιστα έσωσε και πάλι την εστία του σε κεφαλιά του Βούκιτς έπειτα από σέντρα του Καλτσά από τα δεξιά, με τον Ντουμίτρου να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να μην καταφέρνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 91’.

ΒΕΡΟΙΑ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-0

Δημοτικό Γήπεδο Βέροιας

SuperLeague– 15η Αγωνιστική

Σκόρερ: 38’ Κάμπορα, 84’ Καλτσάς

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Γεωργακάκος (Αθηνών), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Κίτρινες: 75’ Καρασαλίδης

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Ραούλ Μπράβο, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Καλτσάς, Βάθκεθ (86’ Αρτσε), Βεργώνης, Μπεν, Κάμπορα (68’ Βούκιτς), Μπαργκάν (81’ Ντουμίτρου).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Δήμιζας, Μαρινάκης, Τσουκάνης (65’ Σταμπολζίεφ), Ιβενς, Αργύρης, Μαχλελής (81’ Τζιώρας), Καρασαλίδης, Αναστασόπουλος (86’ Γιαννιτσάνης), Μουζακίτης, Ροτζέριο, Σκούρτης.

Τζαναβάρας: «Μεγάλα τα προβλήματα»

Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου Παναγιώτης Τζαναβάρας μίλησε στην κάμερα της NOVA σχολιάζοντας «Προσπαθήσαμε πολύ. Κλείσαμε καλά τους χώρους, με τη Βέροια να πετυχαίνει ένα τέρμα χωρίς ουσιαστικά να έχει φάσεις μπροστά στην εστία μας.

Στο δεύτερο βάλαμε περισσότερους επιθετικούς αλλά ήρθε το δεύτερο τέρμα και πάλι από ατομικό λάθος και εκεί τελείωσαν όλα. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει ένα τέρμα με τον Μουζακίτη και να είναι διαφορετικό το παιχνίδι. Δυστυχώς τα αγωνιστικά περνούν σε δεύτερη μοίρα καθώς τα εξωαγωνιστικά προβλήματα είναι πολύ μεγάλα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου